Reklama

Reklama

Moloch

Trailer 1

Obsahy(1)

Betriek (Sallie Harmsen) žije na okraji rašeliniska na severe Holandska. Keď ju a jej rodinu raz v noci napadne tajomný cudzinec, Betriek sa vydá hľadať vysvetlenie. Ako Betriek pokračuje v pátraní, je stále viac presvedčená, že jej rodina bola napadnutá prastarými silami. (einar)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (53)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

O tomto filme som si nič nezisťoval, len som vedel, že sa bude jedna niečo z čarodejníckeho prostredia. A také ja môžem. Ale tento nejde celkom zabehnutou formou i keď a to hlavne pri konci to už nezvláda celkom ukorigovať a tak je tam mierna klišéovitosť a prehľadnosť. Tak na začiatku sú tu nesympatické postavy, ale potom si buduje naozaj solídnu atmosféru s miernym tajomnom. Len ako som už povedal, neudržal si to až do konca. Po technickej stránke tiež som veľmi spokojný. Napríklad scéna, kde v diaľke vidíte dom v ktorom v oknách svieti oranžové svetlo a okolo domu stúpa hmla, to teda bola najkrajšia vizuálna scéna vo filme. I známejšie filmy by práve tuto scénu tomuto filmu  závideli. Keď prišlo vyvrcholenie a konečne sa ukázala aj hviezda večera, tak hned som si spomenul na horor Mama, tam bolo niečo podobne. Mám strašne rád atmosférické horory, ale toto nevyšlo celkom podľa mojich predstav. Takže len silné 3*. Hádam keď niekedy dám opakovanie, možno hodnotenie zvýšim, ale teraz som to tak necítil. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Kdo by od Molocha čekal hororovou divočinu ten zapláče. Film má po celou dobu hodně pomalý tempo/což mně osobně nevadilo). Mytologie kolem Molocha nebyla špatná, herci zahráli obstojně, film má pěknej vizuál a  patřičných momentech dokáže navodit tu správnou atmosféru. Přesto se nemůžu ubránit dojmu, že to bylo málo. Přirovnal bych to k vlažné vodě. V létě neosvěží a v zimě nezahřeje. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zajímavé strašení od Holanďanů. Holanďané horory moc netočí a když už, tak většinou za moc nestojí, Moloch bude patřit k těm světlejším momentům, ale pořád to není žádný zázrak. Jedná se o pomalý a atmosférický folk horor, který má netradiční prostředí, zajímavou pradávnou kletbu, solidní vizuál i docela efektní strašení ( 2 jump scary na mě fungovaly obstojně), bohužel je to chvílemi trochu nuda a postavy mi přišly hodně nesympatické i nezajímavé, na čemž to trochu padá. Docela škoda, že se tu opět straší normálními lidmi jak bylo zvykem v iT Follows, to mě zkrátka tolik nebere, ale své fanoušky si rozhodně najde a jelikož je hororové sucho, tak dá se doporučit. 5.5/10. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Takhle vypadá čistokrevnej horor. Atmosférickej, strašidelnej, vizuálně nádhernej, se sympatickýma postavama, nezpolitizovanej. Pro mě prozatím naprosto bez debat horor roku. Tohle je film pro empatický lidi, pomalej slowburn, pouštět v noci, nejlíp se sluchátkama. Výborný prostředí holandskýho venkova, bažiny v mlze, místní folklór, rázovití starousedlíci, melancholická atmosféra. Neskutečně podhodnocenej film, o kterým se nepochopitelně vůbec nemluví, stejně jako v případě The Empty Man (2020), kterej mě taky rozsekal na padrť. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Další hororová bída co nestojí v podstatě za zmínku a ,kterou , když neuvidíte o nic nepřijdete. V bažině je jakási mrtvá ženská co se upsala jakémusi démonovi občas tam posedne chlápky a ženské a nutí je zabíjet. Film nevysvětlí proč zabíjí i chlápky, když jí jde privátně o ženské a navíc pokud se dokáže proměnit v kohokoliv proč se vůbec namáhá s tím někoho posednout. Na konci se objeví nějací sektisté , ale kdo to byl a kam zmizely ví možná tak režisér . Většinu filmu je to i nuda sledujeme ženskou s babkou a děckem a jejich život u bažiny navíc posednutí vypadá jak kdyby si ho tam dotyční honily s tím jaké tam hážou ksichty a než děsivé   je to spíše směšné i titulní démon vypadá jak někdo koho právě propustily z koncentráku. Pochválit se dá maximálně obal filmu a  masky těch sektistů a to, že se to na konci konečně rozjede. 40 procent ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama