Reklama

Reklama

Sestra Smrt

  • Španělsko Hermana muerte (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Narcisa, která v mládí zažila skutečný zázrak, začne jako novicka v řádu učit na dívčí škole v bývalém klášteře, kde straší. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nenápadná duchařina z klášterního prostředí, která atmosférou i celkový uchopením dává na pr*el všem těm vysokorozpočtovým mainstreamovým jeptiškám. Co se povedlo je atmosféra klášterních prostor, skvělá herečka v hlavní roli a finále, které mělo něco do sebe. Mínusem je chybějící napětí resp. bylo ho tu málo a na dané stopáži tu bylo trochu moc prostojů. Navíc nenávidím, když postavy vykulí oči a zírají na něco, co se divákovi nakonec neukáže. A o to tady nebyla nouze. Ale jinak Plaza nezklamal ani v tomto případě. 70% ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Krom prvních dvou dílů REC jsem žádný jiný film od režiséra Paco Plazu neviděl. Vždycky jsem spíš považoval Jaume Balagueró (Sestra smrt je pro mě lepší než jeho poslední snímek Venus) za toho schopnějšího z dvojice režisérů u zmíněného REC. Plaza mě se svojí novinkou překvapil. Film je natočen ve formátu 4:3. Kamerou, estetikou a tempem se snaží snímek o pomalejší tempo a budování atmosféry. Film je hezky natočený některé záběry jsou velmi povedené (jde vidět, že si s tím dali záležet). První půlka se rozjíždí, ale má také svoje momenty, kdy jsem byl v napětí, co se vlastně v tomto filmu bude dít. Potěší krátká stopáž (mě ten film utekl). Příběh je zajímavý a bavil mě. Druhá polovina následně chytne dech a do konce mě ten film nenechal vydechnout. Hrozně jsem si film do finále užil a příběh ke konci nabere pěkný spád. Když tak o tom píšu, tak se mi vlastně film líbil víc než jsem si po zhlédnutí myslel. Tohle je mnohem lepší než Sestra. Tady najdete pěknou režijní práci, dobrou atmosféru, kde nenajdete žádný lekačky (což musím ocenit, že film chce strašit diváka jinak než s lekačkami), zajímavější příběh. Za sebe musím tuhle hororovou perličku na večer doporučit. Je to příjemné překvapení. 6,5/10 ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Po velmi slušném hororu Veronika, jsem samozřejmě nemohl vynechat prequel k tomuto filmu seznamující nás se zajímavou postavou sestry Narcisy. Bohužel, co se děsivosti týče, tak tento film hodně zaostával. Přitom prostory starého kláštera tvořily dokonalé kulisy k rozehrání hodně děsivé jízdy. Strašně to připomíná horor Nun. Atmosféra zde místy funguje rovněž jen díky výběru lokace. Snímek vás častokrát kupříkladu naláká a dobře rozehraje scénu, kde ve finále třeba jen spadne židle, což je strašná škoda. Dojem trošku zachraňují velmi přesvědčivé herecké výkony. Mnohem více jsem si užíval přítomnost na smrt vyděšené přítelkyně než film samotný. [58 %] ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

V rejžově filmografii určitě ten slabší kousek, u kterého jeho forma poněkud předčila jeho obsah. Natočeno je to sice hezky, ale v zásadě to není nic víc, než banální duchařský příběh, jakých jsem viděl už spoustu. A navíc v něm účinkují i děti, čímž se míra jeho horrorovosti snižuje na jeden z nejnižších stupňů. Film je zajímavý hlavně tím, že výjevy běsů španělské občanské války tentokrát výjimečně nestraní zdivočelým republikánským bojůvkám. Že by ho napsal nějaký zavilý klerofašistický frankista? ()

maddy 

všechny recenze uživatele

89 minútový horor z ktorého keby ste preskočili 60 minút a pustili si len záverečných 29min. tak to úplne stačí a o nič by ste neprišli. Paco Plaza vie síce stále natočiť profesionálne vyzerajúci horor, aj s náznakom nejakej atmosféry, ale bez štipky originality. Sister Death tak ponúka iba tisíc krát obohrané, klišoidné duchárske strašenie, kde sa občas pohne stolička a celé sa to vyvŕbi do úplne očakávaného záveru, ktorý divákovi v rýchlom slede zhrnie všetko podstatné. Ako 15-20 minútový kraťas by to asi fungovalo parádne, no v celovečernom filmovom podaní to po väčšinu stopáže iba mláti prázdnu slamu. CELKOVO: 4/10 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa v regióne Valencia od marca 2022. Zobrazeným kláštorom je kláštor Sant Jeroni de Cotalba. (Arsenal83)
  • Narcisa (Aria Bedmar) je ženská podoba jména Narcis. Latinizovaná podoba řeckého Narkissos, pravděpodobně odvozená od „narke“ s významem „spánek, otupělost“. Narkissos byl v řecké mytologii krásný mladík, který tak dlouho zíral na svůj odraz, až nakonec zemřel a proměnil se v květinu narcis. Toto jméno se krátce objevuje v epištolách v Novém zákoně a neslo ho také několik prvních světců, včetně jeruzalémského patriarchy z 2. století. Používá se dodnes, zejména v katolických oblastech, obvykle na počest světce na rozdíl od mytologické postavy. (Johnny.ARN)
  • Ide o prequel k filmu Verónica z roku 2017. Režisér Paco Plaza v prvom propagačnom videu uviedol: „Príbeh 'Sestry Smrť' je spojený s Veróniciným vesmírom. Vitajte v tomto kláštore plnom tajomných zákutí, tajomstiev, chodieb, o ktorých neviete, kam vedú, záhad z minulosti, ktoré vyriešime... Film nám pomôže lepšie pochopiť veci, ktoré sa tam udiali [vo „Verónice“]. Stretneme sa s niektorými z ich postáv a objavíme niekoľko prekvapení, ktoré oba filmy spájajú.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama