Reklama

Reklama

Rákosníček a jeho rybník

(seriál)
  • Československo Trsteniarik a jeho rybník

Epizody(13)

Obsahy(1)

Druhý z řady příběhů o Rákosníčkovi. Svými radami a vynálezy se Rákosníček snaží pomoci obyvatelům rybníka Brčálníku. Předchází jí Rákosníček a hvězdy (1977) a bývá rozdělován na samostatnou část Rákosníček a povětří, ve které se Rákosníček snaží vyrábět počasí. (berg.12)

Recenze (87)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Nejnenapravitelnější kutil ze všech inovátorských kutilů, skřítek Rákosníček, se zakecal v rybníce s meteoroložkou Rosničkou. Ale vzhledem k tomu, že je ještě malinkej skřítek, tak jí určitě nedělá žádné nemravné návrhy, a kecají spolu jenom o tom, jaké bude dneska počasí. A my dva, já s naším uličníkem, sedíme na břehu Brčálníku, házíme do něj kamínky a máme radost z toho, jak to vždycky hezky žbluňkne a po hladině se rozběhnou kruhy. A natěšeně čekáme, s jakým praštěným nápadem ten neposeda vyleze z rybníka tentokrát :-). ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Až při sledování s dcerkou jsem si uvědomil, že mě Rákosníček jako malého vlastně nikdy moc nebavil. Stejně jako nyní dcerku. Animace mi přišla spíš nepříjemná a hlas Bohdalové je sice jedinečný, ale pro některé děti nemusí být ideální, ba spíš naopak odpudivý. Přesto se dá říct, že je to česká večerníčková klasika. Znají ji téměř všichni a i když výhrady mám, tak jsem jej sledoval pravidelně a jako dítě jsem u toho dokázal vydržet. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4* v dětství byl Rákosníček jeden z mých oblíbenějších večerníčků, a to nejen díky skvělému nadabování od Jiřinky Bohdalové, ale i milé animaci od plodného Zdeňka Smetany. Asi pro dnešní mláďata je to málo akční, ale určitě vhodnější než mnohé jiné pohádky. Sice moc poučení tam nenajdou, ale je to plné dětské fantazie. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Zní to neuvěřitelně ale tomuto velmi oblíbenému večerníčku je už dnes 30 let. A já ho stále vidím před očima tak živě jako by to bylo právě dnes. Skvělá režie, hudba, scénář, a v neposlední řadě pak bravurně vyprávěno J.Bohdalovou. Kdo jiný by také tenkrát mohl tak skvěle namluvit tohoto skřítka žijícího u rybníka Brčálníku. A Rákosníčku povíš nám jaké bude počasí..? No, no co abych se podíval jaké překvapeníčko nám tedy chystá předpověď počasí..To bys měl..Podle dnešní hektopaskální situace nemůžeme zcela určitě očekávat obzvláště neurčité...křup, prásk..a zase nic nevím. Takže moudrost dne zní..? Když si na počasí počkáme..? No jó, tak se ho taky dočkáme. Oblíbená klasika za 5*. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento český, animovaný seriál si pamätám ešte z útleho detstva. Z čias, keď som netrpezlivo čakal na pravidelný Večerníček. Po ňom umyť zuby a spať. Moje prvé kontakty s televíziou. Prvé divácke skúsenosti. Rákosníček bol pri nich. Ale nepatril zrovna medzi mojich favoritov. Nepôsobilo to na mňa príťažlivo. Nepáčili sa mi animácie a ani umrnčaný hlas Jiřiny Bohdalovej. ** ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Scenárista, který je uveden v závěrečných titulcích jako Karel Vlček, je ve skutečnosti Vladimír Branislav. Na scénáři pracoval v době, kdy byl vyhozen z televize a měl zákaz. (sator)
  • Nesmrtelný dabing Jiřiny Bohdalové měl svou odvrácenou stranu. Sama herečka a v tomto případě i dabérka připustila, že své dceři Simoně Stašové někdy, ale velice málo, pohádky četla. „Mnohem častěji se na ně koukala v televizi. Myslím, že jsem toho měla víc než dost, když jsem si ničila hlasivky kvůli ostatním dětem. Vlastním to raději pouštím z nahrávek,“ řekla k dabingu Bohdalová. (Paity)
  • Dabing Rákosníčka, o který se postarala Jiřina Bohdalová, byl zařazen do Zlatého fondu české kinematografie. (Paity)

Reklama

Reklama