Reklama

Reklama

Mezi živly

  • USA Elemental (více)
Trailer 4

Film Mezi živly od společností Disney a Pixar je originální celovečerní film odehrávající se ve Městě živlů, kde společně žijí živly ohně, vody, země a vzduchu. Snímek sleduje příběh Jiskry, temperamentní, vynalézavé a pro věc zapálené mladé ženy. Poté, co se Jiskra seznámí s veselým a zábavným mladíkem Vlhošem, který stále v něčem plave, začne zpochybňovat své zavedené představy o světě, ve kterém žijí. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (240)

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). Elemental sliboval další velmi nadějný projekt od studia s lampičkou v logu. Dechberoucí animace, která kopírovala vlastnosti názvu filmu, protože byla doslova živelná. Oheň a voda budou k sobě navzájem hledat cestu, která rozhodně nebude jednoduchá. Tahle premisa mohla mnohým divákům evokovat populární hru na Superhrách, kterou jsme hráli, jak nám ještě teklo mléko po bradě. Živly jsou populární téma v nepřeberném množství filmů a už to začíná být možná kapánek ohrané. Tvůrci museli přijít s něčím novým, což byl velký sociální přesah a už dříve zmiňovaná animace. Každý živel tady má svoji část prostoru. Ovšem 2 živly jsou tady vyvyšovány nad ty 2 ostatní. Země a vítr tady hrají druhé housle, ale taky tady mají svůj mikro prostor. Oheň a voda vás však bude provázet po celou dobu snímku. Film je to moc krásný a emoce se ve mně s přibývající stopáží začínaly probouzet. Jsem však zvyklý na velice vysoký standard u studia Pixar, takže bylo pro mě Elemental "pouze" průměrnou podívanou. Vrcholem studia poslední doby pro mě pořád zůstává kouzelná Duše. Měl bych taky menší výtky k hudebnímu doprovodu, protože přestože vám v jednu chvíli skladatel Thomas Newman vyrazí dech nádhernými tóny, tak občas zvolil velice prapodivné tóny, které připomínaly spíš nějaký Bollywoodský soundtrack. Byl jsem na tom s mojí drahou polovičkou a byla to trefa do červeného. Během sledování vás zaplaví hřejivý pocit a utečete od každodenních starostí - a přesně o tom přece filmy jsou, no ne? PS: Po dlouhé době jsem byl na 3D a musím říct, že zase taková hitparáda to teda nebyla.  You’re so hot!  - Excuse me?!" ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Mohli sa teda viac zaoberať hrátkami s fyzikálnymi zákonmi než multi-kulti láskou s provplánovo liberálnou ideológiou... ELEMENTAL sa totiž až moc a príliš rýchlo a neodbytne sústreďuje na elementárnu príťažlivosť, z ktorej sa zrejme zrodí nejaký psychicky narušený obláčik s krízou identity... Ale že som roky nijaký animák nevidel a že som z očí vytlačil nejakú tú slanú vodu, tak jako dobrý. A vivisteria. ()

Reklama

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Ufff, a to som myslel, že Spíďo nebude mať tento rok žiadnu konkurenciu!!! A Elementy majú aspoň u mňa navrch hlavne neskutočnou originalitou nielen vizuálneho zobrazenia sveta, ale aj dialógov a príbehu. Nádherný príbeh plný protikadov, ktorý chytí za srdiečko od začiatku a už nepusti. Ale je to aj tým, že som sa nielen ja videl v hlavných postavách... Tento rok si na oscara nastavím 😅 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přestože je Mezi živly jednou z lepších Pixarovek za posledních 10 let, tak pokud se hned po ní člověk koukne třeba na Ratatouille dojde mu jak obrovský kvalitativní rozdíl u Pixaru nastal. Bohužel nevěřím, že by se kvalita, kterou jsme téměř pravidelně dostávali v letech 1995-2010 ještě kdy znovu objevila. Humoru je velmi málo a ve své podstatě nevím jestli je to látka vhodná pro mladší 12 let. Malí si tohle nemají šanci užít. Mezi živly 65% ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Předvídatelna pohádečka o živlech, hlavně o ohni a vodě, země a vzduch byly čistě periférní, která v podstatě nepřinesla nic nového, nového pro mě. Jenže já nejsem cílový divák! Já mám načteného a v několika verzích nakoukaného Romea a Julii, Petra a Lucii, Hynka, Viléma a Jarmilu, příběh Baukis a Filémóna, měla jsem psa i králíky, zažila jsem zamilovanost i rozchody, mám doma muže s nejkrásnějšíma očima, mám milovanou sestru, mám milované rodiče a! mám milované děti. Vím o lásce všechno, co člověk mého věku a životních zkušeností o lásce vědět může. Jenže cílový divák Romea a Julii zná ve verzi tuleního příběhu, Petr a Lucie jsou pro něj jména tet a strýčků, Hynek, Vilém a Jarmila se nevyskytují vůbec (strýc Vilém je dobrých 50 let po smrti) a nějaká Baukis a Filémon jsou stromy jako jiné. Cílový divák byl v klidu celou dobu děje a moc se mu to líbilo. Kdo jsem já, abych hodnotila předvídatelnost, přebujelou barevnost a sentiment? Bylo to skvělé a ne že ne! ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • Namiesto návštevy krajín kvôli výskumu osobne strávil tím pre inšpiráciu veľa hodín sledovaním prehliadok miest ako sú Benátky a Amsterdam, na YouTube. (Arsenal83)
  • Prvý film spoločnosti Pixar od série Autá (2006), v ktorom nevystupujú žiadni ľudia. V tomto filme sú len prvky/elementy. (MikaelSVK)
  • Postava vo filme sa volá Ghibli podľa renomovaného japonského animačného štúdia Ghibli. (Arsenal83)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Nové Mission: Impossible začalo jako Indiana Jones

Nové Mission: Impossible začalo jako Indiana Jones

16.07.2023

Po mizerných příjmech Flashe, Mezi živly a pátého Indiana Jonese se očekávalo, že na záchranu, podobně jako loni s Top Gunem, přispěchá Tom Cruise s Mission: Impossible Odplatou - První částí. Teď má… (více)

Reklama

Reklama