Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná éra kliniky "Cunningham Hall", kdysi proslulého ústavu pro duševně choré, je u konce. Nadbytek pacientů a nedostatek financí proměnily váženou instituci v zanedbaný páchnoucí blázinec. Prach v zatuchlých nemocničních chodbách rozvíří příchod nesmělého studenta medicíny Clarka (Joshua Leonard). Krátce po jeho nástupu jsou brutálně zavražděni lékař a vrchní sestra. Mezi pacienty se množí záchvaty zuřivého šílenství. Clarka pronásledují příšerné vidiny. Zdá se, že jediným člověkem, který má klíč k tajemství kliniky, je Ben, zaživa pohřbený v podzemí ústavu, v "díře" mezi beznadějnými případy... (Magic Box)

(více)

Recenze (73)

merigieren 

všechny recenze uživatele

tak trochu klasika, do psychárny přijde nový panďulák a začne objevovat podivné věci, přitom on sám je pacient :-) Tady je to trošku jiné, on je nový "doktor" a kolem se točí krásná doktorka, většina postaviček je docela příjemná a postupné odhalování dojde až k rychle se vyvinuvšímu potůčku krve, pomocí sekyry. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Blázinec je pro horor vděčným prostředím a jsem toho názoru, že tady byla jeho atmosféra ne bezezbytku, ale určitě využita. Scénář nebyl nijak inovativní a to včetně rozuzlení, ale ani to mi příliš nevadilo. problém byl tak především v hercích. Jordan ladd v pohodě, Henriksen také, ačkoliv dostal po hříchu minimum prostoru, ale hlavní hrdina byl naprosto příšerný a občas mi přišel jako reinkarnace Brandona Walshe. Bez něj by byl Madhouse o dost lepším. 60% ()

Reklama

Anticque 

všechny recenze uživatele

Nebyl bych to já, kdybych neměl nějakou připomínku, ale kdyby se film trochu poupravil a udělali se v některých nudnějších pasážích, kterých je ve filmu až moc, nějaké změny by z Madhousu byl výborný film. Ale to se nestalo, film má slušný psycho začátek, který je tvořen z mnoha snímků z psychiatrické léčebny, poté se snaží zaujmout dějem z kliniky, tak jsem pomalu čekal co se stane, ale děj stále né a né pokračovat, stále zde byly pouze pohledy do kliniky, na pacienty, na to jak to zde vypadá, na problémy pacientů a to stále omýlalo asi hodinu, než se zde stala vůbec nějaká vražda, to zase dodalo na film lepší pohled, poté se film vrátil k původnímu až nudnému ději. Takže když to shrnu dohromady, tak film má 90 minut, z toho 80 minut je nudný děj z prostor psychiatrické kliniky, a těch 10 minut byly asi 3 vraždy a pak krátký konec. Nevím co autoři zamýšleli, ale dá se to udělat lépe. Takže je z mých slov patrné, že jsem lehce zklamán. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Odpudzujúca hororová záležitosť s príšerným predstaviteľom hlavnej úlohy (Joshua Leonard alias Josh zo ZÁHADY BLAIR WITCH) a smiešna kombinácia PRELETU NAD KUKUČÍM HNIEZDOM, TRINÁSTICH DUCHOV a tupej psychiatrickej publikácie pre hollywoodskych scenáristov. Nie som si istý, koľkí z vás si dokážu počkať na záverečné šokujúce rozuzlenie, ktoré, ako inak, nemá hlavu ani pätu. A Lance Henriksen má menšiu rolu, ako som čakal/sa tešil. Viac v mojej recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/540/ ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Hm, občas se to tváří jako že by to mohlo být fajn, jenže za tím vždycky stojí zklamání. Pointa je dost fušerská a místy dost nelogická. Přitom se najde i pár dobrých kousků - podzemí a blázni v něm jsou dobře odvedená práce, ale to nestačí. On ten film svými interiéry, provedením, kamerou a zápletkou slibuje mnohem více než nakonec poskytne. Až na to rozuzlení a ocenění (5 z 10 bych rozhodně nedal) bych dost souhlasil s komentářem FateKEEPERa, ten to dost vystihl. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v Bukurešti v Rumunsku a v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)
  • Lék Risperdex zmínění ve filmu je odkaz na skutečné antipsychotikum Risperdal. (rafix)

Reklama

Reklama