Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916. Romanovci slavili 300 let své vlády matičce Rusi a na nádherném plese se loučila princezna Anastasia se svou babičkou Marií. Vtom se objevil odvržený carův mág, Rasputin, aby se pomstil celému rodu Romanovců. Přizval si na pomoc kouzla a čáry a uvrhl na celý rod kletbu. Pohromu přežila jen mladinká Anastasia. Když pak o mnoho let později opustila sirotčinec, neměla tušení, kdo vlastně ve skutečnosti je. To Dimitrij, pohledný mládenec, v ní poznal dokonalou dvojnici ztracené princezny a přemluvil ji, aby se s ním vydala do Paříže. Anastasia si pomalu začíná vzpomínat na svou minulost, do které patří i zlý Rasputin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

Muttinka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem jako dítě zbožňovala. Scénou, kdy Anastázie zpívá Once Upon a December a obrazy kolem ní ožijí, jsem byla fascinovaná. Líbilo se mi jak má Rasputin natahovací ruce :). Když jsem pak zjistila jaká byla realita, tak mi to zlomilo srdce, ale chápu, že to natočili takhle. Jinak by to ani nešlo. To už by nemohl být film pro děti. A i přesto že znám realitu a jsem stejně stará jako ten film, pořád se na to s chutí podívám. Hudba je nádherná a možná, že jí dnes ocením víc, než jako dítě. Hlavně je to něco jiného než ty věčný disneyovky. ()

007hanka 

všechny recenze uživatele

Jako dítko školou povinné jsem tímhle filmem byla zprvu úplně okouzlena a než mě vzdělání zbavilo iluzí o posledních Romanovcích jsem byla ochotná zařadit tenhle film mezi své nejoblíbenější. I po letech střízlivění jsou to pěkné *** za velmi zdařilou hudbu a ucházející animaci. Disney to není, ale pořád lepší než o rok mladší Kouzelný meč ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

První, co musíte udělat je vypnout mozek, vymazat veškeré vědomosti o Romanovcích, Rasputinovi, Rusku a netopýrech a pak si to můžete docela užít. Pokud to neuděláte, tak vás čeká několik podařených momentů a jinak se hodně zasmějete. Jen si nebudete tak úplně jistí, zda to není smích skrz slzy či pro zahnání pocitu trapnosti. Jediné, čemu tohle zpracování historických událostí a mystifikací může pomoct je to, že se to dětem bude lépe učit. Jenže pak si zas nikdy neužijí tuhle pohádku, pokud nevypnou mozek a nevymažou veškeré vědomosti ... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Příběh krásné romantické pohádky s povedenou animací vyznívá vlastně docela dospěle, nejmenším dětem ho tak zpřístupňují hlavně komické zvířecí postavičky. Titulní Aňu si jako živoucí lidskou bytost, půvabnou a ráznou dospívající dívku bez minulosti, nelze nezamilovat, vypíchnout pak musím ještě nádherné písničky ve fantastickém muzikálovém provedení. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Krásná kreslená pohádka plná pěkných písní a velice pomrvená českým dabingem (ale jen místy, některé postavy jsou namluvené a hlavně nazpívané opravdu děsně... ale co pomlouvám, že? Taky zpívat neumím...). Vzato kol a kolem by v konkurenci Disneyho veledíl uspět asi nemohla, ale nad obyčejný průměr (tedy do neobyčejného nadprůměru) ji vyzdvihuje postava netopýrka Bartoka, který může třeba takovému Mushuovi směle konkurovat. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Režisér Don Bluth, dřívejší pracovník společnosti Walt Disney, byl ve světe počítačových her známý především díky precizně animovaným arkádám z 80. let, jako jsou Dragon's Lair, Dragon's Lair 2 nebo Space Ace. (GlaDOS)
  • Snímek se zabývá známou teorií, podle které měla skutečná princezna Anastázie Nikolajevna vyvraždění svého rodu přežít. Stejnou teorií se zabývá například i film Anastasia (1956). Tato teorie byla vyvrácena roku 2008, kdy byly nalezeny ostatky skutečné Anastázie. (fiLLthe3DD)
  • Baletné predstavenie, na ktoré sa prišli pozrieť postavy, sa volá "Cinderella", čiže u nás "Popoluška". (Carol Pifková)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno