Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hilary, starší z obou sester , hraje na flétnu, její sestra Jackie na cello. Celé dětství jsou nerozlučné. Z Jackie se stane slavná virtuoska. Ve světě se cítí sama, bez domova, bez lásky. Rodina si připadá odstrčená, hlavně méně úspěšná Hilary. Propast mezi sestrami se časem stále prohlubuje. Jackie se zamiluje do Daniela Birenboima, slavného dirigenta. A zatímco svět oslavuje jejich lásku, něco se s Jackie začne dít. Neustálá únava ji přesvědčuje, že se sama sobě ztrácí. Přestane cítit své prsty. Utíká ze světa slavných, od manžela. U Jackie propuká smrtelná nemoc - roztroušená skleroza. Slavná cellistka se stane slavným invalidou. Jak se její konec blíží, nacházejí k sobě obě sestry po mnoha letech opět cestu. (Intersonic)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

trilobit4

Filmy podle skutečných událostí se netočí proto, aby ukázaly, jak to bylo, ale aby byly dobrý. Takže film beze zbytku splnil to, co od něj tvůrci i soudnej divák čekali. :)

Uživatel eLeR smazal svůj příspěvek.

cascia

cascia (hodnocení, recenze)

Když jsem film viděla poprvé, nemohla jsem ani usnout. Byl neuvěřitelně sugestivní. V té době bych se přidala k těm, kteří mu dali nejvyšší ohodnocení. Bohužel od té doby jsem dost změnila názor. a) poznala jsem hudebníky, kteří se během Jacquelinina života pohybovali v cizině a všichni tvrdí, že film je dost přitažený za vlasy. b) Je pravda, že Daniel Barenboim má rodinu s druhou manželkou (říká se, že spolu skutečně měli poměr již za Jacquelinina života), ale nepřijde mi fér takhle kompromitovat jednu z největších osobností klasické hudby. c) Už jste někdy viděli člověka s ereskou? (Roztroušená skleróza.) Já ano, neb mám několik přátel z bezbariérového domu. Skutečně: není to zahráno moc přesvědčivě.

Reklama

Reklama