Reklama

Reklama

Venuše

  • Španělsko Venus
Trailer 1

Lucia je tanečnice na útěku před mafií poté, co ukradla pytlík extáze. Se svou sestrou a neteří se ukrývá ve starém činžovním domě zvaném Venuše. Tam však narazí na zlovolné nadpřirozené síly. (HBO Max)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (76)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Akási divná zmes HELLRAISERA, SUSPIRIE, či EVIL DEAD ( ale aj pár iných, mimožánrových diel ), ktorá chce rozpútať na plátne to pravé orechové, čo sa mu vlastne aj darí. Krvi je dosť, je to sexy, ide skôr o atmosféru ako o ľakačky a poteší vyššie spomenuté vykrádanie. Tu sa to hodí, pretože je to všetko skvelo štylizované a nič úzkoprsé sa nekoná. Hororový príspevok, ako sa patrí. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Ale jo, v zásadě se mi to líbilo. Nicméně jsem očekával mnohem víc k omáčce okolo záhadného domu a jeho podivných obyvatelích. I tak to však bylo celkem zajímavé, jen by neškodilo, být dílo tak strašidelné jako bylo krvavé. Těžko říct zda jsem to v průběhu někdy viděl i na ty čtyři hvězdy, ale závěr mne spíše zklamal. V každém případě byly úctyhodně zpracované obě příběhové roviny, z nichž mohla být hlavně ta hororová část (a obzvláště v místě jejich průniku), klidně mnohem obšírnější. 60% ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Blbá nesympatická štětka čmajzne partě grázlů klepky a zdrhne do strašidelnýho paneláku ke svojí ségře. Ségra je taky blbá, protože tu čůzu okamžitě nevyrazí. No ale to by potom nevzniknul tenhle film, že jo. No a štětka pak velmi záhy zjistí, že na světě můžou bejt i děsivější věci, než mít v zádech tlupu nasranejch naposilovanejch vymaštěnců. Film většinu času stabilně jede po čtyřhvězdový koleji, a to díky temný atmošce a nevyzpytatelnýmu nepředvídatelnýmu ději, pár vteřin je dokonce pětihvězdových (to když Victor potká v kópelce Věstonickou Venuši v BDSM postroji), ale bohužel odlehčenej groteskní závěr je tak kazišuckej a obludně pitomej, že mi dojem z celýho filmu rázem radikálně pokazil. SPOILER: Takže ta blbá nesympatická štětka se jakože stala... ne, ona snad od počátku byla vtělením akkadský Lamaštu? Božínku... ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Na béčko velmi dobrý, koukatelný, hravý a zábavný výsledek. Spojení okultismu, gangsterské naháněčky a duchařiny překvapivě vyšlo a ačkoliv tahle kombinace na papíře zní hloupě, film se povedl. Těžko řict, jestli je pozitivní pocit spokojenosti zásluhou neuvěřitelně krásné hlavní herečky nebo celkovým dílem, no každopádně výsledkem je fajn originální a rychle odsýpající zábava. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Španělé, čarodějnice a démoni, to bývávalo zárukou hororové kvality, ale časy se mění. Né že by ten film byl úplně špatný, ale nevyužitý potenciál čarodějnic hodně zamrzí. Být to alespoň o dvacet minut kratší, jdu s hodnocením výše. Nevadí mi pomalé filmy, vadí mi, když nudí. Poslední čtvrtina má šťávu, spousty krve, akci a ďábelské očekávání, což však zcela nenahradí vše předchozí. Slušné jsou noční můry, brouci lezoucí z nohy i služebnice v koupelně. Rozprsklá hlava rozhodně pobavila. Závěr byl více fantastický, než je zdrávo - možné spoilery - protože s rozpáraným břichem, byť spíchnutým, zkrátka nikam nedolezete, natož abyste si vyskakovali. Popravdě jsem držel palce během rituálu a těšil se na příchod ženského démona. Zajímavé je, že polovina postarších španělských hereček vypadá jako čarodějnice....nechci ani spekulovat proč. 3,5* ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal v Madride (Španielsko) od 11. apríla do 16. júla 2022. (Arsenal83)
  • Film je voľne inšpirovaný hororovou poviedkou amerického spisovateľa H. P. Lovecrafta „The Dreams in the Witch House“ napísanou ešte v roku 1932. (Arsenal83)

Reklama

Reklama