foto

James Hong

  • nar. 22.2.1929 (89 let)
    Minneapolis, Minnesota, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Hong se narodil v Minneapolis, Minnesota. Jeho otec, Frank W. Hong, emigroval z Hong Kongu přes Kanadu do Chicaga, byl majitelem restaurace. Hong ale zpočátku studoval v Hong Kongu a poté se vrátil zpět do USA ve věku deseti let. Vystudoval stavební inženýrství na univerzitě v jižní Kalifornii, ale později ho vyškolil v oboru herectví Jeff Corey. Hong, přezdívaný "Jimmy" byl silničním inženýrem jedenáct a půl let. Ukončil inženýrsktví a začal provozovat herectví na plný úvazek.

Jaho kariéra v showbyznisu začala roku 1950, kdy předaboval soundtracky několika asijských filmů, včetně japonského filmu Godzilla, King of the Monsters z roku 1956. Hong byl jedním ze zakladatelů první asijské divadelní organizace v Americe.

Hrál v řadě filmů a televizních show. Mnohokrát zván jako host v seriálu KUNG FU. Nejvíce známý je jako nesmrtelný čarodějník ve snímku VELKÉ TRABLE V MALÉ ČÍNĚ. Hong také propujčil hlas Daolongu Wongovi, zlému průvodci v "Jackie Chan Adventures v hlas Chi Fua v Disneyho "Mulan". V poslední době hraje spíše role starých kung fu mistrů. Naposledy se objevil v BALLS OF FURY, KUNG FU PANDA a v DEN, KDY SE ZASTAVILA ZEMĚ.

Elvyn George "Ignus.cz" Badelita

Herecká filmografie

Filmy

2018 Dropa
Sherlock Koumes
2017 Beast Mode
Unfallen
2016 Better Criminal
Fortune Cookie
Kung Fu Panda 3
Kung Fu Panda: Secrets of the Scroll
2015 Monkey King: Hero Is Back
2013 R.I.P.D. – URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů
The Lost Medallion: The Adventures of Billy Stone
2012 Junk
Safe
2011 Kung Fu Panda 2
Trinity Goodheart (TV film)
2010 How to Make Love to a Woman
Kung Fu Panda slaví svátky (TV film)
2008 Den, kdy se zastavila Země
Kung Fu Panda
2007 Klídek, Scooby-Doo!
Skóruj!
Souboj s Démonem
Vánoční štěstí (TV film)
Šanghajský polibek
2006 Bezva jízda (TV film)
Coming Attractions
Dračí kletba (TV film)
Exit 38
One Night with You
2005 American Fusion
Choose Your Own Adventure: The Abominable Snowman
2004 Forbidden Warrior
Latin Dragon
Sucker Free City (TV film)
2003 Pray Another Day
Zúčtování
2002 Biggest Fan, The
Idol
2001 Duch podsvětí
Taurus (TV film)
2000 Umění boje
1999 Skandální chování
1998 Breakout
Broken Vessels
G2
Legenda o Mulan
1997 Catherine's Grove
Rudý labyrint
1996 Infinity
Klub tajných agentů
Krvavý sport 3
Krvavý sport II.: Konfrontace
South Beach Academy
1995 Cyber Bandits
Gladiator Cop
Guns and Lipstick
Lháři
Operace Slon
Pancéřová holka
Podraz na druhou (TV film)
1994 Femme Fontaine: Killer Babe for the C.I.A.
Muž stínu
Silent Fury
Zemři se mnou (TV film)
1993 L.A. Goddess
Merlin
Operace Zlatý Fénix
Waynův svět 2
1992 Body Trouble
Orlí spáry
1991 Goodbye Paradise
Ideální zbraň
Lordi zločinu
Něco tomu chybí
Tajemná schůzka
1990 Bethune: The Making of a Hero
Dračí souboj
Dva Jakeové
Last Flight Out (TV film)
Podfukáři (TV film)
Projekt Shadowzone
To je ale teplo!
1989 Jitters, The
Karen Carpenter Story, The (TV film)
Rocket Boy, The (TV film)
Tango a Cash
Vineyard, The
Zajatkyně krutosti
1988 Daňová sezóna
Hot to Trot
Leap of Faith (TV film)
Mrtvý bod
Splněné přání
1987 Harry's Hong Kong (TV film)
Pomsta šprtů 2: Šprti v ráji
Černá vdova
Čínská dívka
1986 Velké nesnáze v Malé Číně
Zlaté dítě
1985 Blade in Hong Kong (TV film)
1984 Nezvěstní v boji
Ninjova nadvláda
1983 China Rose (TV film)
U konce s dechem
1982 Ano, Giorgio
Blade Runner
Letter, The (TV film)
1981 Je to fajn
Pravdivé zpovědi
1980 Hustler of Muscle Beach, The (TV film)
Připoutejte se, prosím!
Return of Frank Cannon, The (TV film)
1979 Blízcí příbuzní
Mandrake (TV film)
When Hell Was in Session (TV film)
1978 Dr. Scorpion (TV film)
Jdi, řekni Spartským
My Husband Is Missing (TV film)
Poslední správný chlap (TV film)
1977 Bethune (TV film)
Největší milovník
Panic in Echo Park (TV film)
1976 Cesta ke slávě
Únos naruby
1975 China Girl
1974 Dynamite Brothers
Judge Dee and the Monastery Murders (TV film)
The Missiles of October (TV film)
Čínská čtvrť
1973 Pueblo (TV film)
Sunshine (TV film)
1972 Hot Connections
Kung Fu (TV film)
The Carey Treatment
1971 Earth II (TV film)
Forgotten Man, The (TV film)
Tattered Web, A (TV film)
Vanished (TV film)
1970 Colossus: The Forbin Project
Havajané
1968 Bamboo Saucer, The
1966 Destination Inner Space
One Spy Too Many
Strážní loď Sand Pebbles
1965 Ďábelský bacil
1961 Flower Drum Song
1960 Gasu ningen dai ichigo
1959 Blood and Steel
Hrstka statečných
1957 Battle Hymn
Čínská brána
1956 Probuzená zkáza
1955 Je krásné lásku dát
Krvavá cesta

TV seriály

2017 Nobodies (TV seriál)
Paul's Muse (S01E11)
2016 Černá listina (TV seriál)
Dr. Adrian Shaw (S04E07)
Jak prosté (TV seriál)
Muž pod maskou (S04E14)
2015 Supermansion (TV seriál)
Star Wars Povstalci (TV seriál)
Idiotův šik (S01E10)
2013 Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
2012 First Family, The (TV seriál)
2011 Kung Fu Panda: Legendy o mazáctví (TV seriál)
2009 Archer (TV seriál)
Jsem v kapele (TV seriál)
Normálka (TV seriál)
2008 Teorie velkého třesku (TV seriál)
Mandarinkový faktor (S01E17)
2007 Chuck (TV seriál)
Chuck a smažené krevety (S01E05)
Teorie velkého třesku (TV seriál)
Knedlíčkový paradox (S01E07)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Nevěsta bez kostí (S02E16)
2005 Avatar: Legenda o Aangovi (TV seriál)
2004 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Dluh (S06E02)
2000 Jackie Chan Adventures (TV seriál)
1999 Zoe, Duncan, Jack & Jane (TV seriál)
Milénium (TV seriál)
Bardo Thodol (S03E18)
1998 Čarodějky (TV seriál)
1997 Spawn (TV seriál)
Přátelé (TV seriál)
Největší šampion (S03E24)
1996 Chameleon (TV seriál)
Akta X (TV seriál)
Pekelné peníze (S03E19)
Kutil Tim (TV seriál)
Hry, plameny a automobil (S05E26)
1995 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
The Ethics of Hope (S02E10)
1993 Dobrodružství Brisco Countyho Jr. (TV seriál)
1989 Bratrstvo růže (TV seriál)
1984 Hunter (TV seriál)
1983 A-Team (TV seriál)
This Is the Life (TV seriál)
1982 Marco Polo (TV seriál)
1976 Jigsaw John (TV seriál)
1975 Khan! (TV seriál)
Switch (TV seriál)
1966 Family Affair (TV seriál)
Iron Horse (TV seriál)
1965 Tak jde čas (TV seriál)
The Wackiest Ship in the Army (TV seriál)
1959 Adventures in Paradise (TV seriál)
1957 The New Adventures of Charlie Chan (TV seriál)

Dokumentární

2008 Man of a Thousand Faces
2007 Fashion Forward: Wardrobe and Styling
Hollywood Chinese
Nebezpečné dny: Jak se točil Blade Runner
2000 On the Edge of 'Blade Runner' (TV film)
1995 Hvězdy bojových umění

Režijní filmografie

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace