Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šéfkuchař se z Dánska vypraví do Toskánska prodat podnik po svém otci. Narazí tam ale na ženu, kvůli které přehodnotí svůj přístup k životu i k lásce. (Netflix)

Recenze (47)

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha pokusů udělat film ve stylu filmu Dobrý ročník. A tento pokus je slabý. Navzdory pěkné krajině je film prostě studený. Určité dějové momenty jsou zkratkovité, další děj se zase vleče. Se "zápletkou" si taky moc nepohráli. To už by i říznutí červenou knihovnou vyznělo líp, něž tato švédsko-dánská romantika. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Italům se film o tom, jak je teprve Dánové museli naučit vařit, asi líbit nebude, ale já Ital nejsem, a tak se z tohoto malýho, ale milýho filmu můžu těšit. Je to předvídatelný, ale nevtíravý a přirozený, místy hodně dojemný a Toskánsko je skoro tak krásný, jako by snad mělo být součástí České republiky. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Asi každému je od začiatku jasné ako toto celé skončí, takže o nejakom napínavom deji sa rozhodne hovoriť nedá. Prvé husle tu pre mňa hrá jednoznačne Toskánsko - jeho pôsobivé scenérie a miestne reálie. Kontrast s chladným Dánskom, odkiaľ sa tam dotrepal tak trochu arogán Theo, tu bol poriadne citeľný. Nasleduje zoznamovanie s novým prostredím, spomienky a postupné precitnutie, ktoré vrcholí ... veď to je jasné, že ako. Každopádne, film ma bavil, hoci to nebolo nič svetoborné, ale to toskánske prostredie spravilo svoje. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ryzí cover verze Dobrého ročníku od mistra svého řemesla - Ridleye Scotta. Takže se vším všudy, co si pod tímto pojmem představíte. Myslel jsem, že filmu pro jeho pohodu nakonec vpálím i čtvrtou hvězdu, ale na to, jak příjemný má námět a v jak krásném se odehrává prostředí, je až nebývale skandinávsky depresivní. A hlavní hrdina - dánský kuchař - byl spíš dánská fajnovka prosycená penězi, než fajn chlapík, kterému to všechno budete přát do puntíku. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Dvoutisícístodesdesátátřetí poudačka o přehodnocení života po návštěvě nového místa. Tentokrát se sever Evropy vydává do střední Itálie a není to trip pro diváka zrovna dvakrát atraktivní. Slovy profese hlavního hrdiny, nemastné, neslané, bez chuti….a to co se týče samotného příběhu i jeho aktérů. Vím, že se podobná hledání sama sebe budou točit i za stovky let, každopádně pokud se chcete alespoň trochu zapsat do podvědomí širší veřejnosti, tak to chce mnohem víc, než lenochodího kuchtíka v přechodu a jeho prkýnko na krájení. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o první dánský film, jenž byl vydán ve všech jazykových verzích Netflixu. (PaTeXx)

Reklama

Reklama