Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Noomi Rapace ve filmu o postapokalyptickém světě, ve kterém musí šest vojáků tajně přepravit záhadný balík přes zamrzlé souostroví. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

Warhorr 

všechny recenze uživatele

No pokud bych neviděl trailer, tak bych hodnotil možná i za 3*, možná. Očekával jsem pořádnou postapo akční jízdu. Místo toho jsem dostal nudný road movie na ledě s asi dvěma přestřelkama. Parta jakýchsi vojáků dostane rozkaz nazout si brusle a přepravit zásilku, která by mohla ukončit válku, na jedno konkrétní místo. Asi jsem moc náročnej, ale očekával bych, že dostanu alespoň nějaký odpovědi. Co vůbec měl znamenat úvod filmu s teroristama ? Jsou to ti co převzali moc a postavili se proti vládě nebo co ? Kdo proti komu vlastně bojuje ? Co se stalo s její dcerou ? Je obsah zásilky skutečně takový, jak si jej hlavní představitelé vynaložili ? Mě vůbec nevadí, když si během, či na konci filmu musím něco domyslet a nedostanu jednoznačnou odpověď. Tady těch nezodpovězených bylo až příliš. Nuda, nezáživnost, bez zábavy, zazděnej potenciál. Solidní vizuál s mrazivou atmosférou, který prostě beru u seveřanů jako automatiku, tenhle film nezachrání. Prozatimně největší letošní zklamání. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Už to je obohrané klišé, ale typická netflixovka, kde sa väčšina budgetu vyplytvá na prvých pätnásť minút filmu a zvyšná hodina a pol odohráva na dvoch lokáciách. Black Crab sa síce v prvej polovici tvári značne originálne s pár efektnými zábermi na korčuľujúcich vojakov, ale s pribúdajúcimi minútami pretaví len do klasického, neobjavného sci-fi béčka, ktoré vyšumí úplne do prázdna. Potenciál by tu aj bol, len to znova vyzerá, že Netflix schválil prvý nástrel scenára a viac sa tu nikto nesnažil. CELKOVO: 5/10 ()

Reklama

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Průměrný Netflix snímek co měl potenciál. Nápad byl dobrý od konfliktu až po ledové moře a bruslení. Ty akční scény nebyly k zahození. To bruslení taky ušlo ale mohlo toho být víc a taky svižnější. Vždycky, když je dobrý nápad zabije to to, že se někdo z toho snaží udělat víc než to je. Ja čekal postapo akční jízdu s nádechem tajemna. A ona je skoro půlka stopáže o nudných rozhovorech a taky o moralizovani. Buď to mělo být drama od začátku a nebo vůbec. Jo a docela dobrý soundtrack. 55% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[30%] Jsem typ bláznivého diváka, co si filmy dopředu vyhledává. Na březen jsem se těšil od netflixu na Projekt Adam a na tento Černý krab. Ani jeden z těchto filmů mi nesedl (resp. dopadl nejhůře, než jsem čekal). Noomi Rapace je zárukou kvality – jenže zde to bohužel neplatí. Její postava mě zde nebavila, i když uznávám, že se ta herečka snad aspoň trochu snažila. K tomu ta obstojná technická stránka filmu + pár dobrých přestřelek a to je celé. Víc to bohužel vyzdvihnout nemůžu. Fakt se nedá nic dělat, když mě to celé nebavilo. Atmosféra, kterou tu někteří chválí, mi přišla totálně prázdná a námět či příběh? Vůbec mě nezaujal a furt jsem si říkal, o čem to sakra je, včetně nulové pointy. No, chtěl jsem dát původně jen 1*, ale se silným sebezapřením jsem tu druhou nakonec dal. Znám horší braky, ale i tak jsem zklamán, čekal jsem více. Holt netflix je poslední dobou spíše dobrý na seriály (to zase jo, netflix mám rád). Takže asi tak. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý, do jaké míry se jedná o postapo (to by mělo být asi po zničující válce, ne?), ovšem jako alegorie jde o temnější film, než možná tvůrci zamýšleli. Jedna z nejnepříjemnějších scén byla pro mne ta, kdy Caroline je s dcerou v bytě a začne bombardování. Snímek má skvělou vizuální stránku (ano, reklamy a klipy jsou výborná cvičení, což by jistě potvrdil i R. Scott), chvílemi strašidelnou hudbu (Dead People) a solidní herecké výkony, které stojí na Rapaceové (to utrpení jsem jí fakt věřil a chvílemi měl pocit, že ji pro film zmlátili a zmrzačili, jak působila opravdově) a Salimovi. Filmu přitížila zbytečná délka. Rovněž rozhodování se, zda rozbalím akci naplno, nebo se raději více ponořím do artových vod, taky moc nepomohlo. A když je řeč o vodě, tak podvodní scény byly mrazivé až na kost. Na jednu stranu jsem tak nějak spokojen, na druhou jsem čekal něco víc... ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama