Reklama

Reklama

Policejní detektiv Danny Rourke (Ben Affleck) obdrží telefonát o probíhající loupeži. Po příjezdu na místo ho čeká šok - v bance narazí na stopu, která by mohla vést k objevení jeho dávno ztracené dcery. Během loupeže navíc dojde k nevysvětlitelnému ohnutí reality. Oba případy spojuje postava tajemného hypnotika (William Fichtner), který údajně dokáže silou mysli přimět ostatní lidi vnímat verzi světa, která neexistuje. Detektiv Rourke, odhodlaný najít svou zmizelou dceru, pronásleduje pachatele, který ho donutí zpochybnit realitu svého světa. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (161)

alchac 

všechny recenze uživatele

To se vám takhle v baru sejde Trojklanně zanícený netopýr s Touhou prznit tvůrce nejlepších netopýrů a Touha Trojklanně zanícenému netopýrovi říká: „Trojklanně zanícený netopýre, já tě sežeru.“ A Trojklanně zanícený netopýr nehne brvou. Asi takhle nějak mohl vypadat vtip před bankou, kdyby chtěl být Rodriguez krutopřísný k(K?)ameňákový vtipálek a nezvládl toliko vykrádat sám sebe a zejména jiné, pročež když už hledal nějakou pořádnou Dominu, měl si dát raději normální inzerát třeba někam do El Metra a dále si nemrvit mlýnkařskou pověst podobným hokuspokusem, který dělal dojem příjemně sedmdesátkově mrazivého mysteriózního thrilleru pouhých cca 10 úvodních minut, aby následně rezignovaně přiznal další Bobbyho scénáristické béčko (a když už vyčórované, tak navíc dost neumětelsky, což mj. vyústilo i v rádoby sofistikovaného viselce, jestli teda jako vlastně vyhrál Kwisatz Haderach nebo Gilda), v němž ovšem tvůrce vyměnil svou osobitou Desperádně Mačetovskou patinu, jež tomu vždy dodala nadsázkový šmrnc a dojem jednoznačně chtěného, za snahu o seriózní áčkovost, která z toho ovšem ve výsledku udělala pouze křečovitě rozpačitou parodii, v níž se, aby té hrůzy snad nebylo málo, režisér navíc tentokrát kástingově „poněkud“ utnul, neb obsadit do poměrně emoční role někoho, kdo za celý snímek téměř nezmění výraz v xichtě, by snad bylo možné s někým jako Lino Ventura nebo Mark Rylance, ale s Mr. Pokrfejsem rozhodně, ale rozhodně né (!!!), anžto snaha o mimické projevy řečeného jelimana ve mně jako vždy vyvolávala silně ambivalentní pocity, zda řvát smíchem či ze zoufalství nad tím, čím jsem to zase zabil hodinu a půl života. Tak snad jedině Bragovic Alči, která z toho jako jediná dělala jakž takž ukoukatelnou záležitost, tedy na tomto místě gratuluji ke druhému zářezu v rubbermanovském triatlonu Démon – Eflek – Nýjo. P.S.: Obsahovalo přítlačná křídla! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

přestřelený béčkový mindfuck, u kterého je nutné vypnout veškeré myšlení a požadavky na alespoň základní logiku. Ten komu se to povede má slušnou šanci, že ho tahle paranolanovská šílenost bude bavit a s pološíleným výrazem jen bude čekat co dalšího se tu ještě objeví aby to úplně znesmyslnělo to co se stalo deset minut zpátky. Kdo v novém filmu Roberta Rodrigueze naopak bude hledat nějaký smysl, tak ať se mu raději vyhne obloukem. Já si o Hypnotic dopředu nic nezjišťoval a nakonec musím uznat, že mě tahle koko*ina s vážnou tváří většinu času docela bavila...60% ()

Reklama

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Sledovat v jednom týdnu Baflecka v natřískaném Městě a potom například v Hypnotikovi představuje zvláštní druh bolesti. Nevím čím to je, ale jednu chvíli už to začínalo vypadat že se z něho pomalu jistě klube zajímavý herec, aby potom svou kariéru znovu devalvoval. Zvláštní, buď ten alkohol v Americe stojí nekřesťanské peníze a Ben je nutně potřebuje nebo fakt nechápu proč do podobných projektů vůbec leze. Že to celé natočil kdysi skvělý Rodriguez už raději nebudu ani komentovat. Velká škoda kluci. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Nic naplat, Robertu Rodriguezovi je mnohem lépe v béčkových až grindhouseovských vodách, které nemají větší ambice. Hypnotic rozhodně není špatný film a od začátku diváka chytne, protože má sice klišovitý, ale pořád atraktivní námět, který se navíc po chvíli ubírá trochu tajemnými cestičkami, u nichž si nikdo nemůže být jistý, jakým směrem se budou ubírat. V těchto momentech funguje i zajímavá atmosféra, v níž nikdo není, čím se zdá být a je jasné, že se to celé trochu zamotá. A v tom je ten kámen úrazu, protože s přibývajícím časem se Rodriguez do příběhu zamotává, evidentně si v něm půjčuje prvky z jiných podobných žánrovek a vrší na sebe poměrně absurdní zvraty, které místy nedávají smysl. Ben Affleck v titulní roli odvádí svůj standard, což znamená, že citovější výlevy moc nezvládá a je křečovitý, z jeho kolegů nikdo moc neupoutá, protože nikdo nemá velký prostor a třeba William Fichtner je nevyužitý a Alice Braga sympatická, nemají ale moc co předvést. Nejvíc tak asi potěší krátká účast Jeffa Faheyho. Plusem je rozhodně i krátká stopáž, v níž jsou ony podivné zvraty ještě snesitelné a nepůsobí nikterak směšně. Hypnotic tedy asi měl trochu větší ambice, než dokázal naplnit a rád by se zařadil po bok těch nejznámějších chytrých thrillerů se šokující pointou, platí ale, že k tomu má poměrně daleko a ve výsledku je jen neškodnou a snadno zapomenutelnou jednohubkou. 60 % ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Poor Man's Christopher Nolan. Rodriguez už začína byť na tom slušne zle...pred pár rokmi ho ešte ako-tak podržal asi tvrdý bič Jamesa Camerona, ale to čo produkuje ako režisér poslednú dekádu...no časy Desperada sú zdá sa nenávratne preč a na rozdiel od súputníka Tarantina Rodriguez bohužiaľ nenašiel spôsob ako svoj štýl vekom evolvovať. Lebo skúšať takýto kolotočový rip-off Nolana...čiže zostáva mu už len: a) poprosiť Banderasa a Salmu Hayek, aby išli do Desperada 3, a b) uprosiť Clooneyho a Tarantina, aby išli do From Dusk Till Dawn legacy sequelu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Režisér Robert Rodriguez napsal první scénář k tomuto filmu už v roce 2002 a přiznal, že je to jeden z jeho oblíbených příběhů. (Sebule)
  • Pôvodne sa malo natáčať v Los Angeles a v celej Kalifornii v roku 2020, všetky miesta boli preskúmané a kulisy boli postavené v Santa Clarita Studios, lenže Covid opatrenia zastavili produkciu a tá sa obnovila sa až nasledujúci rok v Texase. (Arsenal83)

Reklama

Reklama