Reklama

Reklama

Hry na cestě

  • Česko Silniční hry (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Řidič kamionu Pad Quid je náhle vytržen z nudy za volantem. Náhodné setkání s psychopatem, který znásilňuje a vraždí mladé dívky, mu změní jednotvárnou cestu v peklo. Když na něj rukou zamává mladá stopařka, vezme ji. Společně pronásledují nebezpečného vraha...ale všechno dopadne jinak, než bychom očekávali. (Film & Video Studio Prague)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Austrálské filmy s horrorovými a mysteriózními zápletkami z této éry mě baví, obvykle dýchají velmi osobitou atmosférou se závanem menší nebo větší exotiky a vydávají se v ději často nepředvídatelnou cestou. Tak tomu bylo i u Her na cestě, u nichž jsem však po celou dobu prožíval až kolísavě rozporuplné dojmy. Chvílemi mi byl Stacy Keach jako hlavní protagonista nesympaticky protivný, otravoval mě svým drzým chováním a popravdě jsem mu moc nerozuměl, jindy mě však hodně bavil, třeba svým povídáním k sebe samému nebo pejskovi na cestách, na nějakou chvíli si mě získal, až jsem mu v poslední třetině plně fandil... měl jsem to tak ovšem s celým filmem, který střídal různé žánry, občas hrál na vážnou notu, jindy jakobych sledoval komedii. Vlastně bych mohl tu neustálou rozporuplnost brát i jako klad, jenže to bych nesměl mít úplně nejrozporuplnější pocit ze závěru. Přičemž jakoby tenhle film nabízel hned dva konce a zatímco ten první (poetický) mi svou lehce ujetou náladou sedl, ten druhý (horrorový) včetně ryze brakové pointy s lekačkou na závěr jsem už vnímal jako totálně mimo a zbytečně překombinovaný. Byly to zajímavé HRY, občas tak trochu i s divákem, ale prozatím z mé strany jen za silné 3*: [70%] ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

[Cinematik 2014] Byť Hitchcock kamionista, natočil by Roadgames, s gráciou vystavaný inteligentný "cestný thriller" so šarmantným Jamesom Stewartom v hlavnej roli. Aspoň to sa nám snaží Franklin povedať. Lenže on nie je Hitchcock, Stacy Keach v roli muža trpiaceho halucináciami a rastúcou paranoiou na stope zločinu (nech je akokoľvek vynikajúci) nie je Stewart a ten film nie je tak inteligentný. Pomalé tempo rozprávania ozploitation modelu a slabé napätie vynahrádza nadhľadom a ostrovtipom hlavného hrdinu, ale nezáživnosť množstva sekvencií je stále ubíjajúcejšia. Pocta Hitchcockovi a jeho klasickým motívom (priame citácie Vertiga) sa tak z diváckeho uhlu pohľadu mení na trochu neohrabané variovanie maestrových obľúbených prvkov. Násilie mimo záber a potlačená dravá dráždivá sexuálnosť drsného príbehu s až psychologickými kontúrami prispievajú k zmiešaným pocitom z filmu. Toto je jasný kult, ale len pre úzky okruh divákov, do ktorého, žiaľ, nespadám. 65% ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Australsky ozploitation v plnej nadhere a krase. Americky sofer na australskych cestach ma kadejake zaujimave a fascinujuce myslienkove pochody - najma komentuje okolitych soferov a ich spravanie sa. Jedneho sofera zacne podozrievat z toho, ze je masovy vrah, o ktorom uz pocul z radia. Ano, filmove ynteleguany /Madsbender/ zase postradaju vo filme Nietzscheho kritiku krestanstva, aristotelovsku logiku a prepracovane psychologicke profily a jo, jo, nezazivnost mnohych sekvencii je xmrti ubijajuca. No ale funda kvalitneho hororu ako ja /a mylovnik australskej kinematografie zaroven/ je maximalne spokojny a od spokojnosti som si parkrat aj zakvikal a priadol som od spokojnosti. K tomu mi staci par dobrych scen /autonakladiak vs osobne auto, verejne zachody/. 89 % ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Začátek mě dost chytl, ale pak mě to kvůli neujasněnosti stylu přestávalo bavit čím dál tím víc. V jednu chvíli je to vyloženě své, pak se to zase strašně snaží o Hitchcocka, pak je to zase komedie... A dohromady to moc nefunguje, i přes nemalý počet povedených scén. Konec taky nic nezachránil, protože byl poněkud přehnaný. Także to u mě dopadlo celkem průměrně, i přes všechny klady, Austrálii a Jamie Lee Curtis. Ale možná to je taky tím, že jsem od toho čekal něco úplně jiného - předobraz kultovního Stopaře. Místo toho jsem dostal "pohodový" thriller, u kterého je to hororové označení krapet diskutabilní - i když pár nočních můr hlavní postavy způsobených nedostatkem spánku mělo dost do sebe a navíc tu je jeden z nejpřekvapivějších jumpscarů, co jsem kdy viděl. Je jeden, naštěstí, ale použitý je skutečně skvěle. 3* ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Stacy Keach a oprsklá mlaďičká Jamie Lee Curtis čmuchají kolem místního masového vraha stopařek. Téměř celý film se odehrává v kamionu nebo na cestě. Je to takové thrillerové pátrání a běhání za vrahem. Stále mu dýchají za zády nebo se mu dívají do očí. Začátek a několik scén se mi líbilo, ale převážně se jedná o klidný film, který se utápí ve své normálnosti. Ta normálnost je příjemná, ale film se neposouvá a negraduje silou, kterou od takového filmu očekáváte. Nějak nechápu, proč nedotáhli tu strašidelnost do konce (efekty a nápady zajímavé). Je to nedokončené, jako přiškrcené. Zamrzí, protože rozjezd a postavy byly zajímavé. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama