Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Noomi Rapace ve filmu o postapokalyptickém světě, ve kterém musí šest vojáků tajně přepravit záhadný balík přes zamrzlé souostroví. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Filmu se musí pochválit nečekaně vtahující rozjezd, brilantní filmařina, parádní výprava, estetický vizuál i hustá atmosféra. A dnes, kdy pár set kilometrů na východ od nás vypuklo primitivní válečné běsnění, nabývá jeho děj o to víc na aktuálnosti. Na druhou stranu občanská válka ve Švédsku, regulérní a se vším všudy, tedy i s leteckými útoky, plošným vražděním civilistů i snahou o použití zakázaných vyhlazovacích zbraní, je naprosto absurdní a nerealistická. Stejně absurdní a nerealistická, jako je trvalá na hlavě Noomi Rapace (kdo tohle probůh...), nebo jako jsou její vojácké dovednosti (z maloměstské domácké ženušky rázem členkou elitního specnazu). Ale to by mi samozřejmě v žánru sci-fi zase až tolik nevadilo. Co mi však vadí je, že slibně začínající a rozjíždějící se válečné postapo se v závěru změní v melodramatickou pacifistickou agitku. Skoro to vypadá, jako by scénárista v průběhu psaní scénáře podstoupil neúspěšnou operaci mozku. Plus nedotažená/nepříliš dobře vysvětlená postava záhadného poručíka. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film, ktorý sa odohráva v neďalekej budúcnosti post-apokalyptického sveta. Švédske obsadenie na čele s Noomi Rapace v pohode, prostredie mrazivej prírody zaujalo, príbeh tiež nie je zlý, ale je v ňom iba zopár zaujímavejších pasáží a nie po celý čas je to pútavé, akcie je tiež pomenej, čo je ale logické vzhľadom na príbeh, keďže toto je skôr zakradačka ako akčný film. Finále slušné, určite patrí k tým lepší momentom. Ako celkom fajn jednohubka, zo zaujímavým prostredím. 60% - 3* ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Obvyklý námět pojednávající o přepravě čehosi z bodu A do bodu B, pořčemž přidanou hodnotou má být skutečnost, že dovážka bude probíhat na bruslích. V pár okamžicích to fungovalo a některé záběry bruslařského družstva na ledových pláních měly něco do sebe, ale na druhou stranu čeho je moc, toho je příliš. Těch pár přestřelek to také zrovna dvakrát nevytrhlo a co se týče Noomi Rapace, tak ta tady ani neměla pořádně co hrát. navíc mi tu chybělo víc informací o probíhajícím konfliktu. Závěr, odehrávající se na vojenské základně, by snad mohl fungovat, ale to by si člověk musel k hlavní hrdince vytvořit nějaký vztah. A to se mi nepovedlo. 35% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Už to je obohrané klišé, ale typická netflixovka, kde sa väčšina budgetu vyplytvá na prvých pätnásť minút filmu a zvyšná hodina a pol odohráva na dvoch lokáciách. Black Crab sa síce v prvej polovici tvári značne originálne s pár efektnými zábermi na korčuľujúcich vojakov, ale s pribúdajúcimi minútami pretaví len do klasického, neobjavného sci-fi béčka, ktoré vyšumí úplne do prázdna. Potenciál by tu aj bol, len to znova vyzerá, že Netflix schválil prvý nástrel scenára a viac sa tu nikto nesnažil. CELKOVO: 5/10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[30%] Jsem typ bláznivého diváka, co si filmy dopředu vyhledává. Na březen jsem se těšil od netflixu na Projekt Adam a na tento Černý krab. Ani jeden z těchto filmů mi nesedl (resp. dopadl nejhůře, než jsem čekal). Noomi Rapace je zárukou kvality – jenže zde to bohužel neplatí. Její postava mě zde nebavila, i když uznávám, že se ta herečka snad aspoň trochu snažila. K tomu ta obstojná technická stránka filmu + pár dobrých přestřelek a to je celé. Víc to bohužel vyzdvihnout nemůžu. Fakt se nedá nic dělat, když mě to celé nebavilo. Atmosféra, kterou tu někteří chválí, mi přišla totálně prázdná a námět či příběh? Vůbec mě nezaujal a furt jsem si říkal, o čem to sakra je, včetně nulové pointy. No, chtěl jsem dát původně jen 1*, ale se silným sebezapřením jsem tu druhou nakonec dal. Znám horší braky, ale i tak jsem zklamán, čekal jsem více. Holt netflix je poslední dobou spíše dobrý na seriály (to zase jo, netflix mám rád). Takže asi tak. ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama