Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Je to vlastně krajně nezodpovědné servírovat k snídani vajíčka naměkko! Pod skořápku není vidět, kdyby bylo zkažené, mohlo by vyvolat leknutí, odpor a způsobit celodenní nechutenství!“ Tato slova vykřikuje na své zničené královské rodiče princ Hektor (O. Vetchý). Však také král (P. Nárožný) s královnou (J. Brejchová) mají důvod ke smutku. Těšili se, že předají vládu synáčkovi a sami odjedou na letohrádek. Copak to ale jde? Moc dobře vědí, jak nezodpovědným a lehkomyslným panovníkem by jejich syn byl… Krále napadne požádat o pomoc čarodějnici Valentýnu (N. Boudová). S jejím příchodem na královský hrad se ale začnou dít věci. Když princ vypije nápoj zodpovědnosti – stane se z něj nesnesitelný pedant a puntičkář. Účinky lektvaru byly silnější, než Valentýna předpokládala… (Česká televize)

(více)

Recenze (86)

milanista 

všechny recenze uživatele

Jedna z pohádek pro dospělého diváka, nikoli pro děti. I když i ty moje to baví, ale všemu nerozumí. Za to dospělý divák se válí smíchy! Prostě tady si sedlo obsazení dokonale a je vidět, že se nálada z Činoheráku přenesla i do této komedie. Nárožný exceluje, stejně jako Ondra Vetchý a skvěle jim nahrávají Brejchová s Boudovou. Těch fórů je tolik, že to opravdu nenudí. Viděl jsem ji asi pět krát a pořád mě to baví... Vetchý: " Když jsem byl malý měl jsem taky kočku....... chůva mě jí dávala na ledviny...." ()

irmari 

všechny recenze uživatele

Hlášky z této pohádky už u nás doma zlidověly. Neskutečná nálož vtipů. "Já tady přece nebudu věčně." "Ale budeš." "Ale nebudu!""Ale budeš." "Nebudu!" " No vlastně ano, proč bys tady měl být věčně?"..... "To bylo pořád Hektorku sem, Hektorku tam, a kam to došlo? Já ti to řeknu! Támdle k oknu! Stojí to, civí to a nedělá to nic!" Pokaždé, když ji shlédnu se skvěle bavím. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Petr Nárožný na začátku vyděsil i mě. Já jsem nečekala, že tak zařve. Filmaři ho museli mít ve velké oblibě, protože hrál nejrůznější krále jako na běžícím pásu. Jen jeho partnerky se samozřejmě střídaly. Princ Hektor se na vládnutí opravdu moc nehodil. Ani se nedivím jeho královskému otci, že měl ze syna těžkou hlavu. To by měl asi každý rodič. Při jedné scéně se mi stalo, že jsem místo Nely Boudové viděla Juli Roberts. To byla asi halucinace a prostě se mi hlas Nely Boudové spojil s touto herečkou. ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Z čarodějky Valentýny bych měl jako teenager hodně vlhké sny , Nela Boudová v její nejvíc sexy roli , což pro pohádku asi není ta správná deviza :-) , nicméně pan král v podání P.Nárožného mou mysl upoutal po zcela jiné stránce , ten člověk co replika , to perla a já se řehtal jako koňýk celou dobu , co on byl v záběru, zdárně sekundovali O.Vetchý jako princ Hektor a paní Brejchová coby královna. Tohle se panu Drhovi opravdu povedlo a nechápu proč pan Lekeš už nepíše scenáře. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Studiové pohádky moc nemusím, rovnou přiznávám, ač je jich pár takových, které jsou vynikající a doslova legendární. Tahle však do výběru nepatří. Nicméně tři hvězdy si zaslouží především díky nápoji zodpovědnosti, který způsobí několik úsměvných situací, Janě Brejchové, která čím starším, tím lepší a přesvědčivější herečka, a samozřejmě naprosto nezapomenutelnému a geniálnímu Petru Nárožnému. Ten tvoří 70 % pohádky a jejich vtipných momentů. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno