Reklama

Reklama

Divnosvět

  • USA Strange World (více)
Trailer 2

Celovečerní snímek Divnosvět představuje legendární průzkumnickou rodinu Cladových, kteří se snaží proletět skrz neprobádaný, zrádný a především divný svět. Doprovází je barvitá posádka obří vzducholodi, rošťácký tvor přezdívaný Flek a třínohý pes. Společně musí čelit nejen neznámému prostředí, ale i mnoha prapodivným a všežravým tvorům. Původní animovaná laskavá komedie inspirovaná klasickými dobrodružnými příběhy mapuje vztah tří generací rodiny Cladových, které musí vyřešit vzájemné neshody a společně překonat nástrahy nádherného, avšak i velmi nebezpečného Divnosvěta. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (135)

Trustme 

všechny recenze uživatele

Walt Disney Animation Studios se řítí totálně do sraček a je vidět, že díky nové multikulti bio green gaylesbos generaci tvůrců se i tato legendární značka už úplně zbláznila a pochlebuje tomuto DIVNOSVĚTU. Ale chápu, že to mají v příkazu - točit filmy tak, aby se splnila sociální osvěta pro zaostalé diváky. ()

HERGImanCZ 

všechny recenze uživatele

Tentokrát si Disney bídu nezaslouží. Divnosvět se snaží o jakýsi mix mezi dobrodružným filmem ve stylu Atlantidy, novodobými tématy a takovou tou rodinnou mezigenerační klasikou, kde spolu jednotlivé postavy musí najít řeč. I možná díky tomu místy může působit, že na jednotlivá témata není tolik času, kolik by si zasloužila. Na druhou stranu si nemyslím, že by jakékoliv z nich bylo jen nakousnuto bez uspokojivého konce. Některé pasáže jsou sice zkratkovité, některé zprávy až moc očividné, ale v rámci rodinného filmu je to takto za mě dostačující. Film hezky pracuje s foreshadowingem a balancuje na takové té ideální hraně, kdy si pozorný divák může pomalu domýšlet závěrečný zvrat, zatímco pro jiné to bude překvapení. Je to navíc zase něco jiného než princezny, kouzla a typické chytlavé Disneyho písničky. Zdejší vybudovaný alterantivní svět je tak akorát rozvinutý, aby postačil pro jeden sólo film. Animace je již tradičně na perfektní úrovni, tady zkrátka není co řešit. No a chemie mezi animovanou rodinkou na mě působila velmi příjemně, což je u tohoto typu filmu zkrátka důležité. Je smutné, kolik lidí v recenzích řeší svůj světonázor, namísto aspektů samotného filmu (čest výjimkám, kdo rozebírá skutečné problémy, které s filmem má). A dát do filmu jako ústřední myšlenku ekologii (která se zkrátka bude řešit stále častěji, protože to je reálná problematika, se kterou se současné děti budou muset v budoucnu potýkat) nebo říct dětem, že je v pořátku být sám sebou, to je něco špatného? Pokud to tak tolik lidí vidí, jenom to ukazuje, že už včera na tato témata bylo pozdě, a jen to podtrhuje to, co film chce ukázat. ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Pocit strateného času!!! Jedna veľká nuda!!! Nevedela som sa dočkať konca filmu. Veľmi chabý scenár, nudné dialógy, nesympatické postavy - ešte najsympatickejší tu je pes! Dobrý animovaný film má diváka pobaviť, zahriať pri srdiečku, pohladiť po duši - z hľadiska animácie to má byť výlet do sveta fantázie, pastva pre oči, u disneyoviek som zvyknutá na krásne pesničky a celkovo kvalitný soundtrack, no hlavne (!!!) tam nesmie chýbať zaujímavý príbeh!!! Toto ani vlastne neviem o čom bolo. Asi nejaká inšpirácia Avatarom alebo čo. Zdalo sa mi to nekonečne dlhé. Humor na bode mrazu. Animácia zaujala chvíľu, keď to bolo celé také pekné farebné, no po chvíľke to už pôsobilo jednotvárne. Naposledy ma z disneyoviek takto sklamali Pinocchio s Tomom Hanksom a Turning Red. Čo sa týka splnených kvót, už mi fakt začína vadiť zoženšťovanie mužov a zmužšťovanie žien - what a strange world (!!!) we live in - už Encanto malo ženskú postavu, čo dvíhala budovy, Raya sa nebila len s drakom ale aj s inou princeznou a teraz tu máme ženskú, čo dviha chlapa a tlačí dopravný prostriedok, kým mužskí hrdinovia sedia vo vnútri. Mne sa to zdá divné a až príliš feministické. Vo filme pre deti od 6 rokov sexuálna orientácia tiež nemusela byť nevyhnutná, malé deti vrátane tých mojich tomu aj tak ešte nerozumejú. Z filmu som si ale jednu a podotykám len jednu vec odniesla a to nápad a recept na chutné raňajky 🍞🥑🍳. Kedysi boli Disney filmy zážitkom! Smutné. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ani špičková animace nedokázala přebít výraznou šablonovitost a sterilitu příběhu, postav, ve výsledku i titulního světa. Dobrodružné prozkoumávání, bujaří hrdinové (z maličké zemičky mezi horami opět kompletně multi-kulti-rasoví), komická "zvířátka", velkolepé akční scény či průzračné ekoposelství, nic z toho mě nebavilo ani nestrhlo. Nejvíc šustily papírem propagované rodinné hodnoty, spor&smíření otců se syny přetvářenými k jejich obrazu (průzkumník v. farmář). ()

R.A.D.E.K 

všechny recenze uživatele

Pokud se odprostím od toho, že žena hlavní postavy je tmavé pleti, syn je gay a pes má tři nohy, tak mě tahle záležitost bavila. Divnosvět byl plný nápadů a barev. Nenudil jsem se od začátku do konce. Jsme od Pixaru zvyklý na propracovanější děj, ale i v jednoduchosti může být krása. Je to příjemná oddechovka na nedělní odpoledne. Také jsem se na to v neděli odpoledne díval... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

Související novinky

Reklama

Reklama