Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Na Zemi se objevil virus, který vyhladil všechny lidi starší 13 let. Během této události se objeví rasa upírů, kteří zbytek lidí zotročí. Hyakuya Yuuichirou žije s dalšími dětmi v sirotčinci, kde jsou vychováváni jako krmivo pro upíry. Jednoho dne se rozhodnou utéct, ale plán je odhalen všichni kromě Haykuyi jsou zabiti. Venku je zachráněn lidským odbojem a Hyakuya přísahá, že zabije všechny upíry. (Harroc)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (16)

Starletka 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem takové o dost slabší Shingeki no Kyojin v roztomilejší animaci, akorát místo obrů jsou upíři, démoni a jiná havěť. I hlavní hrdina je prakticky Eren - věčně naštvaný a toužící po pomstě za smrt své rodiny. A nenávidím ho úplně stejně, dokonce možná i víc. Ale ani ostatní postavy nejsou zrovna dvakrát valné, pokud vám teda nestačí pouhý jeden charakterový rys na osobu, nebo především u slečen radši rovnou žádný, jen hlavně ať jsou co nejroztomilejší. A vůbec, co se designu postav týče, pro příběh i atmosféru by rozhodně bylo daleko lepší kdyby byly trochu realističtější a propracovanější, ale když dneska musí být všechno moe, nedá se nic dělat. Děj po první epizodě vypadal nadějně, ale potom jde naráz všechno do kopru a kromě emocionálních výlevů hlavního hrdiny se neděje naprosto nic. Ve výsledku opravdu pochválit můžu leda tak docela pěkný opening a super ending. Pro mě jasný drop po 5. epizodě a slabých 4,5/10 ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na první i druhý pohled nejprůhlednější vyprávěnka pro malé děti o klukovi, který měl v životě nehoráznou smůlu a o svoje místo na slunci musel každý den zas a znova bojovat. A na třetí pohled není nijak těžké rozpoznat šablonovité postavy a pochopit, že děj postupuje dopředu pomocí skoků, ve kterých se pro provařené klišé nejde daleko. Já ale při každém z těch tří pohledů jihnu, protože bezhlavě jednající Yuu je pro mě přesně tím typem hrdiny, kterému musím i přes hromadu jeho chyb bezhlavě fandit a přát mu každého (nedobrovolně) získaného spojence či dokonce přítele. A že jich je díky jeho upřímné nabručenosti nakonec docela dost. Moje osobní anime kniha odvahy a dobrodružství. ()

Reklama

adamulefa 

všechny recenze uživatele

Pre mňa slabotka... Generický protagonista a jeho nesympatická banda generických kamošov bojujú proti vampírom. Keby aspoň akcia stála za to, ale i po tejto stránke ma Seraph of the End sklamal (príliš statické + kopec stillframov + strih preč od súbojov). Taktiež pozadia stáli za houby, a jednotlivé postavy vyzerali akoby často do obrazu ani nepatrili. Chcelo by to celé nejako lepšie integrovať... Štúdio WIT má rozhodne na viac. Hudba ovšem slušná. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zábavně eklektická postapo-military-fantasy upířina, která neuvěřitelným způsobem mixuje všemožné motivy, které tvůrcům připadaly cool. Tedy meče a bílé rytířské pláště (na straně upírů), dokonale padnoucí vojenské uniformy (na straně lidí), kouzelné démonické zbraně, moderní vojenskou techniku, lolitky v minisukních, podivná monstra v sutinách měst, nechutně dekadentní šlechtu, fanatickou klanovou vojenskou elitu a v neposlední řadě elitní bojovou jednotku složenou z teenagerů, odhodlaných vyhrát válku proti upírům a přitom zachránit kdekoho na potkání. V první polovině se tahle partička dává dohromady a podstupuje zkoušky, v druhé poněkud chaoticky bloudí troskami města a sem tam absolvuje nějaký ten souboj. Hlavní hrdina je pochopitelně obdařený děsivým traumatem a z něj plynoucí umanutostí, daří se mu ale působit docela sympaticky. K tomu máme ještě atraktivní dějovou linku s přítelem z dětství, kterého pokládal za mrtvého a kvůli kterému musí ve finále čelit docela hororově pojaté krizi loajality. Pro všechny příznivce ujetého military fetišismu skoro povinnost, pro ostatní jen na vlastní nebezpečí. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Takové o dost slabší Shingeki no Kyojin..." Tak pokud zvolíme zrovna toto srovnání - no jak v čem. Určitě to nemá tak silnou a emotivní hudební stránku a možná to celkově nemá takový náboj, ale zdejší postavy jsou podle mě mnohem snesitelnější. Zkrátka SnK je parádní na poli akce, no a tohle je pro mě spíš nadprůměrné akční drama s trochou hororových prvků. Co se mi u OnS obzvlášť líbí je zdejší prostředí, upíři co si chovají lidi jako ovce a lidé, kteří přestože byli zdecimováni si vštěpili jasný cíl, spojit se třeba s démony i ďáblem aby nepřítele porazili, no a když tohle nevyjde, pořád je tu plán B - přemnožit se a znovu získat početní výhodu o kterou díky smrtící epidemii přišli... A všude kolem trosky a rozvaliny měst, kde se vede válka, takhle nějak si představuji post-apokalyptickou budoucnost, která slibuje spoustu konfrontace... Co se postav týká asi nejvíc mě baví ústřední dvojice Yuichiro a Shinoa. Yuichiro má správné odhodlání, ale se svými citovými výlevy to nijak nepřehání a Shinoa je naprosto úžasně sarkastická... Také jsem byl hodně zvědavý na druhého chlapce, co se jmenuje Mikaela (rodiče asi chtěli holčičku...) a SPOILER jaká bude jeho role, když "změnil tým". KONEC SPOILERU No a musím zmínit i Krul, protože tahle lolitka má neskutečnou jiskru a i když jsem z ní v této sezóně moc neviděl, tak už teď si říkám, že bych se od ní klidně nechal pokousat... Zkrátka očekávání byla z mé strany opravdu velká a výsledek je podle mého chvalitebný, ale na tu poslední pátou * se to ani po posledním dílu nedostalo. Možná mohli být ti upíři mnohem děsivější, atmosféra tíživější, animace méně roztomilá a víc temná, nebo kdyby třeba jen těm pořádkovým silám dali nějaké lepší uniformy... Zkrátka něco tomu pořád chybělo a i když jsem i zde dokázal najít momenty u kterých mé srdce lehce zaplesalo (třeba když se objevil "seraph") na zadek mě to neusadilo a takový ten pocit, jakože sleduji něco opravdu úžasného (který jsem měl třeba právě u SnK, i když tam mě zase neskutečně štvaly hlavní postavy...) se nedostavil. Takže jenom 8/10, ale druhou sérii co se bude vysílat na podzim si ujít nenechám. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Postavy upířích šlechticů nesou svá příjmení podle skutečných lidí, o kterých se později tradovalo, že propadli vampyrismu či čarodějnictví jako Vlad III. Tepes, Elisabeth Bathory nebo Aleister Crowley. (Hlavonozec)

Reklama

Reklama