Reklama

Reklama

Policejní detektiv Danny Rourke (Ben Affleck) obdrží telefonát o probíhající loupeži. Po příjezdu na místo ho čeká šok - v bance narazí na stopu, která by mohla vést k objevení jeho dávno ztracené dcery. Během loupeže navíc dojde k nevysvětlitelnému ohnutí reality. Oba případy spojuje postava tajemného hypnotika (William Fichtner), který údajně dokáže silou mysli přimět ostatní lidi vnímat verzi světa, která neexistuje. Detektiv Rourke, odhodlaný najít svou zmizelou dceru, pronásleduje pachatele, který ho donutí zpochybnit realitu svého světa. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (161)

ROCK,THE 

všechny recenze uživatele

Tak stejně jako před sedmi lety kdy jsem byl na snímku Zúčtování na premiéře aniž bych věděl do čeho jdu tak zde s krátícími se dny do Flashe jsem zkusil i nový snímek Roberta Rodrigueze v hlavní roli s Benem Affleckem Hypnotik. Do začátku musím říct že jsem byl sakra že příjemně překvapen! Film se od začátku ubírá jistým směrem ale od půlky filmu dál zjistíte že nic jistého ve skutečnosti není a právě tento šokový moment z tohoto díla dělá tak moc zajímavý film. Celou dobu sledujete zoufalého a zlomeného detektiva Rourkea kterému unesli před nějakým časem dceru, a ikdyž se snaží s tím vyrovnat tak náhodu či ne se dostane k případu který je ve spojistosti se zmizením jeho dcery a při hlubším pátrání zjistí že vůbec ale absolutně vůbec nic není tak jak bylo ve snímku zpočátku zahájeno. Film je vyvážený a dynamický, místy až příjemně mysteriózní ve spojení s dobrou akcí a ponurý thrillerem. Rodriguez tudíž natočil velmi dospělý snímek v kterém je znát jeho rukopis a konečně se nejedná jen o laciných dětský film pro Netflix. Do toho až skvělá hudba jeho vlastního syna Rebela přidává tu správnou noirovou atmosféru. Takže film silně doporučuji lidem co mají rádi kvalitní mysteriózní thriller s vyváženou akcí, skvělým hereckým obsazením a hereckými výkony a co hlavně rádi řeší hlavolamy ve spojení s ponurou atmosférou. Film jinak baví od začátku až do konce, hluchá místa nebyli takže za mě spokojenost! Samozřejmě nějaké nedostatky to má, a mnoho věcí ve snímku bylo převzato z jiných filmů ale film mě prostě bavil. Bacha na toho kdo si od vás bude chtít půjčit zapalovač, mohl by to totiž být … HYPNOTIK … Mé hodnocení: 7/10 ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Od béčkového noiru k áčkovému mindfucku. Robert Rodriguez tentokrát sice cílí na dospělé publikum, ovšem jenom takové, které je ochotné si přepálenou zábavu nekazit logikou a nepotřebuje brát příběh příliš vážně. Právě takoví diváci se budou u sympaticky připitomělé novinky rozhodně bavit. Více zde. ()

Reklama

jefff 

všechny recenze uživatele

Míval jsem Roberta Rodrigueze fakt rád, ale pravdou je, že Hypnotik ukázal, že když za sebou nemá výrazný vizuál, tak se ukáže jeho neschopnost natočit dospělý, rafinovaný příběh. Hypnotik je kopií Nolanových filmů s kořením od Ridleyho Prokletého ostrova. Jenže ač je jádro filmu docela zajímavé, celé to kolem je spíš úsměvné a až dost hloupé. Navíc už jsem dlouho neviděl herce takhle odchodit film. Afflecka to evidentně vyloženě otravovalo a o hraním se v jeho případě nedá snad ani mluvit. Zbytek osazenstva je spíš b-třída. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Tady nelze než se dlouze nerozepsat a bohužel to nejde udělat zcela spoiler free. Kdo si tedy nepřeje byť jen částečně vyzradit pointu, tak ať dál nečte. Affleck v hlavní roli a Rodriguez na režisérské stoličce, to přece nemůže být na aktuálních 53%, že? To přece nemůže být tak špatné. Jenže ono je. Nebo vlastně není? Odpověď není jednoznačná. Přistupoval jsem k tomu tak, že to asi bude trochu dementní béčko, ale pořád stále popkornově koukatelné. Jenže stačí 10 minut a hned Vám dojde, že to tak není. Že je to neuvěřitelně špatné céčko s výkony a zpracováním horším než Sharknado. A vy se celý film nenávidíte, protože takto velké zklamání si prostě nechcete připustit. Celý film vlastně doslova protrpíte a spíše se smějete, jak je to špatné. Blíží se konec a tady prostě nejde vzhledem k povaze a zápletce filmu nečekat nějaký ten "mindfuck" Takže už jen čekáte, s jakým trapným "twistem" se film vynoří. Jenže! JENŽE! Ač nechci vyzradit konec, tak věřte či ne, součástí konce je pointou si uvědomit, že ten film měl celou dobu být opravdu takto špatný. Tak špatně zahraný. Tak špatně napsaný. Tak špatně natočený. Protože kdyby nebyl, tak by pointa nedávala smysl. Že to nechápete? Podívejte se na to. Reálnou otázkou totiž je, zda tato pointa měla smysl. Zda mělo smysl nechat diváka protrpět 90% filmu, jen aby ho zbylých 10% "šokovalo" a jestli nestálo za to udělat to vlastně celé jinak. Protože mám pocit, že spousta lidí to celé ani nepochopilo a kvůli tomu tak špatně hodnotilo celý film. Hypnotik byla sázka na extrémně divokou kartu, která Rodriguezovi vůbec nevyšla. I tak si ale film budu hodně dlouho pamatovat, protože mi přinesl naprosto unikátní zážitek a rozporuplné pocity. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Affleck vizuálne dozrieva fakt že super, sympaťák a zároveň drsňák, viem si predstaviť, že za pár rokov bude točiť filmy typu Taken :) Myšlienka zaujímavá, ale neskutočne skratkovité, uponáhľané, chcelo by to aspoň 20-30 minút naviac. Potitulková scéna asi zbytočná, keďže pokračovanie toto nikdy nedostane, ale bodaj by... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Režisér Robert Rodriguez napsal první scénář k tomuto filmu už v roce 2002 a přiznal, že je to jeden z jeho oblíbených příběhů. (Sebule)
  • V apríli 2022 Robert Rodriguez potvrdil, že podobne ako v jeho predchádzajúcich filmoch spolupracoval na projekte spolu s rodinnými príslušníkmi. Jeho syn Rebel Rodriguez je skladateľ na plný úväzok, Racer Max je spoluautor scenára/producent, Sid Rodriguez je technik špeciálnych efektov, ​​dcéra Rhiannon mala na starosti grafické záležitosti a jeho druhý syn Rocket robil s otcom strih. (Arsenal83)
  • Natáčanie začalo v Austine v Texase 27. septembra 2021 a skončilo 19. novembra toho istého roku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama