Reklama

Reklama

Panenka M3GAN je zázrak umělé inteligence, dokonale naprogramovaný stroj, který může být pro dítě tím nejlepším kamarádem, a co je možná ještě důležitější, dokonalým spojencem jeho rodičů. Jeho autorkou je Gemma (Allison Williams), brilantní technička, která panenku vyvíjí pro přední hračkářskou společnost. Když její sestra s manželem zahynou při autonehodě, vpadne do života Gemmy její osmiletá neteř Cady (Violet McGraw), která bouračku přežila jen s pár škrábanci. Protože Gemma to s dětmi zoufale neumí a traumatizovaná Cady potřebuje nějaké povyražení a hlavně kamarády, stane se přímo ideálním testerem pro prototyp M3GAN. Tohle rozhodnutí bude mít dalekosáhlé následky. Zpočátku se vše vyvíjí přímo skvěle – dívka se ve společnosti nové „kamarádky“ rychle zotaví a pro Gemmu je vědomí, že existuje bytost, která na Gemmu dohlédne, bude jí radit a vychovávat, ideálním řešením. Bohužel, prototypy se vyznačují tím, že bývají technicky nedokonalé a leccos se u nich může zvrtnout. Zvlášť v případě M3GAN, která je v naplnění svého klíčového poslání, tedy v ochraně Cady, ochotná udělat cokoliv. Třeba jít přes mrtvoly. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 7

Recenze (344)

Eliott 

všechny recenze uživatele

I když už jsem viděl mnoho, řekněme lepších, děl o sebeuvědomění a nebezpečí umělých inteligencí, stále  si mne Megan svým osobitým kouzlem okamžitě získala. Na námitky ostatních hodnotitelů bych rád konstatoval, že je přinejmenším diskutabilní, zda lze snímek vůbec považovat za horor. Tak laskavě v tomto ohledu snižte svá očekávání. Proto se raději k filmům snažím přistupovat neutrálně a vlastně jsem si dílo užil mnohem více, než bych zpočátku předpokládal. Mírně hororový nádech tomu vyloženě prospěl a vývoj postupné proměny je perfektně zpracován. Možná ještě, kdyby robotická panenka dostala trochu více prostoru ke svým zlomyslnostem, hodnotil bych ještě o něco lépe. V tomto ohledu mne nejvíce oslovila scéna v lese a náběh na zajímavé finále. Těsně před koncem jsem to totiž stále ještě vnímal na velice reálných pět hvězd. Nicméně závěrečná rvačka snad ani nemohla být průměrnější a to výrazně otřáslo celkovým hodnocení. Stále to však vnímám jako velmi kladné science fiction na způsob Já Robot, popřípadě A.I. umělá inteligence (tato díla jsem měl při sledování nejvíce na paměti). 75% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Přesně mezi 3 a 4 . Za mě to funguje překvapivě dobře (asi proto, že jsem čekal fakt propadák). Děj je tak akorát předvídatelný aby to uspokojilo žánrová klišé a přitom neuráželo diváka. M3GAN samotná je docela disturbing, stejně jako až zuřivá závislost dítěte na okouzlující technologické hračce.. Pravda je, že bodycount mohl být výrazně vyšší (ocenil bych kdyby se vadná M3GAN dostala až na veřejnou předváděčku, kde by se postarala o nějakou tu hromadnou vybíjenou) ... Ale co už.. Komorní finále bylo, přes lehkou křečovitost, taky zábavné. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První letošní mainstream hororová žánrovka je jen průměrnou high tech záležitostí. M3gan má sice velmi pochvalné zámořské ohlasy ( Rotteni i IMDB jsou překapivě velmi pochvalní), ale u nás zarytí hororoví fandové nadšením rozhodně neoplývají. M3gan je dá se říci moderní variací na Chucky pro Gen Z, která poukazuje na nebezpečí moderní technologie a jak dokáže být zrádná, bohužel filmu škodí PG-13 rating a je to celé až moc family friendly a bezpečné. Více než hodinu se film rozbíhá a seznámení s postavami není příliš zábavné, zkrátka je to spíš drama o vztahu malé dívky s panenkou, která se klasicky začne měnit v zabijáckou zrůdu. Škoda, že předvaděčka nenaplnila svůj potenciál, tam se opravdu vybízelo k velkým věcem a těch pár vražd by nejspíš nezachránilo ani Erko ( by jsme možná dostali 2-3 malé gore scény), což ve srovnání s novým Evil Dead je výsměch. Atmosféra tu velmi nefunguje a lekačky tu nejsou taktéž, takže se spíše hraje na znepokojivou notu, ale ani ta na mě neudělala moc dojem. Někdo dokonce tvrdí, že jde o komedii, ale to musí mít člověk velmi obskurní smysl pro humor. Do průměru to u mě alespoň zachránilo samotné finále. Battle v baráku je natočen velmi dobře. Tam je M3GAN poprvé za film pořádně creepy ( její pohyby jsou sice okopírovány od démonů z tradičních exorcism žánrovek, ale v robotickém pojetí to vypadá ještě víc cool) a její finální podobizna je také slušná, Kino se nevyplatí, je to sledovatelné, ale na VOD to filmu bude slušet více. 55% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Teď to myslim naprosto vážně a ten film vůbec neshazuju, právě naopak, ale tohle je prostě jedna z nejlepších sarkastických komedií za poslední roky. Kdo má děcka, musel se u toho během M3GANiných výmluvných pohledů a suchých hlášek chlámat úplně stejně jako já. A k tomu všemu soft horor jako bonus? Beru!! 7/10 [SkyShowtime] ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Co tohle zase bylo. Chtěl jsem říct, že jde o Ex Machinu z aliexpressu, ale ona M3GAN ani na tuhle úroveň nedosáhla. Další extrémní béčkový nesmysl, který se snaží být strašně cool a naoko kombinovat hi-tech doll „horor“ s podtextem ovládnutí světa umělou inteligencí, jenže je to brak jak hovado a ve filmu není doslova NIC, co by stálo za chválu. Herecky bídné, scénaristicky ubohé, gore 0, první akce či náznak napětí je až po hodině filmu (ne, nekecám) a je to strašně sterilní a šablonovitě nudné. Nečekal jsem zázrak, nečekal jsem intelektuální film, ale i ta céčková Margaux (2022) byla lepší než je toto. V tomhle případě i 90 minut filmu je na mě dost a doslova jsem se třepal nedočkavostí, až film konečně skončí. TRAGICKÉ. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • Amie Donald vykonávala všetky scény, v ktorých sa M3GAN hýbe a tiež všetky kaskadérske kúsky s tým spojené. Amie na natáčanie pripravovali Jed Brophy a Luke Hawker. Pri natáčaní jednotlivých scéna mala na sebe Amie statickú silikónovú masku M3GAN, ktorú vytvorili v spoločnosti Morot FX, a tú neskôr nahradila CGI verzia tváre M3GAN, aby zodpovedala tej animatronickej. (m.a.t.o.)
  • Producenti museli niektoré scény pretočiť, aby neboli tak násilné a film bol tak dostupný aj mladšiemu divákovi. Scenáristka filmu Akela Cooper povedala, že pôvodný počet obetí bol oveľa vyšší, pričom film bol oveľa krvavejší. (Arsenal83)

Související novinky

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

08.01.2023

Ačkoliv kina už měsíc drtí druhý Avatar, našel producent Jason Blum přece jen zase jednou skulinku k úspěchu. Hororová M3GAN o panence s umělou inteligencí, která se vydá na dráhu dalšího Chuckyho,… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Reklama

Reklama