Reklama

Reklama

Lea má 7 životů

(seriál)
  • Francie Les 7 Vies de Léa (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Lea objeví mrtvolu mladého muže, a když se pak sedmkrát probudí v 90. letech v těle různých lidí, pokusí se přijít jeho záhadné smrti na kloub a zachránit ho. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

DK197 

všechny recenze uživatele

Tohle je perfektní nápad a dobré zpracování. Má to sem tam nějakou pasáž, která by šla asi vyškrtnout, ale jinak mě to neskutečně bavilo a je mi hrozně líto, že nebude 2. Série. Pokud chcete maraton něčeho originálního a zajímavého, tak tohle rozhodně doporučuji. O překvapení a zamotanou hlavu není nouze. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Po tom, co teenagerka Léa najde u řeky tělo (kostru) mladého muže, sedm následujících nocí se přesouvá časem o třicet let zpět, vždy v těle někoho z dávných blízkých mrtvého muže a snaží se dopátrat, co se tehdy stalo... Seriál pro jinou věkovou skupinu, než do které patřím, ale přesto má něco do sebe. Zajímavá zápletka s cestováním v čase, dobrá atmosféra (hlavně těch devadesátek), hezké exteriéry. Přes určitou naivitu, občasné hloupé dialogy a tu a tam skřípající logiku mne seriál nezklamal. Docela mne to bavilo. 60 %. ()

Reklama

SoulAsAGem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle vůbec není špatné, seriál upoutal mou pozornost i přes počáteční skepticizmus. Líbí se mi jak je zde originálně pojaté, jak vlastně hlavní hrdinka cestuje do minulosti a každý den je v těle někoho jiného. To, jak přesně se to děje však vysvětleno není a zřejmě je to pro děj irelevantní. Řekněme, že náramek na ruce nalezené mrtvoly fungoval jako jakési přenašedlo, dokonce tam tahle myšlenka někde zazněla. Samotné ovlivňování budoucnosti a né uplně šťastné vytváření dalších alternativních vesmírů rozhodně není žádná novinka, pro milovníky sci-fi obzvlášť. Občas mi překáželo neuvážené a nekontrolované chováni Lei, když například vykřikovala u soudu, po rodičích nebo konfrontovala policistku na pohřbu, stejně tak jako kamarádka stála za nic. Musím přiznat, že mě uchvátily lokace a celkový vizuál, působí dobrým dojmem. Zároveň oceňuji jak je vizuálně jemně rozlišený rok 91 a 21, áno je tam pochopitelně rozdíl 30 let, ale žádná divočina, přirozené, samozřejmě WHS, walkman, a bez mobilních telefonů samozřejmost, ale žádné super retro. Seriál jsem shlédla za dva večery a atmosféru se mi podařilo nasát, takže to asi tak špatné nebylo. ()

koblenzer53 

všechny recenze uživatele

Seriál na stylu cestování časem sem už jeden viděla, nebyl špatný, ale tenhle - je výborný!!! Nádherné prostředí, dobré zápletky, 90 sátky ❤️musela sem sjet hned, abych viděla konec a vůbec bych se nezlobila, kdyby byla i druhá série, dost příjemné překvapení a hlavního hrdinu sem si hned oblíbila :) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

sedmnáctiletá Lea začne po nálezu mrtvoly cestovat zpátky v čase aby zjistila co přesně se stalo a jestli se tomu dalo předejít. Knižní předlohu neznám a celkem se mi v tomhle případě líbil nápad cestování v čase, kdy ovšem Lea necestuje fyzicky, ale cestuje pouze její vědomí, které potom co Lea usne "posedne" v minulosti někoho kdo by mohl mít s vraždou něco společného, včetně Leiných rodičů. Co už se mi líbilo podstatně méně je samotná Lea, které sice vše myslí dobře a nakonec se zachová nesobecky, ale než k tomu dojde tak se chová jako kráva. A chová se tak nejen v přítomnosti, kde je sama za sebe, ale i v minulosti, kdy je vždy v těle někoho jiného. Nevím sice jak bych se choval já v téhle situaci (a nikdy se to nedozvím), ale určitě bych ve chvíli kdy bych věděl, že jsem v minulosti a v jiném těle, na svoje rodiče třináct let před svým narozením nevolal mami a tati a nesnažil se působit jako full retard. Napoprvé je to možná pochopitelné a odpustitelné, ale Lea se tak chová prakticky celou dobu a je jednou z nejméně sympatických hlavních postav poslední doby...65% ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama