Černý krab

Trailer

VOD (1)

Noomi Rapace ve filmu o postapokalyptickém světě, ve kterém musí šest vojáků tajně přepravit záhadný balík přes zamrzlé souostroví. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

verbal

všechny recenze uživatele

Film především pro ty, kteří xmrti rádi čumí na to, jak Sábliková otravně sáhodlouze a na chlup stejně obkružuje ovál, načež těsně před cílem hodí těžkou držku a medaile po vší té prudě v hajzlu. I nynější hlavní závodnice, Ňouma Rampičová, je neméně přitažlivá mužena, čili je zjevné, že má odborná, filmově teoretická komparace tohoto unylého rychlobruslení s plytce retardovaným dějem a pateticky přitroublou pointou opět sedí jako pitkáče na disproporčně mastodontních stehnech libovolné očepelované larvy s brýlemi. A ne, milí zdejší falešně altruističtí šulínci, už je jaro, tudíž se na Ukrajině fuckt nebruslí. Stejně jako se třeba v Iráku neběhalo po džungli, když dávali Avatara, a nikdo tu procítěně neskučel. Navíc Švédsko se na přirozenou solidaritu s Ukrajinou připravovalo už od 16. století, kdy si schválně načmáralo modrožlutou státní vlajku, tudíž demonstrativní patetické cajdáky opravdu točit nemusí. ()

EvilPhoEniX

všechny recenze uživatele

Noomi Rapace v Postapo-Thrilleru, který nevyužívá svého potenciálu naplno, ale jako neurážející jednohubka na mne fungovala. Film začne docela hutným realistickým úvodem, kde celá atmosféra je docela aktuální a klidně za pár týdnů podobný scénař můžem prožívat sami, takže díky tomu je film rozhodně poutavý a bavil mě. Jde vidět, že začínající režisér Adam Berg nemá moc zkušeností, ale rozhodně talent má. Moc se o samotné válce nedozvíme, jde se rovnou na věc-Operace Black crab, kde skupina vojáků má za úkol přenést záhadný balík přes zamrzlé souostroví a pokud mise uspěje, mohou ukončit válku. Z herců bez debat kraluje Noomi Rapace a Dar Salim, potěší fajn kamera, vizuál i hudba a pár dějových překvapení s docela šokujícím twistem a né úplně typickým závěrem. Akce je málo a moc nestrhne, ale o tu tu zde naštěstí nešlo. Vojáci na bruslích super a zamrzlý hřbitov nejspíš nejatmosféričtější scéna filmu. Kdo očekával akční řežbu bude zklamaný, ale jako atmosférické postapo-Drama s tím problém nemám, bavilo mě to. Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 2/5, Zábavnost 3/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 2/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. 65%. ()

Douglas

všechny recenze uživatele

Typická regionální netflixovka. Byl to první celovečerní hraný film pro produkční společnost, režiséra a scenáristu - a budí dojem, že vznikl podle první verze scénáře vystavěné kolem nápadu "co kdyby parta ztroskotanců musela bruslit sto mil napříč nepřátelským územím, aby doručila nejvíc nejdůležitější... MacGuffin," a napsané během víkendové pařby na základě vzpomínek na jiné filmy, navíc dost různé a ne nutně dobré. Natáčení nemohlo trvat o moc déle. Je úplně jedno, jak dobří jsou a nejsou herci, protože nemají co hrát, každá postava je notně omšelým schématem z úplně jiného válečného filmu a inscenování střídá dlouhé velké celky bruslících v protisvětlu s mechanickými záběry/protizáběry. Kdykoli je třeba posunout se v čase, přijde flashback, který stále dokola odhaluje, co bylo zjevné už z první minuty. Že já se občas nechám napálit a s těmi jejich direct-to-video béčky zabiji čas, kdy jsem se mohl podívat na skutečný film. (Hvězdičku navíc dávám za ten bruslící nápad, škoda všeho kolem něj.) Zabít Netflix. ()

dO_od

všechny recenze uživatele

// Vzhledem k válce na Ukrajině se na to dá koukat i na jako docela syrový pohled do blízké budoucnosti, jenže od válečného pnutí a několika nádherných záběrů na noční bruslaře na zamrzlém jezeře se rychle přejde k béčkovému vyústění do ztracena, které z Kraba bohužel dělá spíš další film s nevyužitým potenciálem než solidní přídavek do žánru, který bude brzo opět populární. 6/10 ()

Malarkey

všechny recenze uživatele

Švédové se po vzoru Norska rozhodli natočit něco postapokalypticky epického a vlastně jim to docela vyšlo. Noomi Rapace, na kterou jsem se teda hodně těšil, tu úplně nevypadá nejkoukatelněji, ale zase z ní je chladný voják, který chystá splnit úkol. První polovina filmu má navíc řadu nápadů na ledu, které se ale do druhé poloviny přetaví v trošičku nudu, ze které Vás probudí až závěr. Ztráta času to každopádně nebyla, jen se tyto vědomě béčková témata těžce hodnotí. A to i přesto, že filmařsky působí poměrně obstojně. ()