Reklama

Reklama

Willy Fog na cestě kolem světa

(seriál)
  • Španělsko La vuelta al mundo de Willy Fog (více)

Obsahy(1)

Španělský animovaný seriál na motivy románu Julese Verna. (oficiální text distributora)

Recenze (234)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Už ani nevím kolik mi bylo, když jsem se zamiloval do Byl jednou jeden život/člověk/objevitel/vynálezce a později také do Willyho Foga a jeho cestě kolem světa. Animované verzi se do dnešních dnů nevyrovnalo žádný jiný způsob natočení slavného příběhu bohatého anglického muže z vyšší vrstvy a jeho sázce o cestě kolem světa za 80 dnů. Nehledě na to, že animace je v tom seriálu příjemná a hravá. ()

emdvojka 

všechny recenze uživatele

Ako väčšina uživateľov i ja som sa tomuto seriálu v detstve úplne oddal, nebolo nič čo by mi zabránilo aby som si nesadol pred TV a nepozeral dobrodružstvá gentlemanského leva a jeho priateľov. Dokonca mi rodičia kúpili aj kreslenú knižku 80 dní okolo sveta, kde tieto postavičky ožívali v komixovom svete. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Zastávám názor, že lvi by se měli pohybovat v džungli, případně ve svém pavilonu, a nikoli s cilindrem na hlavě cestovat po světě. Naštěstí sir lev Willy Fog má skvělé vychování i důstojné vystupování, tak by snad mohl mít mé sympatie, ale on se z každé ošemetné situace dostává tím, že někomu zaplatí několik hromad peněz a to mi na pohádku nepřipadá příliš výchovné. Navíc to vypadá, že kdyby mu třikrát denně někdo nepřekousal koleje nebo nesnědl lodní šroub, tak by objel svět za týden a ani by se přitom nezapotil. Na druhou stranu jsou v podstatě všechny díly poměrně zábavné a napínavé. Když však smíchám klady se zápory, lva s vlkem a mořskou vodu s létajícím balónem, tak mi z toho vychází jen lehký nadprůměr. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Skutečnost, že za jednu z vůbec nejlepších a nejvěrnějších - Tomu kompletně animálnímu převedení navzdory.. - verneovských adaptací platí právě tahle kultovní koprodukční - Zde naopak rozhodně překvapí spojení japonského studia Nippon Animation se španělským BRB.. - záležitost, mě snad nikdy nepřestane fascinovat.. Na stranu druhou ovšem nerozumím zdejším hejterským výkřikům na adresu té skvostné poctivé animace, kde je ten zásadní vliv anime naprosto zřetelný.. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Londýn, Paříž, Bari, Suez, Bombaj...Ještě teď tu trasu dokážu vyjmenovat. Jako malý jsem to miloval. Podle mě nejlepší zpracování Verneovy předlohy včetně hraných filmů s dobrým českým dabingem (Viktor Preiss!) a milými hlavními hrdiny. Ta znělka! http://www.youtube.com/watch?v=yu_5T4t2XoM Když to někdy dávají v televizi, s chutí se podívám i dnes! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Postavy Tico, Bully, Transfer alebo Lord Guinnes v predlohe nevystupujú. (D1705)
  • Trasa cesty kolem světa odpovídá trase v předloze Julese Verna. (Kmotr76)
  • Willy Fof se se Vernově románu jmenuje Phileas, Barnabáš je Passepartout, Dix je Fix a Romy je Aouda. (Kmotr76)

Reklama

Reklama