Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Noomi Rapace ve filmu o postapokalyptickém světě, ve kterém musí šest vojáků tajně přepravit záhadný balík přes zamrzlé souostroví. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Typická regionální netflixovka. Byl to první celovečerní hraný film pro produkční společnost, režiséra a scenáristu - a budí dojem, že vznikl podle první verze scénáře vystavěné kolem nápadu "co kdyby parta ztroskotanců musela bruslit sto mil napříč nepřátelským územím, aby doručila nejvíc nejdůležitější... MacGuffin," a napsané během víkendové pařby na základě vzpomínek na jiné filmy, navíc dost různé a ne nutně dobré. Natáčení nemohlo trvat o moc déle. Je úplně jedno, jak dobří jsou a nejsou herci, protože nemají co hrát, každá postava je notně omšelým schématem z úplně jiného válečného filmu a inscenování střídá dlouhé velké celky bruslících v protisvětlu s mechanickými záběry/protizáběry. Kdykoli je třeba posunout se v čase, přijde flashback, který stále dokola odhaluje, co bylo zjevné už z první minuty. Že já se občas nechám napálit a s těmi jejich direct-to-video béčky zabiji čas, kdy jsem se mohl podívat na skutečný film. (Hvězdičku navíc dávám za ten bruslící nápad, škoda všeho kolem něj.) Zabít Netflix. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Severskou filmařinu mám obecně rád a i ty severský jazyky mně zní dobře, potažmo sám jsem se s tím v životě setkal ("...tack Karl, det var kul..."), ale tady to nemůže narovnat ani moje oblíbená N. Rapace. Ač se snaží, seč jí světlý lokny v tomhle snímku stačí, nedosahuje to bohužel měřítek, který jsem si původně představoval. Ano, je potřeba dodat, že A. Berg natočil svou prvotinu a motiv vojáků bojujících na bruslích, je docela originál, přesto tam něco chybí. Něco, co z toho filmu udělá zajímavej zážitek, ale to se neodehrává a záběry bruslící Noomi a jejích kolegů začnou být po čase jednotvárný. Dokonce jsem čekal, že v závěru nastane "mnohem větší inferno" (tady musím opatrně, abych něco nespoiloval), ale jaksi ne... Potenciál to mělo slušnej, ale nebyl využitej, aneboj jen málo, což je prostě škoda. Co se dá dělat?! ()

Reklama

Warhorr 

všechny recenze uživatele

No pokud bych neviděl trailer, tak bych hodnotil možná i za 3*, možná. Očekával jsem pořádnou postapo akční jízdu. Místo toho jsem dostal nudný road movie na ledě s asi dvěma přestřelkama. Parta jakýchsi vojáků dostane rozkaz nazout si brusle a přepravit zásilku, která by mohla ukončit válku, na jedno konkrétní místo. Asi jsem moc náročnej, ale očekával bych, že dostanu alespoň nějaký odpovědi. Co vůbec měl znamenat úvod filmu s teroristama ? Jsou to ti co převzali moc a postavili se proti vládě nebo co ? Kdo proti komu vlastně bojuje ? Co se stalo s její dcerou ? Je obsah zásilky skutečně takový, jak si jej hlavní představitelé vynaložili ? Mě vůbec nevadí, když si během, či na konci filmu musím něco domyslet a nedostanu jednoznačnou odpověď. Tady těch nezodpovězených bylo až příliš. Nuda, nezáživnost, bez zábavy, zazděnej potenciál. Solidní vizuál s mrazivou atmosférou, který prostě beru u seveřanů jako automatiku, tenhle film nezachrání. Prozatimně největší letošní zklamání. ()

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Nie je to výnimočné, ale inak celkom zaujímavý postapo švédsky projekt s Noomi Rapace. (No áno, Švédi i Fíni sa asi teraz, najmä teraz cítia byť ohrození, čo je v súčasnosti duplom pochopiteľné, už nejaký čas údajne chceli a i teraz chcú do západných obranných štruktúr, hoci sú voči nim smerované vyhrážky, ale ani niet divu, že takáto snímka vôbec vznikla.) Niektoré nápady sú originálne a má to celkom spád. No, na závere si mohli dať však viac záležať. (Nerozumiem, ako si Noomi Rapace, čiže Edhová vo filme - celú dobu udržiavala v  tak perfektnom stave trvalú v takomto temnom svete, asi mala tajného postapo kaderníka v teame spolubojovníkov, nevedno. ;) Tak za tri kadery Edhovej, teda, tri hviezdy. ;) ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Vítejte v blízké budoucnosti. Švédsko čelí invazi nepojmenovaného Nepřítele. Obranné síly utrpěly strašidelné ztráty a porážka je téměř neodvratná. Nastává čas hrdinů. Na přelomu osmdesátek a devadesátek by podobný úkol dostal Sly nebo Arnie. Bylo by to pitomé, ale bylo by to našlapané akcí a celkově fajn. Ve třetím desetiletí pořád ještě relativně nového tisíciletí dostala tuhle práci Noomi Rapace. Pořád je to pitomé, ale zdaleka to není fajn. Atmosféra se dostavila jen v jedné jediné scéně - ano, je to ta "s jezerem". Události na Ukrajině můžou zápletce dodat alespoň nějaký šmrnc, ale ani s tímto dopingem z toho zábavný, natož napínavý film nebude. ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama