Reklama

Reklama

A do kuchyně!

Trailer 3

VOD (1)

Cathy je 40 a letos si snad konečně splní svůj velký sen a otevře vlastní restauraci. Jenže, jak se říká: „Člověk míní, život mění,“ a její sen se ze dne na den zhroutí jako domeček z karet. Nezbude jí než přijmout práci v jídelně domu pro nezletilé migranty. Nic horšího se jí už opravdu nemohlo stát! Kariéra významné kuchařky je tatam, a ještě se musí starat o bandu přistěhovalců! Ale život moc dobře věděl, proč jí takovou zkoušku nachystal. Díky své lásce k vaření si začne získávat srdce svých strávníků a najednou vidí, jak moc se jejich přístup mění a z dětí, které neměly žádnou chuť do života, se stávají nadšení mladí kuchtíci. Cathy najednou pochopí, že ten velký sen s restaurací je nic proti pocitu, že může někomu vnést do života radost. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (12)

mira007 

všechny recenze uživatele

Audrey Lamy jako kuchařka z luxusní restaurace, která je okolnostmi donucena přijmout místo v kantýně pro nezletilé migranty. Jednoduchý, příjemný, inteligentní, maličko dojemný,  citlivý film o vaření s dávkou sociálního dopadu, kde budou předem chytat osypky lidi alergičtí na miganty zobrazené z té sluníčkářské pozitivnější stránky. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem čekala klasickou francouzskou komedii z kuchyně, ale téma imigrantů ve spojení s vařením bylo dost originální a svěží. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

A do kuchyne je samozrejme staré heslo, pod ktorým sa skrýva toxická maskulinita žiadajúca niečo pod zub, dnes sa časy našťastie zmenili a do kuchyne neposielame nežnejšie pohlavie, ale pánov šéfkuchárov zo Sudánu a iných vysoko cenených gurmánskych letovísk, kde sa nejeden nadšenec merania uhlíkovej stopy teší na sušené svrčky, či vyprážané maláriové komáre. Ešteže je príbeh podľa skutočnej udalosti a jasne dáva najavo, že do miest ako Francúzsko, kde už nerozpoznáte imigranta z Afriky a reálneho už nositeľa francúzskeho pasu, chodia nielen inžinieri, atómoví fyzici či mierne násilnejší gynekológovia, ale majstri varechy. A keby aj niekto namietal, že tam niekoho obťažovali, alebo na inom mieste niekoho trochu znásilnili, máme my pokrokové hlavy vždy argument: čo tu vyťahuješ nejaké násilnosti, keď tak vedia dobre variť!? ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Trápi vás bolesť žalúdka? Nevoľnosť, alebo ste pojedli niečo po záruke? Pri sledovaní tohto hnoja sa zgrcáte naisto a bude vám lepšie. Super ODPAD! ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Sice to nie je komedia,ale aj napriek tomu sa mi film pacil,francuzska kinematografia ma uz roky rokuce presviedca o svojich kvalitach a samozrejme po skonceni tejto zalezitosti som hned vyraboval celu chladnicku od hladu...:⁠-⁠) ()

piglit 

všechny recenze uživatele

Ti uprchlíci jsou taková zlatíčka! Kdo to pak střílí a znásilňuje, když můžou v pohodě makat v kuchyni? Sluníčkovost až na půdu škodí tomuto nenáročnému filmu, který mohl potěšit a neurazit. Takhle akorát nasere. ()

jokino 

všechny recenze uživatele

Film síce nie je zlý, ale čakal by som od toho niečo úplne iné, podstatne lepšie, skutočne komediálne, proste oddychovku a nie toto.. Navyše hlavná postava mi bola značne nesympatická, celé to bolo také nijaké. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 8/10 ... Vizuální stránka: 8/10 ... Soundtrack: 6/10 ... Didaktický potenciál: 6/10 ... Celkový dojem: 8/10. ()

Heywood 

všechny recenze uživatele

Asi všichni pochopili, že film chtěl ukázat, že když mladí migranti dostanou vzdělání, mohou se v Evropě uplatnit. Jenomže Afrika má 4 miliardy lidí a kdyby jen 10% z nich se chtělo "uplatnit" v Evropě, tak tato civilizace v podstatě skončí a s vysokou pravděpodobností ve válečné vřavě. Takže komedie tohoto typu jsou mazanou šalbou, když navíc ti vzorní chlapci, jak vystřižení z propagačních brožurek neziskovek kvalitě filmu nepřidali, nikoliv, že by byli špatní herci, ale protože  scénář byl slint. Oceňuji  Audrey Lamy, která v pozici skoro jeptišky měla zachránit mladým lidem budoucnost. Neoceňuji, že film  nekritizoval pašeráctví, zneužívání mladých lidí a jejich zapojování do zločinu a terorismu včetně nabídky drog. Námitka, že to v komedii nejde, neobstojí . Mihnout se to mělo, navíc tohle komedie byla kdy a kde? Ale i naději potřebujeme ve filmu, který si vystačil s hrstkou herců a komparzistů, s pár lokacemi a troškou toho už okoukaného vaření. Za naději třetí hvězda. Jinak 50%. ()

chamonix 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, třebaže už stokrát viděno. I tak se ptám, proč dnes proboha nejde natočit aspoň jeden film bez homosexuálů, nebo imigrantů? Už mám plné zuby toho sebemrskačství, co jsme to my v Evropě za homo- , xeno- a další foby. Už mi leze krkem všechno poučování, že jenom tahle dvě etnika z nás udělají lepší lidi! ()

MorikoTheOne 

všechny recenze uživatele

Chápu, že tomu, kdo nezná přístup francouzů k přistěhovalcům, se zdá film přitažený za vlasy. Ale mně přijde docela fajn využít povrchní televizní soutěž o vaření k tomu aby malá neziskovka dotlačila ministerstvo k udělení statutu kulinární školy a zachránila tak mladé lidi před tlakem ulice. Je přece lepší dát lidem životní náplň, než jen kibicovat, co je špatně ;) ()

Reklama

Reklama