Reklama

Reklama

Policejní detektiv Danny Rourke (Ben Affleck) obdrží telefonát o probíhající loupeži. Po příjezdu na místo ho čeká šok - v bance narazí na stopu, která by mohla vést k objevení jeho dávno ztracené dcery. Během loupeže navíc dojde k nevysvětlitelnému ohnutí reality. Oba případy spojuje postava tajemného hypnotika (William Fichtner), který údajně dokáže silou mysli přimět ostatní lidi vnímat verzi světa, která neexistuje. Detektiv Rourke, odhodlaný najít svou zmizelou dceru, pronásleduje pachatele, který ho donutí zpochybnit realitu svého světa. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (170)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Mišmaš, který si bere z Počátku, Minority report i Prokletého ostrova a míchá z toho takovou kejdu, že divák ani neví, zda něco z toho je míněno vážně, nebo si tvůrci dělají srandu. Neobvyklý Rodríguez s nehodícím Affleckem v podivnosti, která nikdy nestrhne, hloupostí odzbrojuje ale zvláštním způsobem dokáže bavit. Lepší 2* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keby som si čítal námet či filmovú poviedku, tak by som mal dojem, že ide o hutný materiál ako stvorený pre Nolana a že nás čaká ďalší kolosálny vysokorozpočtový mindfuck, ktorý sa bude ešte dlho rozoberať. Lenže Rodrigueza akoby jeho vlastná látka nijako zvlášť nebavila a natočil niečo v štýle Výplaty. Možno mu ani o nič viac nešlo a preto je tu zase Affleck a niekoľko styčných prvkov, ako mazanie pamäte a zanechávanie stôp v štýle puzzle. Je to mdlo nakrútené, príťažlivá látka, ale aj slušný scenár (mohol byť rozpracovaný viac do hĺbky) si zaslúžili lepšiu opateru. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Narkoleptik.. Fichtner zase jako princ zlořádu ala Drive Angry, Benny se tváří, jak kdyby mu JLo zakázala jít na zápas Red Sox a někde od chvíle, kdy se s vláčky na nebi začalo nolanovat, to přišlo o originalitu, funkčnost a veškerý můj zájem. Když Rodriguez utnul recyklaci vtipu o sázce a pochcaném barmanovi, napadlo mě, že je čas na nějakou jeho autobiografii rekapitulující kariéru. Název by byl From Dawn Till Dusk.. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Béčkový noir, který se překlopí do totálního mindfucku. Ano je to blbost, ale strašně zábavná blbost, kde se pořád něco děje. Udělaná od srdce a s výborně padnoucím Affleckem v hlavní roli. V poloze stoického drsňáka zničeného životem a nasraného na všechny se vyloženě našel. Mile mě to překvapilo, tak mírně nadhodnotím. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Viděno v kině. Trailer na tento film mě docela zaujal, tak jsem nakonec na to vyrazil. Dle hodnocení to lidi asi moc nechytne, ale já se při sledování krásně bavil! Krátká stopáž nebyl problém, mělo to docela vysoké tempo, stále se něco dělo. Hlavu mi to ke konci trochu zamotávalo, ale byl jsem pozorný, a nakonec jsem žádnou otázku ke konci v hlavě neměl. Je pravda, že to mělo na konci hodně zvratů a tvářilo se to hodně chytře a komplikovaně, ale já jsem přesvědčen, že jsem vše podstatné pochopil. Sem tam se zastřílí, máme tu nějakou honičku a hlavně, že je to zábavné atd. Ben Affleck se do této role hodí, bavil mě a o to víc jsem si zde užil Williama Fichtnera a jeho démonické pohledy. Nezklamala ani sympatická Alice Braga. I co se týče hudby, tak to bylo takové dynamické, krásně ladící k svižnému dění ve filmu. Já nevím, mohlo to být třeba velkolepější, delší, ale to bych chtěl asi moc, já odcházel z kina naprosto spokojen! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (10)

  • V apríli 2022 Robert Rodriguez potvrdil, že podobne ako v jeho predchádzajúcich filmoch spolupracoval na projekte spolu s rodinnými príslušníkmi. Jeho syn Rebel Rodriguez je skladateľ na plný úväzok, Racer Max je spoluautor scenára/producent, Sid Rodriguez je technik špeciálnych efektov, ​​dcéra Rhiannon mala na starosti grafické záležitosti a jeho druhý syn Rocket robil s otcom strih. (Arsenal83)
  • Americká pohraniční stráž nekontroluje osoby opouštějící USA a směřující do Mexika, to je v kompetenci mexických úřadů. Později se však ukáže, že scéna na hranicích je součástí hypnotické sugesce; Rourke (Ben Affleck) se nikdy k Mexiku nepřiblížil. Stejně jako ve snu se detaily toho, co se mu zdálo, mohou lišit od skutečnosti. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama