Reklama

Reklama

Strašidelný dům

  • USA Haunted Mansion (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film Strašidelný dům je komedie inspirovaná klasickou atrakcí v zábavních parcích společnosti Disney. Pojednává o osamělé ženě a jejím synovi, kteří si najmou samozvané lovce duchů, aby z jejich sídla vyhnali nevítaná strašidla. (Falcon)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (72)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Před tímto filmem jsem zkouknul verzi s Eddiem Murphym, abych oba filmy mohl objektivně srovnat. Musím říci, že zde se mi u tvůrců líbilo, že i když se jedná o remake, tak se snažili jít svojí vlastní cestou, to oceňuji. Film, stejně jako jeho předchůdce, zaujme, ale je to takový rodinný strašidelný snímek na jedno zhlédnutí. Oběma filmům tedy dávám 3* a konstatuji, že kvalitou jsou na tom srovnatelně. ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Rodinná komediální taškařice s hororovými prvky má asi nejméně charismatického hlavního hrdinu, kterého si mohla vybrat. K němu tvůrci přibalili scénář plný klišé a dialogy, jejichž humor kolísal od vtipu k trapnosti. Avšak nejedná se o takový průšvih, jak jsem se obával. Konkurenční Máme tu ducha to poráží na plné čáře a ani v konkurenci nových Krotitelů to není úplná ostuda. Po komediální stránce to táhnou Owen Wilson a Danny DeVito. Celkově hodnotím mezi dvěma a třemi hvězdami. Disney by se měl naučit hospodařit, jinak bude každý jeho film propadák. Když za průměrný snímek vyhodíte nadprůměrné peníze dostanete nadprůměrný finanční průšvih. ()

Reklama

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Když se podívám na příběh jako takový, tak se mi asi novější verze líbí více než její o 20 let starší sourozenec. Myslím si, že kromě samotného příběhu přináší Strašidelný dům i sympatické obsazení hlavních rolí a u filmu se člověk rozhodně nenudí. Moc jsem si tenhle film užil a v budoucnu se na něj rád podívám znovu. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tento remake je asi najzbytočnejším Disney remakom v histórii. Totálne nezaujímavá originálna predloha, nudné dialógy a postavy, atmosféra na figu a celkovo zbytočne naťahovaná dejová linka. Trošku to zachraňuje plejáda zaujímavých hercov, ktorá to určite oživila, avšak z celkového dojmu to jednoducho neubralo na tej zbytočnosti a prvoplánovosti. Keď už remake, tak aspoň niečo zvučnejšie. 50 % ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, naivní, hloupé, šablonovité a plné klasických postaviček? Ano! Ale i přesto fajn oddechová rodinná podívaná? Ano! Nový Strašidelný dům nemá nic společného se starým filmem s Eddiem Murphym (který je rozhodně nepřekonaný a který byl na svou dobu naprosto výborný), ale i sám o sobě dokáže stát jako vlastní film, a to poměrně dobře. Jedná se totiž o čistou rodinnou komediální zábavu, která není a ani se nesnaží být ničím převratná, ale jde jí o to prostě jen zabavit typickou rodinku na večer, a to se povedlo slušně. Občas se podaří decentní vtípek, jindy je to sušší, občas je to klasická šablonovitá vykrádačka a jindy se objeví fajn detail, no zkrátka takový neurážející průměr nahoru-dolů. Co mě ale na filmu překvapilo nejvíc je věkově neomezená přístupnost, protože ačkoliv jde stále o "family-friendly pohádku", je zde na ni až nečekaně dost "hororových" scén, jump scares (haha) a jestli v přístupném filmu je vpořádku, aby strašidla naháněla hlavní postavu se sekerou v ruce snažící se mu useknout hlavu (!!! :D:D), tak pak si asi nemůžu na nic stěžovat. Pro děti fajn "vstupní film" do hororového žánru, pro dospělé oukej strávený čas v kině s malými. Akorát škoda, že v českém dabingu se mnoho hlášek a humoru úplně ztratí, tady bude asi originál o level jinde. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (5)

  • O rebootu Strašidelného domu (2003) se začalo uvažovat v červenci 2010, kdy se okolo projektu točil Guillermo del Toro. Ten měl napsat scénář i produkovat, děj přitom plánoval zasadit do fantasy prostředí namísto reálného světa. O tři roky později od filmu ale odešel a projekt se několik let potácel produkčním peklem, než zakotvil u režiséra Justina Simiena a scenáristky Katie Dippold. (MatyM)
  • Jednu z hlavných úloh mal pôvodne hrať Ryan Gosling. Po odstúpení Guillerma del Tora z pozície scenáristu sa v projekte nakoniec neobjavil a nikdy nebolo uvedené, akú postavu mal vlastne hrať. (Arsenal83)

Související novinky

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Reklama

Reklama