Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora


Pickmanův model (E05)

(epizoda)
  • USA Pickman's Model

VOD (1)

Obsahy(1)

Student Will se seznámí s introvertním umělcem Richardem. Jeho děsivá díla se pak výrazně podepíšou na tom, jak Will vnímá realitu. (Netflix)

Recenze (69)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podobne s predoslou epizodou, co sa tyka "mental issues". Nejake horory spojene s umelcami, ktori tvorili "znepokojive" diela som uz videl. Toto rozhodne nie je zle spracovanie, avsak v porovnani uz s videnymi ma neprekvapilo. Obcas dokonca herecky iritovalo. Mam dojem, ze medzi mnohymi divakmi, citatelmi a i hracmi hier, je Lovecraft postaveny na piedestali tak vysoko, ze akakolvek inspiracia, ci stvarnenie casti jeho sveta je pre nich takmer "posvatna" a vnimaju ju nekriticky. Tiez mam rad jeho "vyrazivo", ale tento kusok nie je tak vynimocny. Priemer. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Má to pomalejší rozjezd, což se u krátkého příběhu odehrávajícího se na ploše několika roků dá pochopit, ale jakmile se dají věci ke konci do pohybu, je to klasicky lovecraftovská jízda. A líbilo se mi obsazení jak zlověstného Glovera, tak i Bena Barnese, u nějž ten knír a šedý pruh ve vlasech jako age-makeup dokonale fungují. ()

Reklama

Ammit 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek skvělý, během 5-ti minut víme kdo, s kým, kde a jak (a tak to má u hodinového dílu být). Glover a Barnes jako podivín a jeho normální kámoš? Funguje skvěle. Nějakou záhadou se Willovi podaří se oženit se s dámou z vyšší společnosti, před jejíž rodinou se naprosto znemožnil. Ten skok v čase byl taky trochu lichý, ale což. Zatím za sebou 3/4 děje, které jsou na ***** (a tím myslím pět hvězd, ne vulgarismus). Konec tlačí moc na pilu, až jsem skřípala zuby. ,,Cokoli, jen ne levný slasher'' prosím, ale marně. No, nechávám pět hvězd, a to a) Glover kdesi v rozhovoru zmínil, že s jakýmsi expertem piloval ten přízvuk (který mu spousta lidí chce omlátit o hlavu - to je tak, když něčemu nanicovatému dáte 200% vlastní snahy) b) mám ráda dobu, ve které se díl odehrává, c) Barnesovi ten šedivý melír jako age-makeup sedí d) interiéry, exteriéry a kostýmy. ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sám maluju a příběhy s malbou nějak spjaté mají předpoklady se mi líbit. Pickmanův model (stejně jako jiné epizody Kabinetu Kuriozit) působí neorganicky, vyumělkovaně, zdlouhavě, nudně... Není to děsivé (což bych ještě odpustil) ale ani zajímavé či jakkoliv působivé. Vlastně to po obsahové stránce vůbec nedává smysl. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spokojnosť. Pôvodná poviedka je postavená na jednoduchom nápade a údernej pointe, a je jasné, že na hodinu bolo materiálu predsa len trochu málo. Tvorcom sa ju ale podarilo celkom pekne a funkčne rozvinúť o ďalšie motívy. Obrazy super (nebola na jednom dokonca Shub-Niggurath?), Crispin Glover parádny a ani ostatní herci nezaostávajú. Atmosféra tiež fajn. Dobrá práca. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno