Reklama

Reklama

Komisař Moulin - Série 5 (1993) (série)


Komisař Moulin: Znamení hrozby (S05E01)

(epizoda)
  • Francie Syndrome de menace

Moulinův infarkt zaskočí každého z jeho okolí. Ale Moulin je tvrdá nátura, nejraději by začal pracovat hned v nemocnici. A brzy k tomu také dostane příležitost. Vedle v pokoji stojí nepřetržitě policejní stráž. Leží tam těžce zraněný nevidomý člověk, kterého přejelo auto právě před policejní stanicí. Stal se nepřímým svědkem vraždy své ochrnuté přítelkyně. I přes důslednou ochranu je však muž zastřelen. Proč musel být zavražděn nevidomý člověk a proč byla zabita ochrnutá nevinná dívka? Moulina už na nemocničním lůžku nemůže nic udržet... (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

sportovec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších Moulinových případů doslova plný skrytého napětí. Usvědčený trojnásobný vrah, nelíšící se od podobných profesně působících jedinců, je chráněn státním tajemstvím, "vyšším zájmem", který byl tolik kritizován v listopadu 1989 na pražských ulicích - a nejen tam - v případě předchozího režimu. Každý systém má svá tlustá střeva a konečníky. V tomto díle jsme jich viděli hned několik. Potěšil i důkaz, že komisař Moulin není neprůstřelný. Společenská kritičnost se s detektivním žánrem nepere; v přiměřené míře k němu naopak patří. Srovnatelné případy známe i u nás (nedávno uváděná ztráta 11 mld Kč v Turecku). ()

marcel5 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To přepadení na začátku byla jen záminka k infarktu, nutno pochválit, že to v té nemocnici s Moulinem bylo velmi reálné a ještě ke všemu jeho otec (opravdový otec Yves Reniera Max Renier)! Jinak to bylo opravdu politicky poskvrněné, a odvaz to teda nebyl... ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Snad nejslabší díl série. Nereálný, nezajímavý až nudný. Moulin v nemocnici je tak tristní podívaná, že chvílemi zapomínám že sleduji krimi a vžívám se do role zdravotní sestry na dopoledním školení FN v Motole. Tady tvůrci připravili hodně velkej úlet. ()

Zajímavosti (1)

  • Na začátku filmu dojde k honičce, na jejímž konci vjíždí pachatelé do uličky lemované stromy, ale nikde v dálce není vidět bílé auto, o které vzápětí pak Peugeot 604 pachatelů vyskočí. Na druhé straně je i tmavé auto, které také nebylo vidět. (marcel5)

Reklama

Reklama