Reklama

Reklama

Divnosvět

  • USA Strange World (více)
Trailer 14

Celovečerní snímek Divnosvět představuje legendární průzkumnickou rodinu Cladových, kteří se snaží proletět skrz neprobádaný, zrádný a především divný svět. Doprovází je barvitá posádka obří vzducholodi, rošťácký tvor přezdívaný Flek a třínohý pes. Společně musí čelit nejen neznámému prostředí, ale i mnoha prapodivným a všežravým tvorům. Původní animovaná laskavá komedie inspirovaná klasickými dobrodružnými příběhy mapuje vztah tří generací rodiny Cladových, které musí vyřešit vzájemné neshody a společně překonat nástrahy nádherného, avšak i velmi nebezpečného Divnosvěta. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 14

Recenze (137)

HERGImanCZ 

všechny recenze uživatele

Tentokrát si Disney bídu nezaslouží. Divnosvět se snaží o jakýsi mix mezi dobrodružným filmem ve stylu Atlantidy, novodobými tématy a takovou tou rodinnou mezigenerační klasikou, kde spolu jednotlivé postavy musí najít řeč. I možná díky tomu místy může působit, že na jednotlivá témata není tolik času, kolik by si zasloužila. Na druhou stranu si nemyslím, že by jakékoliv z nich bylo jen nakousnuto bez uspokojivého konce. Některé pasáže jsou sice zkratkovité, některé zprávy až moc očividné, ale v rámci rodinného filmu je to takto za mě dostačující. Film hezky pracuje s foreshadowingem a balancuje na takové té ideální hraně, kdy si pozorný divák může pomalu domýšlet závěrečný zvrat, zatímco pro jiné to bude překvapení. Je to navíc zase něco jiného než princezny, kouzla a typické chytlavé Disneyho písničky. Zdejší vybudovaný alterantivní svět je tak akorát rozvinutý, aby postačil pro jeden sólo film. Animace je již tradičně na perfektní úrovni, tady zkrátka není co řešit. No a chemie mezi animovanou rodinkou na mě působila velmi příjemně, což je u tohoto typu filmu zkrátka důležité. Je smutné, kolik lidí v recenzích řeší svůj světonázor, namísto aspektů samotného filmu (čest výjimkám, kdo rozebírá skutečné problémy, které s filmem má). A dát do filmu jako ústřední myšlenku ekologii (která se zkrátka bude řešit stále častěji, protože to je reálná problematika, se kterou se současné děti budou muset v budoucnu potýkat) nebo říct dětem, že je v pořátku být sám sebou, to je něco špatného? Pokud to tak tolik lidí vidí, jenom to ukazuje, že už včera na tato témata bylo pozdě, a jen to podtrhuje to, co film chce ukázat. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Vykastrované Disney postavy vypadají jak z Moany a Encanta námět je obšlehnutý z Vzhůru do oblak (tam byl lépe zpracovaný) nápad z umírajícím světem taky z Moany  a to je asi tak vše. Místo, aby se to zabývalo tím světem tak se to shrne do věty  všechno tě chce zabít jen tenhle flek a tento tvor co pouští malé tvory ne a tím představení světa končí.  Film má jen jeden song akorát Disneymu se nechtělo platit tak je bez zpěvu a jediné co stojí za pochvalu je 3 nohý pes naopak nemyslím si, že je dobrý nápad dát do animáku homosexuální postavu  pochopím to ještě v marvelovkách a hraných pohádkách, ale u animáku kde je vysoká šance, že na to půjdou malé děti ne. 40 procent P.s. za 25 roků nebyl schopný dospělý zkušený chlap zjistit jak se dostat přes jezero kde se umírá ačkoliv nejspíše viděl, že nad ním létají okřídlení tvorové. ()

Reklama

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

Jděte do 💩!!! Zastánci tradiční rodiny mají problém, protože hlavní postavy jsou: táta běloch - to je samozřejmě v pořádku, ale teď to začne - máma tmavší, syn gay, a ještě ke všemu mají handicapovaného (tří nohého) psa. Jednomu by z toho rupla cévka v hlavě. Ne, teď vážně. Lidi by se měli probudit. Je 21.století a i takové rodiny jsou. Takový lidé jsou. A že se to konečně ukazuje i ve filmech a seriálech? No hurá. Víte co bych já dal za to, kdybych jako malej viděl v Disneyho pohádce (nebo kdekoliv) že to, že se mi líbí kluci, je v pohodě? Ty vole!! Vzpamatujte se. Bylo to tam hezky podáno (jen že se mu líbí jeden kamarád) a ani se nějak nerozmazávalo a bralo se to jako obyčejná věc. Tak co je za problém? To děti z “tradičních rodin” nemůžou vědět, že kluk může mít rád kluka a holka holku? To je to první, co byste je měli učit. Toleranci k lidem. Toleranci k lásce. Hotovo. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Genetické, ploché, klišovité. Celý ten svět nedává moc logický smysl. Postavy se (asi aby se něco dělo) komicky pitvoří a často někam padají nebo o něco zakopávají. Většinou je ve filmu pro děti takový ňouma jen jeden, ale tady se takhle chovají skoro všichni. Pseudokonflinkty a rychlé otočky v chování postav jen proto, aby vznikl aspoň nějaký děj jsou už jen třešnička na dortu. Celkově podprůměr, který se nejspíš nebude moc líbit ani dětem. 50 % ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Vizuálně naprosto dokonalé dílo plné barviček a originálnosti, ale příběhově totálně plytké a nudné. Na film mě dokázal nalákat jen ten plakát, který křičí "obrovské dobrodružství", ale ve skutečnosti se vlastně nic moc neděje. Řeší se akorát vztahy v rodině. Mohlo to dopadnout daleko lépe. Znovu se už na to asi nepodívám. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Prvý animovaný film od spoločnosti Disney, ktorý získal od divákov známku „B“ v hodnotení CinemaScore, najnižšiu zo všetkých celovečerných animákov Disney. (dwdb)

Související novinky

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno