Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mickeymu (Craig Hamann) je právě třicet let a jeho přítel Clarence (Quentin Tarantino) se rozhodne pro něj uspořádat v místním baru velkou oslavu. Mickey ale nemá náladu, nejradši by šel domů a na celé narozeniny zapomněl. Je unavený, v depresi - a stejně jako Clarence i on ztratil místo a rozešel se se svou přítelkyní. Ale Clarence se nevzdává a najme pro Mickeyho prostitutku. Od té chvíle nastanou problémy, se kterými se musí vypořádat. Zdá se, že to bude nejhorší den v Mickeyho životě. (Kryšpín)

(více)

Recenze (72)

Arbiter 

všechny recenze uživatele

.. tak takové to tedy bylo .. Pohled do fotoalba Tarrantinova tvůrčího mládí, kdy s jistotou poznáváme autorův podpis, avšak plenkoidní. Jeho styl, protkaný ukecanými monology o ničem, díky tomu docela nudí. Je na tom však vidět, že každý někde začíná a osobitá vychvalovaná tvorba se nezjeví jen tak. Pro někoho možná jasný fakt, pro mě alespoň na chvíli důkaz, že z přirozeného projevu lze časem vybrousit mnohem hezčí šutřík, než když se jeden znásilňuje pod tlakem aktuálního neúspěchu a svou tvorbu směřuje jinam, než mu múza velí. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - ....a na tříletého takhle uvažujícího je to depresivní....... Quentin Tarantino lehce napodobujícího Elvise si jako DJ jednoho rádia celkem užívá. A šňupáním bílého prášku to jen začíná. CITÁT - Eddie Cochran........ Kapitola 2 - Mickej a jeho přítelkyně. CITÁT - Moje teta miluje Elvise........ A jak sám říká hlavní hrdina Clarence (Q.T.) - Kdybych někdy chtěl šukat chlapa, byl by to Elvis.......... Mickey má narozeniny a také má přátele a Clarence je přítel, který připravuje pro Mickeyho nezapomenutelnou oslavu. CITÁT - Tvá prdel je trávník a jí jsem trávníkář!!!!!!......... Je to hravé, přátelské, srandovní, parodující se spoustou hudby, ale prostě hodně věcí tomu chybí. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tarantino má jeden velkej dar- naučí vás milovat filmy, i když je vaše kulturní cítění na úrovni měňavky a to i v instantním balení na ploše necelých čtyřiceti minut. Debata o Elvisovi epic. A už vím, čím chci být v příštím životě- hercem v Quentinovým filmu, takže tu koukej být, mistře, aspoň do stopadesáti. ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že se nedochoval celý film, jelikož úvodní půl hodina nabízí jen tradiční (a neskonale vtipné) Tarantinovské dialogy o ničem či popkultuře (v jednom z nich se dokonce jeho postava přizná k fetiši na nohy :) ), ale bohužel jen mírné nastínění děje budoucího. I tak se ale jedná o místy parádně vtipný kousek, který bohužel dojíždí na svou scénkovitost a nesourodost, amatérské zpracování alespoň mě rozhodně nevadilo. Tohle úvodní půlhodinové intro do Tarantinolandu, jehož námět Quentin později alespoň zčásti uplatnil v Pravdivé romanci, rozhodně stojí za pozornost a žádný Tarantinofil by si ho neměl nechat ujít. 70 % ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ako prvotina to nie je vôbec zlé. Iste síce chýba druhá polovica filmu, ale štýl ktorý si Tarantino vytvoril sa začal rodiť práve v tejto snímke. Skvelé dialógy. Odkazy na hudbu a film. Je to vtipné, má to zápletku a aj keď to dýcha určitým amatérstvom je to film za ktorý sa rozhodne hanbiť nemusí. Osobne som spokojný. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (13)

  • Quentin Tarantino na svém debutním snímku pracoval tři toky, což lze poznat například na délce vlasů některých postav nebo i rysech v obličeji. (karlik4801)
  • "Je to najkomplikovanejší komediálny film, aký som natočil," povedal režisér Tarantino v rozhovore pre Charlieho Rose. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno