Reklama

Reklama

Panenka M3GAN je zázrak umělé inteligence, dokonale naprogramovaný stroj, který může být pro dítě tím nejlepším kamarádem, a co je možná ještě důležitější, dokonalým spojencem jeho rodičů. Jeho autorkou je Gemma (Allison Williams), brilantní technička, která panenku vyvíjí pro přední hračkářskou společnost. Když její sestra s manželem zahynou při autonehodě, vpadne do života Gemmy její osmiletá neteř Cady (Violet McGraw), která bouračku přežila jen s pár škrábanci. Protože Gemma to s dětmi zoufale neumí a traumatizovaná Cady potřebuje nějaké povyražení a hlavně kamarády, stane se přímo ideálním testerem pro prototyp M3GAN. Tohle rozhodnutí bude mít dalekosáhlé následky. Zpočátku se vše vyvíjí přímo skvěle – dívka se ve společnosti nové „kamarádky“ rychle zotaví a pro Gemmu je vědomí, že existuje bytost, která na Gemmu dohlédne, bude jí radit a vychovávat, ideálním řešením. Bohužel, prototypy se vyznačují tím, že bývají technicky nedokonalé a leccos se u nich může zvrtnout. Zvlášť v případě M3GAN, která je v naplnění svého klíčového poslání, tedy v ochraně Cady, ochotná udělat cokoliv. Třeba jít přes mrtvoly. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 7

Recenze (342)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Neškodný, dobře udělaný light hororový popcorn pro mladé návštěvníky kin. Líbivý film nadesignovaný přesně tak, aby měl úspěch. Bavil jsem se i já, leč vyšší hodnocení určitě patří snímkům, které se pokusí ... o něco. O něco odvážnějšího, odvázanějšího, překvapivějšího nebo divácky méně komfortního. Vlastně jsem tak nějak očekával alespoň záživnější koncovku - ten film vzbuzuje očekávání většího, z řetězu utrženého masakru na té předváděčce, k níž celý děj směřuje. A ono nakonec prd, cítil jsem se zrazen. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Chucky se nechytá. Tato malá Terminátorka by ho vypla pohledem. Akorát je teda více mocná než strašidelná. A její film sice spadá do škatulky horor, ale neděsí. Ani nevzbudí napětí či nenavodí jedinou lekačku. Ale hlídá si dialogy a logiku, není směšný. A je i technicky na úrovní. M3GAN je vlastně hezká. Taková Barbie od Tesly, going mad. Fanoušci robotů a robůtků budou spokojenější. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s kamarátom stitch7. Tvorcom tu išlo o to, aby podobne ako krátko pred koncom filmu nalákali čo najviac detí. M3GAN je ukážkovým príkladom moderného generického hororu, po ktorom si človek po pár hodinách nebude pamätať ani jednu scénu. Panenka je síce creepy, ale je tu výrazne cítiť PG-13 rating, kvôli ktorému sú všetky vraždy mimo záber. Tvorcov ako Gerald Johnstone a Akela Cooper je na takýto horor, ktorý patrí jednoznačne na VOD, obrovská škoda. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že niektorí moji kolegovia sú k "M3gan" celkom tvrdí, myslím si, že v jadre je tu dobre spracovaný film. Natočené je to solídne, je tu niekoľko skutočne dobrých a atmosférických scénok a ku koncu to vie dvíhať v dôležitých bodoch napätie a celkom necháva divákov hádať, ako to vlastne celé dopadne. Lebo aj keď sa chvíľu darí, karta sa tu skutočne celkom často otáča. Čo robí film skutočne zaujímavým. Dokonca oceňujem, že Megan nájde spôsob, ako so všetkými solídne vybabrávať. Zase však analyzovať scénky až moc do hĺbky, lebo by si človek začal dávať zbytočne veľa otázok. A to pri takýchto filmoch nechcem nevyhnutne. Problémy sú pre mňa akurát to, že film sa zbytočne snaží byť moc safe, aby prilákal aj mladších divákov. Pretože sú scénky, ktoré mohli byť trošku silnejšie. Plus mám pocit, že požiadavky Cady a jej vystupy boli niekedy trošku moc. Ale celkovo poviem, že viac než s filmom samotným som mal problém s ľuďmi, ktorí sedeli v kine za mnou a robili mi počas celého filmu audiokomentár s ich vlastnými dojmami. Prosím vás, všetci čo toto čítate, buďte k ostatným v kine ohľaduplní. Ak sa chcete rozprávať, pustite si film na gauči a otvorte si k tomu kľudne aj dve pivá. Ale nerušte ľudí, ktorí si prišli pozrieť film a nezaujímajú ich vaše poznámky. Hodnotenie: B ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

PG-13 horor, či thriller, je pre mňa vždy lákavá výzva. Ten ktorý snímok, má u mňa vždy iba dve možnosti. Stredná cesta, akosi neexistuje ( skôr raritne ). M3GAN ako postava, je síce technologickým zázrakom, film samotný však nie. Jeho prehypevanosť mu síce podarila nastrádať dolárikov, ako maku, ale aj značne ublížilo jeho kvalite. A tu práve nastáva ten môj ´´problém´´. M3GAN, mi ako mládeži prístupný žánrový snímok, sadol. Ani mi veľmi nevadilo, že sa v násilných scénach netlačilo na pílu ( náznaky sú ale natočené dobre ) a že ľakačky nie sú škodlivé kardiakom. Je to proste produkt, ktorý trefne vystihuje dobu, uspokojil dnešné obecenstvo, mňa neznechutil, dokonca potešil a u pokračovania sa možno dočkáme niečoho, čo osloví aj Rkárov. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • Technik pomocou pera sleduje pohyb očí M3GAN. Spôsob, akým je scéna prezentovaná prostredníctvom pohľadu M3GAN, je veľmi podobný montážnej scéne, v ktorej je rekonštruovaný dôstojník Murphy vo filme RoboCop (1987). (molcan2)
  • Jeden z prvých hollywoodskych filmov za posledných 45 rokov, ktorý bol uvedený do kín v prvý januárový piatok a získal čerstvé skóre na Rotten Tomatoes. Tradične filmy uvedené v prvý januárový piatok, najmä horory, získavali od kritikov väčšinou negatívne hodnotenia. (molcan2)

Související novinky

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

08.01.2023

Ačkoliv kina už měsíc drtí druhý Avatar, našel producent Jason Blum přece jen zase jednou skulinku k úspěchu. Hororová M3GAN o panence s umělou inteligencí, která se vydá na dráhu dalšího Chuckyho,… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Reklama

Reklama