Reklama

Reklama

Zlaté dítě

Trailer

Obsahy(1)

V Tibetu přepadnou maskovaní muži klášter a unesou z něho Zlaté dítě. Newyorský detektiv, specialista na hledání dětí Chandler Jarrel je osloven mladou Tibeťankou Kee Nangovou, aby se ujal případu Zlatého dítěte. To má podle čtyři sta let staré legendy zachránit svět před zlem. Kee přesvědčuje Chandlera, že právě on je tím vyvoleným, který se dokáže postavit zlu. A navíc prý tím, že právě pátrá po zmizelé šestnáctileté Sheryl, už udělal v případu první krok mezi oběma případy je určitá souvislost. Chandler nevěří na mystické síly, ale nakonec se nechá přemluvit. Postupně naráží na další a další důkazy o existenci těchto sil. Pokud chce Zlo, reperezentované démonem Sardem Nunspem, porazit, musí se vydat do dalekého Tibetu. Jen tam může získat dýku bohyně Adžanti, jedinou zbraň s jejíž pomocí lze proti Zlu bojovat. Kee mu stojí věrně po boku dokonce i ve chvílích, kdy jí to Chandler zakazuje. Podaří se jim Zlo parazit? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Nobunaga 

všechny recenze uživatele

Dnes už poněkud zastaralé, ale ve své době typické, mysteriozní sci-fi Béčko, jako byly Velké nesnáze v Malé Číně, Legenda o zlaté perle apod. Se stejně typickým synthesizer soundtrackem a stejně béčkovou zápletkou a odpovídajícími hereckými výkony, s nezbytnými kung-fu scénami. Prostě- filmová klasika, na které jsme v 80. letech ujížděli všichni a kdo tvrdí že ne, ujíždí na ní dodnes ;-) ()

Baroque 

všechny recenze uživatele

môj obľúbený film z detstva. typický eddie murphy, ktorý často hrá policajta, pričom jeho spôsoby sú všakovaké, len nie prozákonné, geniálny charles dance (ako vždy), pôvabná charlotte lewis (waw!!!), sympatický victor wong, dobrý príbeh, slabé efekty, skrátka osemdesiate roky ako vyšité. to boli filmy ešte o niečom. ()

Reklama

Nonna 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že jsou filmy "z dětství", které mi zůstaly a naopak ty, které už teď nějak nechápu. Zlaté dítě je, bohužel, ten druhý případ. Jako holčička jsem z tohoto filmu šla kdysi z kina naprosto nadšená. Teď jsem si ho stejně nadšeně pustila s dcerou a zdaleka už jsem se tak nebavila. Asi nejvíc mi vadí žánrová nečistota. Je to fantazy? Detektivka? Akční? Všechno beru. Ovšem při nejlepší vůli nedovedu přijmout komedii. Vtipkování nad zbytečnou smrtí prodané šestnáctileté holky, jejíž krev byla použita, a o které není v závěrečném happy endu ani zmínka, brutálně pobití hodní mnichové v úvodní scéně, nebo tyčí zavražděný čínský překupník...... já těm Eddieho vtipům u toho nějak nerozumím, protože až jako parodie se to taky netváří. Takže celkový dojem mě dospělé - rozpaky. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ve své době úžasný snímek, který už bohužel ohlodal zub času. Triky viditelně nedokonalé a kulisy svojí umělostí doslova září. Z nostalgického pohledu však stále ještě určité kouzlo má. 80. léta jak vyšitá a Eddie Murphy v celé své kráse. Nový dabing však zazdil veškerý um a humor, jaký si pamatuji z kina, což je ohromná škoda. Přesto se rád k tomuto dílu vracím. Je to taková dobrodružná pohádka pro dospělé. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Film by sa dal rozdeliť na dve polovice - prvá v USA je kriminálka a druhá v Tibete je fantasy. Väčšie očakávania som mal od tej prvej, ale paradoxne lepší je ostatok (je aspoň trochu vtipná). Murphyho hlášky nefungujú (takmer nie sú), ukecanosť je obmedzená a jediné, čo môže film pozdvihnúť je fajn hudba. Klasický synth soundtrack 80's. PS: umučiť toho, komu prišiel ako dobrý nápad nechať Hassona dabovať Murphyho!!! Topoľský forever! ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Před bitkou v motorkářském doupěti, i během ní, sledují motorkáři v televizi hudební klip americké glam metalové kapely RATT, konkrétně klip k písni „Body Talk“. (Frank.Magnus)
  • Hoci je Zlaté dieťa chlapec, hrá ho dievča Jasmine Reate. (Raccoon.city)
  • Hlavnú úlohu mal pôvodne stvárniť Mel Gibson a malo sa jednať o drámu, ale keďže nebol k dispozícii, tak oslovili Eddie Murphyho a scenár bol prepísaný na komédiu. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama