Reklama

Reklama

Erupce lásky

  • Kanada Fire of Love (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Katia a Maurice Krafftovi měli v životě dvě vášně – sebe navzájem a sopky. On přímočarý a odvážný, ona klidná a opatrná, ale vždy spolu. Po celé dvě dekády se tito vulkanologové nechali svádět krásou a nebezpečím bublajících obrů a při své cestě za poznáním zachránili desítky tisíc životů. Jejich neuvěřitelný příběh a autentické záběry sopek pořízené z dechberoucí blízkosti na 16 mm film nyní ožily v kreativním zpracování režisérky Sary Dosy. Hit ze Sundance, připomínající estetiku Wese Andersona, je nejen o vybuchujících sopkách, ale i o dynamice unikátního vztahu dvou svérázných vědců. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

maddy 

všechny recenze uživatele

Neštandardný mix prírodovedného dokumentu a životného, ľúbostného príbehu dvoch vulkanológov. Napriek tomu, že tu vo fascinujúcich záberoch chrlí láva v každej druhej minúte, tak dokument natočený s takým citom a jemnosťou, že záver je nakoniec silnejší a emotívnejší než všetky filmy tohto roka dohromady. CELKOVO: 8/10 ()

Habanera 

všechny recenze uživatele

Znáte nějaký jiný pár vulkanologů? Ne, neznám, vulkanologové zkoumají totiž aktivní sopky. Maurice se popálil vroucím bahnem, je to takový křest ohněm vulkanologa. Začínám si myslet, že vulkanologové mají opravdu obrovský smysl pro humor. Až do samého konce. Nádherně a citlivě natočená životní pouť manželů Krafftových, posbíraná s mnoha videí samotného páru. Hudba úžasná. ()

Reklama

l.u.s.s. 

všechny recenze uživatele

Dokument rozpráva príbeh dvoch sympatických francúzskych vulkanológov, ktorých spojila vášeň k sopkám a zasvätili im celý svoj život. Vďaka ich nebojácnosti vidíme unikátne a nádherné zábery lávy, sopiek, erupcií... Spoznáme aj ich samotných a ich vzťah. Podvedome som očakávala záver, ktorý príbeh mal, a vlastne ma uspokojil. Celý život robili spolu to, čo milovali, a tak aj odišli. ()

Majkak 

všechny recenze uživatele

Krásný a dojemný příběh dvou vědců spojených vášní k sopkám a k sobě navzájem. Famózní záběry z blízkosti sopek. I když Katia a Maurice v průběhu času dbali více na opatrnost, sopka nakonec svoji převahu ukázala. Jendo přání jim ale splnila. Příběh kolumbijského města Armero je aktuální výstrahou pro dnešek. Vulkanologové varovali úřady před katastrofou. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Erupce lásky je lepší romantika, komedie, drama, katastrofický snímek i thriller, než většina současných filmových fikcí, které se o podobné zařazení mermomocí snaží. A přitom je to „jenom“ dokument o dvou unikátních lidech s unikátním příběhem a ještě unikátnějším archivem záběrů. Příběh Katii a Maurice Krafftových vás zkrátka zákonitě musí chytit za srdce a nepustit. A jsem velmi zvědav, jak dopadne totožná látka v uchopení Wernera Herzoga v The Fire Within. Letos se to zkrátka sešlo. [KVIFF 2022] ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama