Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná éra kliniky "Cunningham Hall", kdysi proslulého ústavu pro duševně choré, je u konce. Nadbytek pacientů a nedostatek financí proměnily váženou instituci v zanedbaný páchnoucí blázinec. Prach v zatuchlých nemocničních chodbách rozvíří příchod nesmělého studenta medicíny Clarka (Joshua Leonard). Krátce po jeho nástupu jsou brutálně zavražděni lékař a vrchní sestra. Mezi pacienty se množí záchvaty zuřivého šílenství. Clarka pronásledují příšerné vidiny. Zdá se, že jediným člověkem, který má klíč k tajemství kliniky, je Ben, zaživa pohřbený v podzemí ústavu, v "díře" mezi beznadějnými případy... (Magic Box)

(více)

Recenze (73)

HonzyR 

všechny recenze uživatele

Předvídatelné až hrůza. Blairwitchský Joshua se snaží, k pozitivnímu výsledku to bohužel nestačí. Strašidelné ani trochu, místy spíše komické a neuvěřitelně laciné. Na druhou stranu fungovala alespoň ta ponorková nemoc odehrávající se za zdmi blázince. Svého potenciálu film bohužele nevyužívá ani na 50% procent. Nějakou ohromnou pecku jsem nečekal, takže ve výsledku se ani nejedná o tak velké zklamání... __35%__ ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Tu třetí hvězdu vyhrál až ten závěr. Celou dobu nevíte o co jde, ale víceméně vás to ani moc nezajímá. Začátek vypadal velmi slušně, ale postupně se to propadalo do totálního stereotypu bez lekaček. Film také trpí na žalostně špatné herecké obsazení, nicméně ho zase docela vyzdvihuje slušná atmosféra okolí, ve kterém se odehrává a tématická hudba. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Blázinec je pro horor vděčným prostředím a jsem toho názoru, že tady byla jeho atmosféra ne bezezbytku, ale určitě využita. Scénář nebyl nijak inovativní a to včetně rozuzlení, ale ani to mi příliš nevadilo. problém byl tak především v hercích. Jordan ladd v pohodě, Henriksen také, ačkoliv dostal po hříchu minimum prostoru, ale hlavní hrdina byl naprosto příšerný a občas mi přišel jako reinkarnace Brandona Walshe. Bez něj by byl Madhouse o dost lepším. 60% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Velmi podobné filmu The Ward, který u mě o hvězdu vyhrál. Hlavní hrdinové hrají stejně, jen tam je kočka, tady pidlookáč. V Madhouse jsou pěkně udělané freak masky, ve Ward je lepší kamera a více napětí. Holt Carpenter už má něco za sebou. Zvolte výše zmíněný. Tohle slabší průměr ze slušného blázinca. 55% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Docela odsejpající podívaná,zajímavě natočená,ovšem dějově skrz naskrz průměrná šeď.Řekl bych takové lepší béčko,z daného prostředí se dá vytřískat mnohem lepší a napínavější atmosféra,nicméně právě na ní je film postaven.Rozuzlení je sice překvapivé,nikoliv šokující a dost nesympatická ústřední postava(Joshua Leonard) filmu taky zrovna nepřidá.Přes zajímavý nápad škoda nevyužitého prostředí. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Lék Risperdex zmínění ve filmu je odkaz na skutečné antipsychotikum Risperdal. (rafix)
  • Film se natáčel v Bukurešti v Rumunsku a v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama