Reklama

Reklama

Lea má 7 životů

(seriál)
  • Francie Les 7 Vies de Léa (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Lea objeví mrtvolu mladého muže, a když se pak sedmkrát probudí v 90. letech v těle různých lidí, pokusí se přijít jeho záhadné smrti na kloub a zachránit ho. (Netflix)

Recenze (18)

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lea má sedm životů není vůbec špatný počin. Je to tak trochu jiné krimi, šmrncnuté vztahy, láskou a hlavně cestováním v čase. Neřekla bych, že je průhledné a lehce předvídatelné, umí překvapit. Vizuálno je příjemný. Můj problém byl zejména v tom, že mi jednotlivé postavy moc nepřirostly k srdci a většinou mi nebyly ani sympatické. A taky jsem tam moc nevěřila té lásce. Věřím, že bych si to užila víc, kdybych si koukáním jen oživila postavy, o kterých jsem předtím četla v knize. ()

Tereza_T 

všechny recenze uživatele

Snad poprvé bych při hodnocení využila 3,5 hvězdičky, jsem nerozhodná. Co mě naprosto zaujalo a nadchlo u tohoto miniseriálu jsou lokace a vizuál. Přechody mezi rokem 1990 a 2020 byly fakt peckově věrohodný, a to v rovině lokací, ale hlavně v rovině oblečení a módy. Řekla bych, že oddělení kostýmů udělalo sakra dobrou práci, a přestože je dnes móda z konce minulého století trendy a vidíme ji skoro všude rozdíly tam byly a byly tak akorát viditelný. Já tuhle dobu v seriálech můžu a tady se to fakt povedlo. Dalším plusem bylo pojetí cestování do minulosti, kdy Lea neobývala v minulosti jen jedno tělo, ale každý den pobývala v těle někoho jiného, což krásně vedlo k pochopení všech postav. Mínusem bylo, že mi všechny postavy z minulosti přišly nesympatický, kromě dne, kdy v nich byla Lea. Chápu, že se herci snažili hrát tak, aby to vypadlo, že nejsou sami sebou a jejich tělo obývá sedmnáctiletá holka z budoucnosti, ale v důsledku toho byl zbytek jejich herectví (ve dny kdy Lea neokupovala jejich tělo, chápeme se) takovej nemastnej neslanej. Taky bych ubrala na stopáži, a to hlavně z částí v přítomnosti, který byly oproti minulosti nezajímavý. Lea byla občas hysterická, ale budiž odpuštěno, mezičasová láska dělá svoje. Overall, fajnovej seriál se skvělým vizuálem a docela zajímavou zápletkou vraždy v minulosti obohaceno o romantiku napříč časem, kdy Lea využila příležitost k intimnostem v téměř každé postavě snad krom svého táty. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

sedmnáctiletá Lea začne po nálezu mrtvoly cestovat zpátky v čase aby zjistila co přesně se stalo a jestli se tomu dalo předejít. Knižní předlohu neznám a celkem se mi v tomhle případě líbil nápad cestování v čase, kdy ovšem Lea necestuje fyzicky, ale cestuje pouze její vědomí, které potom co Lea usne "posedne" v minulosti někoho kdo by mohl mít s vraždou něco společného, včetně Leiných rodičů. Co už se mi líbilo podstatně méně je samotná Lea, které sice vše myslí dobře a nakonec se zachová nesobecky, ale než k tomu dojde tak se chová jako kráva. A chová se tak nejen v přítomnosti, kde je sama za sebe, ale i v minulosti, kdy je vždy v těle někoho jiného. Nevím sice jak bych se choval já v téhle situaci (a nikdy se to nedozvím), ale určitě bych ve chvíli kdy bych věděl, že jsem v minulosti a v jiném těle, na svoje rodiče třináct let před svým narozením nevolal mami a tati a nesnažil se působit jako full retard. Napoprvé je to možná pochopitelné a odpustitelné, ale Lea se tak chová prakticky celou dobu a je jednou z nejméně sympatických hlavních postav poslední doby...65% ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Farebná a veselá ,niekedy dumaniahodná Časoskoková párepizódka, tematicky pozliepaná zo šlágrov typu X-change, O. Dotyk etc. , do ktorej Netflix našťal svoje "povinnosti" a s celkom fajn uzáverom, ktorý Ma "asi" prekvapil. Nie , nečakal som. Možno bližšie k cieľovej rovinke sa Niekomi rozsvieti. Dávkujem niečo medzi nebom a zemou. ()

koblenzer53 

všechny recenze uživatele

Seriál na stylu cestování časem sem už jeden viděla, nebyl špatný, ale tenhle - je výborný!!! Nádherné prostředí, dobré zápletky, 90 sátky ❤️musela sem sjet hned, abych viděla konec a vůbec bych se nezlobila, kdyby byla i druhá série, dost příjemné překvapení a hlavního hrdinu sem si hned oblíbila :) ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Typicky francouzská kokotina o ničem s nějakou nezajímavou teen dívčinou v hlavní roli a dalšíma obvykle ožralýma nebo zmagořelýma teen ksichtama kolem. (5%) ()

PenelopaW 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Coby nováček na Netflixu a člověk touto platformou nepolíbený, netuším, co vše na něm jde najít a co vše stojí za to. Tento seriál jsem objevila náhodou v nějakých žebříčcích, zaujala mne anotace a zdejší hodnocení rozhodlo ho zkusit. První epizoda mne absolutně nadchla, i tím, jak končí, takže jsem hned musela pustit druhou. Po jejím skončení jsem měla silné nutkání dokoukat i zbytek dílů, dlouho se mi nestalo, že by mne nějaký seriál takhle zaháčkoval, abych na něj pořád myslela a v myšlenkách se k němu vracela. Roli jistě hraje i to, že jsem se dívala ve francouzském originále s titulky, což seriálu dalo zcela jiný nádech. Vydržela jsem do druhého dne, kdy jsme si s manželem pustili třetí díl, a pak už sama do noci sjela všechny zbývající epizody najednou. Několik posledních dílů už mne tolik nebavilo, přišlo mi, že víc než na záchranu Ismaela se Lea zaměřuje na svoje domněnky a vůbec mne hrdinka hrozně štvala tím, že si na základě každé jednotlivé "návštěvy" vytvořila nějakou teorii, aniž by podnikla pořádný průzkum toho, co se stalo. (Po prvním díle jsem čekala, že třeba navštíví Ismova bratra.) Lea naopak jako typická puberťačka vynášela unáhlené soudy a neustále měnila názory. Když pak přišla poslední epizoda, neustále jsem se třepala, kdy k tomu už dojde a kdo bude střílet. Scénáristé si s divákem hezky pohrávali a neustále měnili indicie, a když se pak u Ismy na břehu objevila světla baterek, málem se mi zastavilo srdce, protože tohle jsem vůbec nečekala. U dalších scén mě bolelo břicho a prosila jsem, aby to nedopadlo tak, jak jsem se bála, že to dopadne. Ismaela jsem si i já sama zamilovala a doufala, že z celé situace, jak ji seriál nastínil, bude cesta nějaká ven. I když jsem si to moc přála, nenapadlo mne ale, jaká by ta cesta měla být a jak by mohl někdy potkal Leu. (S tím, jak postupně na povrch vyplývala tajemství jejích rodičů, i mně došlo až za minutu dvanáct, že pokud Ismaela zachrání, ztratí samu sebe.) Úvodní věty seriálu v závěrečném díle dostaly úplně jiný rozměr a úplný konec? Ten mne naprosto dostal. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Po tom, co teenagerka Léa najde u řeky tělo (kostru) mladého muže, sedm následujících nocí se přesouvá časem o třicet let zpět, vždy v těle někoho z dávných blízkých mrtvého muže a snaží se dopátrat, co se tehdy stalo... Seriál pro jinou věkovou skupinu, než do které patřím, ale přesto má něco do sebe. Zajímavá zápletka s cestováním v čase, dobrá atmosféra (hlavně těch devadesátek), hezké exteriéry. Přes určitou naivitu, občasné hloupé dialogy a tu a tam skřípající logiku mne seriál nezklamal. Docela mne to bavilo. 60 %. ()

DK197 

všechny recenze uživatele

Tohle je perfektní nápad a dobré zpracování. Má to sem tam nějakou pasáž, která by šla asi vyškrtnout, ale jinak mě to neskutečně bavilo a je mi hrozně líto, že nebude 2. Série. Pokud chcete maraton něčeho originálního a zajímavého, tak tohle rozhodně doporučuji. O překvapení a zamotanou hlavu není nouze. ()

mia.com 

všechny recenze uživatele

Ja jsem se velice bavila, celou dobu jsem byla napnuta, i kdyz epizody klidne mohly byt trosku kratsi, az na tu posledni. Zapletka uplne super, originalni, me oblibene tema a konec proste wow. ()

SoulAsAGem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle vůbec není špatné, seriál upoutal mou pozornost i přes počáteční skepticizmus. Líbí se mi jak je zde originálně pojaté, jak vlastně hlavní hrdinka cestuje do minulosti a každý den je v těle někoho jiného. To, jak přesně se to děje však vysvětleno není a zřejmě je to pro děj irelevantní. Řekněme, že náramek na ruce nalezené mrtvoly fungoval jako jakési přenašedlo, dokonce tam tahle myšlenka někde zazněla. Samotné ovlivňování budoucnosti a né uplně šťastné vytváření dalších alternativních vesmírů rozhodně není žádná novinka, pro milovníky sci-fi obzvlášť. Občas mi překáželo neuvážené a nekontrolované chováni Lei, když například vykřikovala u soudu, po rodičích nebo konfrontovala policistku na pohřbu, stejně tak jako kamarádka stála za nic. Musím přiznat, že mě uchvátily lokace a celkový vizuál, působí dobrým dojmem. Zároveň oceňuji jak je vizuálně jemně rozlišený rok 91 a 21, áno je tam pochopitelně rozdíl 30 let, ale žádná divočina, přirozené, samozřejmě WHS, walkman, a bez mobilních telefonů samozřejmost, ale žádné super retro. Seriál jsem shlédla za dva večery a atmosféru se mi podařilo nasát, takže to asi tak špatné nebylo. ()

tkald 

všechny recenze uživatele

Neznám knižní předlohu a někdy je to i lepší :-) Minisérie splňuje vše co slibuje a svým chytlavým příběhem vás upoutá do poslední minuty. Dokonale se ukazuje jak vypadá hodnoceni ostatních pouze na první pohled a tedy že nic nemusí být takové, jak se zdá. Takže jestli si nepamatujete včerejší den, nebo jen matně, doporučuji shlédnout ;-) ()

Indy_ 

všechny recenze uživatele

Francouzký netflix počin, který stojí za to. Typický teenage seriál, pný emocí, alkoholu, skovstné hudby a cestování časem.  Ačkoliv je děj možná lehce stereotipní, některým počinům jste schopni pár věcí odpustit a tohle je přesně ten typ seriálu.  Za mě 10/10 ()

Reklama

Reklama