Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O nesmělém profesorovi dějepisu a jeho potížích při seznamování na inzerát... O osobu profesora Hrstky je mezi ženami sice zájem, ale profesor se ještě oženit nestihl. Jeho bývalý spolužák Koníček, který se s ním náhodně setká jako malíř pokojů, mu v tom chce pomoci. Nesmělý profesor však při seznamování nastrčí za sebe raději Koníčka. Tím si však vymění i povolání a svou novou přítelkyní je požádán o vymalování bytu. S tím mu Koníček musí pomoci. Zda se záměna neprozradí a jestli se profesor Hrstka nakonec vůbec seznámí, uvidíte v této televizní komedii s výbornými hereckými výkony Jiřiny Bohdalové, Jiřího Sováka a Vladimíra Menšíka. (Česká televize)

(více)

Recenze (34)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, s poměrně málo uvěřitelnou zápletkou, kde se téměř pamětník (jako jsem já) spíše podivuje tomu, jak byla doba let osmdesátých ošklivá, rozbitá, zanedbaná a jak nepříjemní byli poskytovatelé služeb. Trio v hlavní roli je vynikající parta, ale slabý scénář nevylepší ani bohorovnost Vladimíra Menšíka, roztomilost Jiřího Sováka, či civilnost Jiřiny Bohdalové, a to ani když i v téměř sebemenších rolích poznáváme známé - slavné tváře. Celkově se tedy před námi odehrává průměrný, nepříliš vtipný televizní filmeček. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Sázka na kilometry filmového materiálu ověřenou kooperaci svaté trojice české komedie......no jo, ale i tací virtuózové jakými jsou Jiřina Bohdalová a pánové Menšík se Sovákem musí sem tam zabrousit na dirigentovu taktovku. Tady žel bohu nebylo příliš co hrát, tím spíše, že mi především pánská část ansáblu přišla krapánek bez známek života.....zkrátka Kdo chce kam :D ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Příjemná televizní záležitost s Pány herci a Paní herečkou. Všichni tři, ale hlavně Sovák s Menšíkem, i na malém prostoru a přeci jen trochu prázdnějším scénáři dokázali pobavit diváka. Potěšilo, že režisér nepřetočil pár evidentních Menšíkových přeřeků a také se podařilo vykouzlit pár krásných dialogových scén. Určitě lepší televizní průměr, ovšem vzhledem k dnešní produkci je to geniální dílo. ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Pribeh dvou kamaradu,ktery se potkaji po case a jeden z nich se tomu druhemu rozhodne pomoci zajistit znamost. Lehka, kratka komedie, kde chybi jenom uplny zaverecny polibek, ja bych ho tam rad videl.Slova z filmu Vladimira Mensika : "Ja jsem se sice neozenil, prave proto ze ja ty zenske znam". Mimochodem ve snimku se objevuje take Ljuba Skorepova. Rok vyroby 1981. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

"Kdo chce kam, pomozme mu tam." Tak to praví známé lidové pořekladlo. Opět velmi pravdivé. Pan profesor v letech a ještě k tomu vdovec a štramák, to je prostě ta správná a snadná kořist. Pardon, ta pravá partie. Vladimír Menšík v roli malíře pokojů působil jako vždy živelně, pomalu až jako velká voda. Nicméně, to byla ta jediná vzpruha, která Sováka nakopla k činům. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Naproti domu paní Řeřichové (Jiřina Bohdalová) se nachází restaurace "Za Větrem". Když tam zve na oběd pana Hrstku (Jiří Sovák), nazývá restauraci "U Zeleného Věnce". (rakovnik)

Reklama

Reklama