Reklama

Reklama

Der Einstein des Sex

  • Německo Der Einstein des Sex - Leben und Werk des Dr. Magnus Hirschfeld (více)

Obsahy(1)

Einstein sexu, takovou přezdívku si vysloužil průkopník v oblasti sexuologie Magnus Hirschfeld (1868 – 1935). A tak také známý bojovník za práva homosexuálů a oceňovaný filmař Rosa von Praunheim (vl. jm. Holger Bernhard Bruno Mischwitzky) nazval jeho filmový životopis. Hirschfeld byl německý lékař a sexuolog židovského původu, vzdělaný též v několika dalších oborech. Založil v Berlíně sexuologický ústav a dodnes se používají některé jím zavedené pojmy. Stal se představitelem raného sexuálního reformismu a propagátorem tolerance k homosexuálům. Jeho motto znělo: „Durch Wissenschaft zur Gerechtigkeit“ („vědou ke spravedlnosti“). (Ony)

(více)

Recenze (4)

petrsv 

všechny recenze uživatele

Film je zajímavý především z historického hlediska. Pojednává o doktoru Hirschfeldovi, který se koncem 19. stol. snažil bojovat proti zákonům zakazujícím homosexualitu, a to jak na poli vědeckém, tak i politickém. Založil první Ústav sexuálních věd, který vydržel až do doby nástupu Hitlera. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

2* tak tenhle životopisný film bych doporučil maximálně otrlým divákům, kteří jsou zvídavý se něco dozvědět o výše uvedeném tématu. Obsahově je docela zajímavý a proto jsem ho zkusil i já. Avšak jeho umělecká hodnota je téměř nulová - je to čistý amatérismus, který nedosahuje ani průměrné televizní tvorby - hodně to připomíná Josefínu Mutzenbacher ;-). Možná v rukách zkušeného režiséra a více peněz by to mohlo přitáhnout a seznámit s historií (homo)sexuality více diváků, ale takhle opravdu ne. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 0 /// CASTING: 0 (3*MAX) ] ()

Reklama

Ony 

všechny recenze uživatele

Liberté, égalité, fraternité, homosexualité! Musím říct, že něco takového jsem dosud neviděla. Viděla jsem sice řadu poctivých a uctivých biografií, několik snímků o homosexuálech, pár laciných erotických filmů a téměř všechny hry Járy Cimrmana, ale všechno dohromady? Nikdy. Respektive právě teď. Nechybí ani gore. A těch falů! Přestože je tenhle film zralý na FOD, může posloužit i jako spolehlivá didaktická pomůcka (potvrzeno sexuologem). Jsem nadšena. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film nejen z historického hlediska, ale hlavně pro jeho netradiční zpracování Tehdejší neveselá situace viděná s nadhledem a nebývalým humorem. Úžasná tetička a honící skříňka na kliku. ()

Galerie (3)

Související novinky

Psycho Film Praha 2009

Psycho Film Praha 2009

31.05.2009

„Psycho Film Praha“ je filmová přehlídka zaměřená na projekce filmů s tématy z oblasti psychiatrie, psychologie a sexuologie. 5. – 7. června 2009 se uskuteční už třetí ročník přehlídky, jehož zvolené… (více)

Reklama

Reklama