Reklama

Reklama

Velký George Foreman

  • USA Big George Foreman (více)
Trailer

Příběh George Foremana a jeho pozoruhodného návratu k profesionálnímu sportu vycházející ze skutečných událostí... Foreman dělá vše pro to, aby se stal olympijským vítězem v těžké váze. Tragédie ho však donutí opustit profesionální sport a stát se duchovním. Zatímco jeho komunita čelí problémům, Foreman se vrací do ringu a zapisuje se do historie. (HBO Max)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Marze 

všechny recenze uživatele

Klasicky sportovni pribeh o nekonvencnim muzi vypraveny konvencnim zpusibem. Zjednodusene odskrtavani vsech dulezitych momentu v hrdinove zivote. Usetrite cas, kdyz se podivate do Wikipedie. Prvni titul v tezke vaze boxer vyhral v 25 letech a zopakoval to o dvacet let pozdeji, takze se stal nejstarsim sampionem v historii tohoto sportu. Boxer se zda byt bezveky. Film spise potesu krestanskou komunitu nez tu sportovni. Je to tako machoHalmark cukrovy film. Treba film Creed II Rocky: Nova vyzva je lepsi. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Rok potom co začal zápasit vyhrál zlatou na olympiádě, v 45 letech po desetileté pauze od boxu se stal mistrem světa- Foreman byl extratřída a unikát a tenhle film je přehledný sportovní film, sice trochu sterilní, takže pokud člověk není vyloženě fanda boxu a historie tak nedá víc než tři hvězdy, ale pro mne to mělo spád a bylo to zajímavý. Herecky tomu kraluje můj oblíbenec Forest Whitaker (nar. 1961) ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Foreman je legenda. Z velmi chudých poměrů se propracoval až k titulu šampióna v těžké váze (o který ho záhy připravil Muhammad Ali v souboji, který nejspíš znají i ti, kteří bou nefandí), stal se kazatelem, pomáhal a po čtyřicítce se dokázal vrátit do ringu a v pětačtyřiceti dokázal vybojovat další titul. Přesně taková legenda Foreman byl a stále ještě je a minimálně za mě by si ve filmové podobě zasloužil víc než jen obyčejný a místy dost nezáživní druholigový životopis, který sice proběhne to nejdůležitější, ale udělá to tak povrchně až to jedoho zamrzí. V rámci žánru sportovních životopisů je sice spousta horších, nicméně i dost lepších a tohle je bohužel pouze lehce nad průměrem...60% ()

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Další skvěle natočený životopisný sportovní film, kde je 5* málo. Jako malý jsem jeho kariéru sledoval, tak proto mám k tomu filmu blíže než jiní. Musím pochválit velmi dobře zvolené obsazení, kde se snažili, aby podoba herců byla, co nejvíce věrohodná. Několikrát jsem se i zasmál, kdy George povídá Alimu, že našel Ježíše a Ali odvětí, že neví, že se ztratil nebo scénky, kdy George musí zhubnout ze 142kg na 120kg. George také pobavil tím, že 5 svých synů pojmenoval po sobě, jménem George a svou dceru Georgetta. Nejsem si jist, jestli dětem to přišlo také vtipné, jako mně :)) George má ale pro to vysvětlení, a to se dozvíte ve filmu ;) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľký príbeh v neveľkom zobrazení, ale určite v dôstojnom. Mohlo byť toho viac, no aspoň čiastočná spokojnosť tu je. Film o boji a viere, ktorému by prináležal pôvodne plánovaný názov filmu "Heart of Lion". Je však veľmi znepokojivé, že tentokrát woke aktivisti zaspali a ani na chvíľu sa neprebudili. Pretože Foremana hrá šokujúce černošský herec... Nie je to dnes už rasistické? ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Režisér George Tillman Jr. nechcel použiť tučný oblek alebo vizuálne efekty, aby znázornil premenu, ktorou Foreman prešiel od najlepších rokov až po odchod z dôchodku, aby sa po štyridsiatke vrátil k boxu. Natáčanie bolo preto rozdelené do dvoch blokov. Najprv sa na natáčali scény, v ktorých je Foreman v najlepších rokoch a až potom sa riešili scény, keď mal štyridsiatku. Štáb mal medzitým šesť týždňov voľna, aby sa Khris Davis mohol pripraviť na druhú časť natáčania. Počas nich musel dodržiavať prísne pokyny k tomu, koľko kalórií má denne skonzumovať, herec však išiel ešte nad rámec odporúčaní a skonzumoval 7 000 kalórií denne, aby nabral potrebnú váhu. Za šesť týždňov sa tak dostal z váhy 102 kg na 128 kg. (Arsenal83)
  • Hlavné natáčanie malo začať na jeseň roku 2021 v New Orleans v štáte Louisiana, ale zastavil ho hurikán Ida. Natáčanie potom prebiehalo od februára do marca 2022 v New Orleans. (Arsenal83)

Reklama

Reklama