Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prosinci 1979 se Soul potýkal s tvrdou zimou před nadcházejícím jarem. Po atentátu na prezidenta Parka bylo vyhlášeno vojenské právo. K puči došlo pod vedením velitele obranné bezpečnosti Doo-kwanga Chuna (Jeong-min Hwang) a soukromé skupiny důstojníků, kteří ho následovali. Velitel obrany hlavního města Tae -shin Lee (Woo-seong Jeong), neoblomný voják, který věří, že vojáci by neměli podnikat politické akce, se snaží bojovat proti Doo-wangovi, aby ho zastavil. Konflikt mezi oběma muži narůstá, zatímco vojenští velitelé váhají s rozhodnutím a ministr obrany je pryč. V prostředí chaosu se jaro v Soulu, po kterém všichni toužili, ubírá nečekaným směrem. (mikki089)

(více)

Recenze (3)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejchválenější film minulého roku z Jížní Koreje je za mnou a pro Koreu jde o velmi zásadní historické dílo. V letech 1979 byly v Soulu velmi krušné časy, kde po atentátu na prezidenta byl proveden Coup D’état, kde různé vojenské frakce bojují o moc nad Korejským státem a je to hutná atmosféricko-politická válečná pecka, která strhne i diváka neobeznámeného. Jsou tu 2 top herci na obou stranách barikády, kde Hwang Jung-Min hraje hajzla, který chce převzít moc nad státem a Jung- Woo sung klaďas, který mu chce v tom zabránit. Nejsem velký fanoušek politických Thrillerů, ale tady je tak zlověstná a nepříjemná atmoška protkaná celým filmem, kde se napětí stupňuje a neskutečně to graduje, že jsem téměř nedýchal. Top řemeslo, top herci, top dialogy, top atmosféra a došlo i na nějakou akci ( té však není moc) a všechny ty intriky a boj o moc je tu podán velmi věrohodně. Děsivá a šílená noc 12.12 1979, kde konec je docela k nasrání. 8/10. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Výborně natočený film týkající se korejské "noci dlouhých nožů", období po ní bylo stejně temné jako už v dějinách lidstva několikrát. Herecké obsazení bylo luxusní a pánové nezklamali. Nevím, jestli mi Hwang Jung Min někdy bude sympatický, ale jako herec je prostě top. O Jung Woo Sungovi ani nemluvím. Trochu jsem se bála toho množství postav a faktu, že většina filmu se odehrává v noci, ale je vidět, že filmaři umí a tady se dokonce vyhnuli přemíře patosu, tak typického pro korejskou tvorbu, takže za mě hodně kvalitní ohlédnutí do ne tak dávné korejské minulosti. České titulky. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Veľkolepý historický film o prevrate v Južnej Kórey na prelome 70/80 rokov. Aj keď je to založené hlavne na dialógoch s minimom akcie, tak je to podané dostatočne strhujúco a film graduje až do záveru napriek tomu, že aj keď nemáte naštudovanú Kórejskú históriu, tak tušíte, že toto nebude mať happyend. Veľkou mierou sa o neustále napätie postaralo ústredné herecké duo. Jeong-min Hwang v ďalšej ultraslizkej úlohe generála prahnúcom po moci vs sympaťák Woo-seong Jeong v úlohe zásadového správňáka, ktorý sa mu v prevrate snaží zabrániť. Bohužiaľ záver je krutý a depresívny. Nemyslím si, že si to pustím znova, ale rozhodne to stojí za pozretie. Človek má aspoň lepší pocit, že na hovno to nie je len teraz u nás, ale bolo to tak vždy a v celom svete. 8/10. ()

Reklama

Reklama