Reklama

Reklama

V roce 1942 dorazí do poklidné britské vesnice nečekaní hosté – němečtí vojáci. Místní obyvatelé, kteří padnou do zajetí, se pak vrhnou do boje za záchranu vlasti. (Netflix)

Recenze (5)

Noddy

všechny recenze uživatele

Zapadnutú dedinku na anglickom vidieku obsadia nemecký parašutisti prezlečený za britských vojakov. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Aneb jak se z propagandy stala výborná komedie. Ony všechny ty Sedmé roty a Haló, haló! mají počátek ve skutečných válečných filmech jako je právě tento. Ealing Studio je plné překvapení. #LFŠ ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco na úrovni Powellovy a Pressburgerovy "Canterburské povídky", dočkal jsem se zklamání. Nepravděpodobnost výchozí situace (nacističtí výsadkáři v nákladních vozech obsadí vísku v Devonu a konverzují s nic netušícími místními div ne jejich nářečím) a naprostá podřízenost díla dobovému agitačnímu záměru (český název by stěží prošel !) mi nedovolovaly naplno ocenit jeho nepopiratelné kvality - třeba rychlost, s jakou tvůrci odstraňují i kladné postavy, nebo šerosvitnou kameru. Snímek podle mého názoru většina kritiků přeceňuje. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Malý veľký príbeh hrdinstva z malej anglickej dedinke, ktorú ľsťou obsadí nemecká jednotka. Dej je jednoduchý a divácky atraktívny a príde aj na silnejšie scény. Piata recenzia. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama