Reklama

Reklama

Narušitel

  • USA Intruder (více)
Trailer

Nebezpečný zabiják zůstává se zaměstnanci samoobsluhy po uzavírací době a začíná se odvíjet napínavé drama. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

destroy83 

všechny recenze uživatele

Ještě před průměrnou Modesty a celkem vydařeným pokračováním From Dusk Till Dawn natočil Scott Spiegel pekelně zábavné béčko Intruder, které se prakticky celé odehrává v supermarketu a v jeho těsné blízkosti. Zpočátku snímek zaujme především hravou kamerou, která divákovi servíruje atypické záběry. Vlastní příběh diváka strhne až s prvnímy vraždami, které jsou nápaditě provedené a patřičně krvavé. Děj pozvolna graduje až k výbornému finále za doprovodu černého humoru. Zabiják je perfektně vyšinutý a blonďatá prodavačka správně uječená. Kromě bratrů Raimiových se dočkáme i malé roličky Bruce Campbella, který zde ztvárňuje policistu. Nemám co vytknout, jasný plný počet. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Asi som sa nechal trocha uniesť...“ Po stránke atmosféry pôsobivá vyvražďovačka. Odohráva sa počas nočnej šichty v supermarkete, kedy sú vedúci, zástupcovia, majitelia, predavači a pokladníčky, konfrontované so šialencom, ktorý ich brutálne zabíja. NARUŠITEĽ je zaujímavý (SPOILER okrem obalu DVD, na ktorom je vycapený ústredný zlosyn SPOILER) tým, že si v ňom menšie úlohy strihli Sam a Ted Raimiovci a ich rodinný priateľ, Bruce Campbell. Neoriginálny scenár, ozvláštnený zaujímavým beznádejným koncom, je zaujímavý najmä pre divákov, ktorí niekedy pracovali v podobnom prostredí (postavy sú vyvražďované „vlastnými“ zbraňami, napr. mäsiar končí zavesený na mäsiarskom háku). ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

První polovina má kolísavé napětí a hodně zbytečného žvanění mezi regály. Jak ale dojde na vraždění, vše se pěkně rozjede až k povedenému finále. Vrah je vynalézavý, a tak dojde na nůž, sekáček na maso či bodec na lístky. Nejlepší jsou ale lis a pila na maso, ba i hák je výživný. Divák si může tipovat, zda se naplní klišé o blondýně. Zdejší obsah prozrazuje zbytečně moc. Po letech jsem jednu hvězdu přihodil. ()

Kelly2502 

všechny recenze uživatele

Málo známy no zato dosť nadpriemerný slasher, ktorý je postavený predovšetkým na zaujímavej práci s kamerou a strihom. Vraždy sú naozaj nápadité, nechýbajú gore scény, čo ma ale prekvapilo najviac je na slasher naozaj netradičný koniec, ktorý tomu dodáva zvláštny šmrnc__________Dovolím si ale polemizovať a napíšem, že dôvodom, prečo je tento film tak dobrý je prítomnosť Sama Raimiho ako herca a stavil by som aj topánky na to, že sa podielal na mnohých scénach ako režisér/pomocný režisér/autor....whatever. Niektoré scény majú totižto nenápadný, takmer až nevkusný blocking, rámovanie pôsobí ako keby to točil chlapec čo práve vyšiel z filmovej školy, no vždy keď sa na scéne objaví Sam Raimi vo svojej postave (alebo jeho brat), odrazu je všetko nápaditejšie, blocking scén a aj rámovanie odrazu pôsobí ako keby sme pozerali The Evil Dead. Takisto niektoré takmer až komické pre Raimiho typické vychytávky ako bitie človeka s odrezanou hlavou, alebo oko medzi olivami_________Neviem. Nechcem tvrdiť, že Raimi film režíroval, ale z mnohých scén je cítiť jeho autorskú prítomnosť a podivuhodne sú to väčšinou scény, v ktorých sám hraje. Nech si z toho každý vyvodí čo chce. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Klasický slasher se vším všudy. Dlouhý rozjezd, hromadící se mrtvoly, jasný podezřelý který to určitě není a nakonec souboj poslední přeživší o život. Vraha i motiv jsem tipl, což při mých chabých deduktivních schopnostech svědčí spíše o mizerném scénáři než mé genialitě a úplné finále je naprosto stupidní. Ale abych nekritizoval, vraždy jsou opravdu povedené, člověk se až diví co všechno se v takovém marketu nachází. Kameraman tentokrát stydlivě neodvracel hlavu, takže je i na co koukat. A nápad, že někomu hrábne a půjde si zablbnout do nejbližšího Albertu mi při jejich "kvalitě" a "výborných službách" nepřijde tak nereálný .-) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Píseň, kterou zpívá Randy (Sam Raimi), byla použita ve filmu Evil Dead, který režíroval Sam Raimi. (Chatterer)

Reklama

Reklama