Reklama

Reklama

Zamilován

  • Československo Zamilovat se (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zamilován je zářný příklad kouzla, které vznikne, když se ve výjimečném filmu sejdou dvě největší a nejzářivější hvězdy Hollywoodu! Držitelé ceny Akademie Robert De Niro a Meryl Streepová si poprvé společně zahráli ve filmu Lovec jelenů. Ve filmu Zamilován je uvidíte v rolích Franka Raftise a Molly Gilmorové, dvou obyčejných lidí, kteří se potkají nejprve náhodou a pak úmyslně... Jen jediná věc stojí mezi Frankem a Molly a jejich novou krásnou láskou: ani jeden z nich není svobodný. Dokonalé soudobé dilema živě a citlivě nastolené jak De Nirem a Streepovou tak i ostatními účinkujícími herci. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

venison 

všechny recenze uživatele

Po stopách Meryl Streep aneb co mi z její tvorby uniklo.. Romantické drama "Zamilován" je naprosto obyčejný a běžný příběh ze života.. On - ženatý, dvě děti, spokojený rodinný život se stabilní kariérou stavebního inženýra. Ona - vdaná, bezdětná, budující kariéru. Ani jeden neplánuje změnu svého života a přesto se stane. Náhodně se potkávají a přiživují jiskru z jejich setkání ve vášnivý plamen lásky.. Režie je vynikající, citlivá a chodí kolem čerstvého páru po špičkách, zachycuje jemnou formou skrývané štěstí zralé lásky.. Fascinuje mě, jak oba hlavní herci dokáží vystihnout rozpoložení jejich postav i beze slov.. Zároveň film "Zamilován" ukazuje tíhu zodpovědnosti vůči jejich nejbližším a tlumí tak jejich náhlé štěstí. Skvěle zachyceno.. ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

Moc krásně citlivě natočeno, perfektní scénář. Je tam ta správná jiskra mezi M. Streep a R. De Niro to opravdu dělá hrozně moc. Pro mě určitě lepší než Madisonské mosty. Žádné jadrnné slovní vyjadřování jak bývá zvykem. Osudová láska a vše je tak složité. Všechno to dýchá atmosférou 80 let dvacátého století, tím je to ještě hezčí. Bývám z toho na měko, a tak nemůžu jinak a dávám 5 * ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Perfektní film. Ze života, tak jak se to stává nebo i může stát. Člověk se citu neubrání ať je mu 20 nebo 40. A hvězdy jako ROBERT DE NIRO a MERYL STREEP hrají tak přesvědčivě, že jim prostě nejen věříte ale i fandíte. A to by se nemělo, že ? Vždyť oba jsou z jiného hnízda a mají své rodiny, Jenže..... atd.,atd. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Romantický film o podvádění? Výsledek je podle očekávání rozpačitý. A není to vina jen a pouze hrozných 80ek, které dojem z filmu ničí hlavně úděsným hudebním doprovodem. Problém je právě v tom, jak je uchopení příběhu rozkročené mezi romantickou, bezproblémově vyhlížející limonádou a vztahovým dramatem, které se o něco zodpovědněji staví k dilematu "mám rodinu, ale zamiloval jsem se do někoho jiného". Naneštěstí, právě zmiňovaná přítomnost 80kových propriet podrývá váhu i těm několika málo zajímavým a vážněji pojatým sekvencím. Děj tak táhne pouze přítomnost silné herecké ústřední dvojice. Právě jejich jména však slibovala mnohem větší zážitek, než jsem ve finále dostal. 5/10 ()

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem čekala něco úplně jiného. Ač je děj v některých momentech dost předvídatelný, tak to není úplně bolestivé. Herecké obsazení je natolik famózní, že předvídatelnost děje pominete. Např. ona na tom nádraží stejně počká, on v tom vlaku stejně bude, tatínek jí umře, při milostné scéně ona řekne: "Promiň, já nemůžu.", to je všechno neskutečně předvídatelná Amerika. Ale jak říkám, pominete to, protože je to pořád krásné. Je to boj. Člověk ty dva vlastně na jednu stranu proklíná, protože oba mají fajn partnery, žádné problémy ve vztahu a přesto se rozhodnou svá spokojená manželství ničit. Na druhou stranu, ale člověk ví, že když se tak silně zamilujete, rozum jde stranou. Jakkoli by člověk chtěl být zodpovědný, tak to nedovede. Ač nechce ublížit svým dětem rozvodem. Ono by jim ve finále více ublížilo žít v rodině, ve které necítí bezpečí, lásku, jistotu... A krásné je jak reálný ten příběh je. Frank a Molly se dají dohromady až ve chvíli, kdy se oběma vztahy rozpadly. A já jim to velice přeju, protože v tomto příběhu jsem happy end nečekala. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo od března do července 1984 v USA. (ČSFD)
  • Meryl Streep obdržela za film cenu Davida di Donatella v Itálii a Robert De Niro cenu Sant Jordi ve Španělsku. (Krouťák)
  • Linka vlaku, na které se odehrává několik důležitých pasáží filmu, se od dob natáčení přejmenovala z North Commuter Railroad na Metro North Railroad. (Krouťák)

Reklama

Reklama