Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Noomi Rapace ve filmu o postapokalyptickém světě, ve kterém musí šest vojáků tajně přepravit záhadný balík přes zamrzlé souostroví. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý, do jaké míry se jedná o postapo (to by mělo být asi po zničující válce, ne?), ovšem jako alegorie jde o temnější film, než možná tvůrci zamýšleli. Jedna z nejnepříjemnějších scén byla pro mne ta, kdy Caroline je s dcerou v bytě a začne bombardování. Snímek má skvělou vizuální stránku (ano, reklamy a klipy jsou výborná cvičení, což by jistě potvrdil i R. Scott), chvílemi strašidelnou hudbu (Dead People) a solidní herecké výkony, které stojí na Rapaceové (to utrpení jsem jí fakt věřil a chvílemi měl pocit, že ji pro film zmlátili a zmrzačili, jak působila opravdově) a Salimovi. Filmu přitížila zbytečná délka. Rovněž rozhodování se, zda rozbalím akci naplno, nebo se raději více ponořím do artových vod, taky moc nepomohlo. A když je řeč o vodě, tak podvodní scény byly mrazivé až na kost. Na jednu stranu jsem tak nějak spokojen, na druhou jsem čekal něco víc... ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Nevím, co je vždycky s těmi postapo filmy, ale z 99% mám vždy pocit, že se z toho dá vytěžit ale brutálně více. Tady máme naprosto dokonalou první polovinu filmu, která má vyloženě dokonale vypjatou atmosféru, a to jak z pohledu scénáře, tak i krásného vizuálu. Navíc vojáci na bruslích jsou originální a cool nápad jako blázen. Jenomže, jak člověka zabavila první část, tak ta druhá šla těžce do kopru a u poslední dvacetiminutovky jsem naopak trpěl. Z fotbalové terminologie - dva odlišné poločasy. Čisté 3* ()

Reklama

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Nie je to výnimočné, ale inak celkom zaujímavý postapo švédsky projekt s Noomi Rapace. (No áno, Švédi i Fíni sa asi teraz, najmä teraz cítia byť ohrození, čo je v súčasnosti duplom pochopiteľné, už nejaký čas údajne chceli a i teraz chcú do západných obranných štruktúr, hoci sú voči nim smerované vyhrážky, ale ani niet divu, že takáto snímka vôbec vznikla.) Niektoré nápady sú originálne a má to celkom spád. No, na závere si mohli dať však viac záležať. (Nerozumiem, ako si Noomi Rapace, čiže Edhová vo filme - celú dobu udržiavala v  tak perfektnom stave trvalú v takomto temnom svete, asi mala tajného postapo kaderníka v teame spolubojovníkov, nevedno. ;) Tak za tri kadery Edhovej, teda, tri hviezdy. ;) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Filmu se musí pochválit nečekaně vtahující rozjezd, brilantní filmařina, parádní výprava, estetický vizuál i hustá atmosféra. A dnes, kdy pár set kilometrů na východ od nás vypuklo primitivní válečné běsnění, nabývá jeho děj o to víc na aktuálnosti. Na druhou stranu občanská válka ve Švédsku, regulérní a se vším všudy, tedy i s leteckými útoky, plošným vražděním civilistů i snahou o použití zakázaných vyhlazovacích zbraní, je naprosto absurdní a nerealistická. Stejně absurdní a nerealistická, jako je trvalá na hlavě Noomi Rapace (kdo tohle probůh...), nebo jako jsou její vojácké dovednosti (z maloměstské domácké ženušky rázem členkou elitního specnazu). Ale to by mi samozřejmě v žánru sci-fi zase až tolik nevadilo. Co mi však vadí je, že slibně začínající a rozjíždějící se válečné postapo se v závěru změní v melodramatickou pacifistickou agitku. Skoro to vypadá, jako by scénárista v průběhu psaní scénáře podstoupil neúspěšnou operaci mozku. Plus nedotažená/nepříliš dobře vysvětlená postava záhadného poručíka. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Průměrný Netflix snímek co měl potenciál. Nápad byl dobrý od konfliktu až po ledové moře a bruslení. Ty akční scény nebyly k zahození. To bruslení taky ušlo ale mohlo toho být víc a taky svižnější. Vždycky, když je dobrý nápad zabije to to, že se někdo z toho snaží udělat víc než to je. Ja čekal postapo akční jízdu s nádechem tajemna. A ona je skoro půlka stopáže o nudných rozhovorech a taky o moralizovani. Buď to mělo být drama od začátku a nebo vůbec. Jo a docela dobrý soundtrack. 55% ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno