Reklama

Reklama

Nestvůra z Essexu

(seriál)
  • Velká Británie The Essex Serpent
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Londýnská vdova Cora Seabornová se přestěhuje do Essexu, aby mohla prošetřit zprávy o mytickém hadovi. S místním vikářem ji nečekaně sblíží věda a skepticismus, ale když vesnici postihne tragédie, místní ji obviní, že k nim nestvůru přilákala ona. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer

Recenze (20)

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak nám zase nějaká neumětelská velkobritská proletářka, probuzenářka a rovnodžendrářka  naházela do mixéru plytkých náhodných pyré pro dokonale sebeurčené otylé chovatelky koček pojmy „viktoriánský román, Karel Marx, osudová láska a sufraštětky“. A ten po důkladném promísení vyblil nekonzistentní a veskrze bezradnou šestákovou sračku o životem zklamané, sice týrané, ovšem řádně emancipované, držkaté a sociálně uvědomělé, vdově, která neví, do čeho píchnout, tudíž se vypraví na essexská blata hledat obřího hada, až jej najde v kalhotách správňáckého, sličného, zemitého a bažinnými větry ošlehaného vesnického vikáře. První dva díly se tento špatně sexeroxovaný viktoriánský hybrid vcelku hezky atmosféricky ubírá k ponurosti Daphne du Maurier, pak přichází první „spisovatelská“ krize, tak proč si z ničeho nic neskáknou do Salemu a žump zdegenerovanými feudály a bezskrupulózními kapitalisty tolik utiskovaného londýnského proletariátu, načež někomu hrklo v kukačkách už definitivně a lačně se vypravil chtivou rukou vstříc zarostlým a netknutým klínům panen Brontëových. A onen tajemný prehistorický had? Ten tam nakonec jen souloží jako pseudometafora sexu v Essexu, rurálního utrpení, rustikálního i maloměstského tmářství, šovinismu, slepé víry v konfrontaci s vědeckým pokrokem nebo dvou žen, které jsem v životě miloval ... Úděsná pičočalamáda pro přitroublé hospodyňky, se kterou si zjevně nevěděla rady ani sama autorka a jíž slouží ke cti snad pouze to, že ji jako obvykle fiktivně příliš nepřenegrovali. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Claire Danes s najškaredšími vlasmi/parochňou vo svojej kariére sa hrabe v piesku, aby vyhrabala megahada či čo. Všetky postavy nesympatické a nelogické, až na tú kozu, ktorá skončila podrezaná a jej majiteľa, ktorého radšej z toho prostredia porazilo. Z Toma Hiddlestona som mala vždy slizsko-neúprimný pocit, ale v tomto seriáli ho vyšperkoval. Mám z neho taký dojem, že niečo predstiera, aj keď nemusí. Asi aj doma pri čaji. Alebo pri háčkovaní. Alebo v spánku. Proste ďalšia predvídateľná, nezmyselná PIČOVINA! Mohli radšej natočiť príšeru z Loch Ness, prípadne ju aj ukázať, a keby ju aj skrotili ako domáce zviera, bola by som spokojná. ()

Reklama

Brooks 

všechny recenze uživatele

Dobovka pre nežnejšie pohlavie. Riešia sa tu predovšetkým romantické problémy a občas preblyskne trocha náboženského fanatizmu (ale nič extra vyhrotené). Mysteriózny prvok zaberá z celkovej minutáže asi päť minút a v závere vyšumí do stratena. Hiddleston je skvelým, láskou a vierou trápeným kazateľom, ale do úlohy navonok arogantnej, no v srdci krehkej bádateľky ma napadajú aj vhodnejšie herečky ako Claire Danes. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Typická červená knihovna o zakázané lásce mezi osvícenou, pokrokovou, vzdělanou, dříve týranou vdovou a doslova po všech stránkách dokonalým, ale zadaným vesnickým farářem. Vše kolem toho – ostatní lidé, krajina, sociální problémy, had z mokřad atd., slouží jen k ředění a zdržování výše zmíněné zápletky. Romantický vztah vdovy a faráře, plochých to postav, působí předvídatelně a křečovitě. A Claire Danes má paruku směšně nepřirozené barvy… ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

Bohužel zklamání...... Viděl jsem jen tři díly a už nepokračuji ...... Kdo čekal mysteriózní seriál (trailer klamal) jako já, bude zklamaný. Kdo má rád dobové vztahové drama, bude spokojený.... Hlavní hrdinka s umělou peroxidovou žlutooranžovou hlavou řeší své problémy odjezdem do Essexu a doprovází jí komunistická služebná a divné děcko..... Tam se potkává s farářem a řeší se problémy všeho druhu + plus je tam příběh doktora co chce operovat srdce...... Nevím proč mě to má zajímat...... Oceňuji výpravu, stará Anglie nikdy nezklame...... Jinak nuda ()

Galerie (48)

Reklama

Reklama