Reklama

Reklama

Policejní detektiv Danny Rourke (Ben Affleck) obdrží telefonát o probíhající loupeži. Po příjezdu na místo ho čeká šok - v bance narazí na stopu, která by mohla vést k objevení jeho dávno ztracené dcery. Během loupeže navíc dojde k nevysvětlitelnému ohnutí reality. Oba případy spojuje postava tajemného hypnotika (William Fichtner), který údajně dokáže silou mysli přimět ostatní lidi vnímat verzi světa, která neexistuje. Detektiv Rourke, odhodlaný najít svou zmizelou dceru, pronásleduje pachatele, který ho donutí zpochybnit realitu svého světa. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (161)

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Sledovat v jednom týdnu Baflecka v natřískaném Městě a potom například v Hypnotikovi představuje zvláštní druh bolesti. Nevím čím to je, ale jednu chvíli už to začínalo vypadat že se z něho pomalu jistě klube zajímavý herec, aby potom svou kariéru znovu devalvoval. Zvláštní, buď ten alkohol v Americe stojí nekřesťanské peníze a Ben je nutně potřebuje nebo fakt nechápu proč do podobných projektů vůbec leze. Že to celé natočil kdysi skvělý Rodriguez už raději nebudu ani komentovat. Velká škoda kluci. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Tady nelze než se dlouze nerozepsat a bohužel to nejde udělat zcela spoiler free. Kdo si tedy nepřeje byť jen částečně vyzradit pointu, tak ať dál nečte. Affleck v hlavní roli a Rodriguez na režisérské stoličce, to přece nemůže být na aktuálních 53%, že? To přece nemůže být tak špatné. Jenže ono je. Nebo vlastně není? Odpověď není jednoznačná. Přistupoval jsem k tomu tak, že to asi bude trochu dementní béčko, ale pořád stále popkornově koukatelné. Jenže stačí 10 minut a hned Vám dojde, že to tak není. Že je to neuvěřitelně špatné céčko s výkony a zpracováním horším než Sharknado. A vy se celý film nenávidíte, protože takto velké zklamání si prostě nechcete připustit. Celý film vlastně doslova protrpíte a spíše se smějete, jak je to špatné. Blíží se konec a tady prostě nejde vzhledem k povaze a zápletce filmu nečekat nějaký ten "mindfuck" Takže už jen čekáte, s jakým trapným "twistem" se film vynoří. Jenže! JENŽE! Ač nechci vyzradit konec, tak věřte či ne, součástí konce je pointou si uvědomit, že ten film měl celou dobu být opravdu takto špatný. Tak špatně zahraný. Tak špatně napsaný. Tak špatně natočený. Protože kdyby nebyl, tak by pointa nedávala smysl. Že to nechápete? Podívejte se na to. Reálnou otázkou totiž je, zda tato pointa měla smysl. Zda mělo smysl nechat diváka protrpět 90% filmu, jen aby ho zbylých 10% "šokovalo" a jestli nestálo za to udělat to vlastně celé jinak. Protože mám pocit, že spousta lidí to celé ani nepochopilo a kvůli tomu tak špatně hodnotilo celý film. Hypnotik byla sázka na extrémně divokou kartu, která Rodriguezovi vůbec nevyšla. I tak si ale film budu hodně dlouho pamatovat, protože mi přinesl naprosto unikátní zážitek a rozporuplné pocity. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

Po Affleckovom vybornom The Accountant (2016) som dufal v podobne kvalitny kusok. Zial, marne. Tema hypnozy nie je vo filmografii neznama. Po prekombinovanom Trance (2013) s Rozarkou Dawnson, ci Get Out (2017) sa da nieco ocakavat. Ak ste nic z toho nevideli, mohli ste sa tuna vselicomu "cudovat" a pritom sa mozno i bavit. Zial, mne scenar prisiel opat slabo spracovany az naivny. Nuda. Rodina je zaklad statu. :D. Pozitivny herecky prinos mal jednoznacne zaporak s uhrancivym pohladom Williama Fichtnera. Nuz a potitulkova scena uz len ukazala, ze cokolvek sme videli moze, ale nemusi byt bullshit. Meh. Neodporucam. ()

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

Některé (především starší) počinu Rodrigueze mám skutečně rád. Jiné považuji za propadáky. Po shlédnutí tohoto filmu nadále nepovažuji akční sci-fi za Rodriguezovu silnou parketu. Hypnotik je srovnatelný se Spy Kids, ačkoliv se marně snaží být něčím víc a orientuje se na dospělého diváka. Slabších 50% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Dříve svěží, originální a talentovaný Los Bobos si ve svých neutěšených až oligofrenních trapkách posledních let jen odskočil od tvorby pro mentálně retardované děti, aby si i mentálně retardovaní dospělí mohli chvíli zaslintat na bryndák. Patrně si vzpomněl, jak v mládí urputně honíval na Skenerama, načež s přikousnutým jazykem uplácal něco, co moderní filmově – teoretická věda jednoznačně definuje jako „Plagiátorský eintopfpamrd“. Prvních řekněme dvacet minut se mu povedlo udržet kýčovitou demenci na uzdě a slušný tajuplný nápad poměrně svižně a vkusně rozvíjel, pak se v něm ovšem zase probudila ta otylá chovatelka koček za zenitem, která prostě nudně a nekoncepčně naházela do jednoho hrnce každé klišé, co kdy viděla v osmdesátkových a devadesátkových napínačích a věfárnách, přihodila řádně plesnivý logický a kauzální ementál, důkladně to zamíchala mrtvou krysou a závěrem dochutila dokonale pouťovým rádoby myslomrdem. A aby měli pejsek s kočičkou ten břichabol fuckt ukrutný, najali do hlavní role toho neštěstí jednoznačně nejstrnulejšího faciálního tetanika současného Holého údu, jenž té přitroublé klauniádě dodal svým otřesným živočišným neherectvím vskutku hypnosedační punc s ambivalentním dojezdem, kdy nevíte, jestli plačtivě zívat nebo se hlasitě smát tomu neumětelskému maňasovi. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Režisér Robert Rodriguez napsal první scénář k tomuto filmu už v roce 2002 a přiznal, že je to jeden z jeho oblíbených příběhů. (Sebule)
  • Pôvodne sa malo natáčať v Los Angeles a v celej Kalifornii v roku 2020, všetky miesta boli preskúmané a kulisy boli postavené v Santa Clarita Studios, lenže Covid opatrenia zastavili produkciu a tá sa obnovila sa až nasledujúci rok v Texase. (Arsenal83)
  • V závěrečných titulcích se nachází mezititulková scéna. (fisus)

Reklama

Reklama