Reklama

Reklama

Willy Fog na cestě kolem světa

(seriál)
  • Španělsko La vuelta al mundo de Willy Fog (více)

Obsahy(1)

Španělský animovaný seriál na motivy románu Julese Verna. (oficiální text distributora)

Recenze (234)

Gig 

všechny recenze uživatele

Je smutné zjištění, že nejlepší verze Verneova románu, je kreslená seriálová verze pro děti, kde lidské postavy hrají zvířata. Co na tom, že ze sluhu v češtině přejmenovali na Barnabáše a jeho kamaráda za Čika. Navíc výborný dabing, v kterém výborně Filliho tedy Williho (ono to je jako ten F.L Věk byl F.L.Hek :)) nadaboval Viktor Preiss. No a nesmím zapomenout na blýskajícího Čidlinga tedy Václava Postráneckého. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

No nie, tak na toto som si nespomenul pekných pár rokov. A hľa zapnem telku a hľa sektárska NOE TV vyrukovala s takýmto rúhačským programom o hovoriacich a racionálne konajúcich zvieratách. Willyho Foga som miloval už ako dieťa, keď som zazrel tento seriál prvý krát. Samozrejme za ten pokročilý čas, čo má tento seriál za sebou už stratil čo to zo svojho lesku, ale stále je to krásna rozprávka na motívy románu Julesa Vernea. Hádam nemusím ani písať, že knižnú formu som nečítal, ale toto je výborný ťahák, ako mladých divákov na tohto autora upozorniť. A možno dáky sa aj chytí. Ak by som to mal hodnotiť mojimi vtedajšími detskými očami plnému zásahu by sa neminul. ()

Reklama

foundation 

všechny recenze uživatele

Nemozem inak. Kacerovo, Rychla rota, Ninja korytnacky, Scooby doo, Bugs Bunny, Smoulove a dalsie..to vsetko je absolutna bomba ale Willi Fog bol niecim osobitnym. Na vsetky tie serialy som sa dival neuveritelne rad a dodnes ich mam ponahravane ale kreslena Cesta okolo sveta bolo niecim co nespadalo do kategorie ostatnych kresleniek. Proste spicka. Aj ked mojou uplnou najoblubenejsou kreslenou rozpravkou bolo a dodnes je Kacerovo toto tu ma u mna osobitne miesto v cestnej lozi na ktore nikdy nezabudnem. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený animovaný seriál, který nenásilnou formou učí děti morálce. Líbil se mi jako malému a líbí se mi i dnes. Když jej před několika měsíci reprízovala ČT v pátečních odpoledních hodinách, neváhal jsem kvůli němu posunovat čas našich sezení u piva. Skvělá hudba a dabing. "Jsem Willy Fog všem známý, mám dobrodružné plány, dlouhou cestu chystám..." ... "I když kolem tebe je klam, dobrou zprávu pro tebe mám, nikdy na nic nebudeš sám, kamarád vždy pomůže ti rád..." Čtveřice Willy, Romy, Barnabáš a Čiko mi přirostla k srdci. Bohužel, pokračování už tak dobré není. (48.) ()

adams89 

všechny recenze uživatele

V mých pěti letech býval kdysi Willy Fog učiněnou modlou. K mému velkému překvapení jsem však každý díl hltal i před několika měsíci, když ho v televizi opakovaly. Bylo příjemné, nostalgicky si zavzpomínat na své dětství. Jinak, skvěle zpracovaný dobrodružný seriál pro děti. Myslím, že i teď si jistě najde věrné fanoušky. Ale pozor, nepovedenému pokračování s názvem Willy Fog na cestě za dobrodružstvím se obloukem vyhýbejte! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Postavy odpovídají postavám ve Vernově předloze, ale mají zvířecí podobu. (Kmotr76)
  • Česká verze se od španělského originálu podstatně liší. Do úvodní znělky byly vloženy některé scény a z 2., 3., 10., 11. a 24. epizody byly vystřiženy výstupy s písničkami. Druhá řada s názvem Willy Fog na cestě za dobrodružstvím (od r. 1993) zůstala těchto zásahů ušetřena. (L_O_U_S)
  • V seriáli sa Willy Fog stavil o 20 000 libier so 4 členmi klubu- Sullivanom, Andrewsom, Fallentinom a Flanaganom, V predlohe stávka zahrňovala členov 5. Rozdielový piaty člen je Ralph, ktorý je v seriáli kladnou postavou. (D1705)

Reklama

Reklama