Reklama

Reklama

Sestra Smrt

  • Španělsko Hermana muerte (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Narcisa, která v mládí zažila skutečný zázrak, začne jako novicka v řádu učit na dívčí škole v bývalém klášteře, kde straší. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Kláštorná ducharina. No podľa môjho názoru mníškam akurát strašilo v hlavách. Z normálnych dievčat sa rokmi premenili v naivné zakomplexované idiotky, a nakoniec v staré megery, vyzerajúce niečo medzi Raťafákom Plachtou a Ku Klux Klanom. Až na zopár drobných scén a efektov, nuda ako kláštorné chodby. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

No hej, niečo výnimočné tu bolo. Nie v každom kláštore uvidíte horiaci kríž, pokiaľ ho nedobyli Vikingovia alebo musulmani, ale tak tie doby sú už trochu dlhšie preč. A nie každá mníška asi vyzerá ako Aria Bedmar, tu automaticky očakávame skôr vizuálny nezdar. A nie v každom kláštore uvidíte súlož. Tie veci bývajú ukryté. Poučenie som si zobral, videl som však len výkriky bláznov, akože posadnutých, žiadny údes ani strach som nepocítil, viac strachu určite zažijete pri hodinovom pobyte na psychiatrii respektíve pri vystúpení Matoviča v parlamente. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Po velmi slušném hororu Veronika, jsem samozřejmě nemohl vynechat prequel k tomuto filmu seznamující nás se zajímavou postavou sestry Narcisy. Bohužel, co se děsivosti týče, tak tento film hodně zaostával. Přitom prostory starého kláštera tvořily dokonalé kulisy k rozehrání hodně děsivé jízdy. Strašně to připomíná horor Nun. Atmosféra zde místy funguje rovněž jen díky výběru lokace. Snímek vás častokrát kupříkladu naláká a dobře rozehraje scénu, kde ve finále třeba jen spadne židle, což je strašná škoda. Dojem trošku zachraňují velmi přesvědčivé herecké výkony. Mnohem více jsem si užíval přítomnost na smrt vyděšené přítelkyně než film samotný. [58 %] ()

maddy 

všechny recenze uživatele

89 minútový horor z ktorého keby ste preskočili 60 minút a pustili si len záverečných 29min. tak to úplne stačí a o nič by ste neprišli. Paco Plaza vie síce stále natočiť profesionálne vyzerajúci horor, aj s náznakom nejakej atmosféry, ale bez štipky originality. Sister Death tak ponúka iba tisíc krát obohrané, klišoidné duchárske strašenie, kde sa občas pohne stolička a celé sa to vyvŕbi do úplne očakávaného záveru, ktorý divákovi v rýchlom slede zhrnie všetko podstatné. Ako 15-20 minútový kraťas by to asi fungovalo parádne, no v celovečernom filmovom podaní to po väčšinu stopáže iba mláti prázdnu slamu. CELKOVO: 4/10 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V tom klášteře straší! Už zase. Nějak mě ty jeptiškovské horory nedokážou strhnout. Od první do poslední minuty jsem měl u Sestry Smrt pocit, že už jsem to vše několikrát viděl, a Paco Plaza to bohužel nedokázal vymodelovat do nějakého živějšího tvaru a vtisknout snímku nějakou osobitost. Sledovatelné, zapomenutelné. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Ide o prequel k filmu Verónica z roku 2017. Režisér Paco Plaza v prvom propagačnom videu uviedol: „Príbeh 'Sestry Smrť' je spojený s Veróniciným vesmírom. Vitajte v tomto kláštore plnom tajomných zákutí, tajomstiev, chodieb, o ktorých neviete, kam vedú, záhad z minulosti, ktoré vyriešime... Film nám pomôže lepšie pochopiť veci, ktoré sa tam udiali [vo „Verónice“]. Stretneme sa s niektorými z ich postáv a objavíme niekoľko prekvapení, ktoré oba filmy spájajú.“ (Arsenal83)
  • Režisér Paco Plaza označil film za doteraz jeho najlepšie dielo a vyhlásil, že už teraz vie, že "Sestra Smrť bude do konca môjho života medzi mojimi piatimi najlepšími filmami.“ (Arsenal83)
  • Narcisa (Aria Bedmar) je ženská podoba jména Narcis. Latinizovaná podoba řeckého Narkissos, pravděpodobně odvozená od „narke“ s významem „spánek, otupělost“. Narkissos byl v řecké mytologii krásný mladík, který tak dlouho zíral na svůj odraz, až nakonec zemřel a proměnil se v květinu narcis. Toto jméno se krátce objevuje v epištolách v Novém zákoně a neslo ho také několik prvních světců, včetně jeruzalémského patriarchy z 2. století. Používá se dodnes, zejména v katolických oblastech, obvykle na počest světce na rozdíl od mytologické postavy. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama