Reklama

Reklama

Jen na skok

  • Velká Británie I Came By
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Maluje graffiti na domy, ve kterých bydlí společenská smetánka. V jednom sklepě přitom ale odhalí zvrácené tajemství a začnou se dít věci, které ohrozí jeho nejbližší. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po psychedelické pololovecraftovce Wounds přichází Anvari s klasickým thrillerem a jakkoliv není I came by nijak objevné a nepřinese nic zásadního ty necelé dvě hodinky překvapivě slušně utečou.Co vyloženě potěší je směr, kterým tenhle kousek jde a který není pro podobné žánrovky úplně běžný. Jen by to chtělo přidat trochu atmosféry a trošku rozumnější postavy. Bonneville je jako hlavní padouch ok i přesto, že postrádá byť jen náznak hloubky a divák se nedozví proč dělá to co dělá a policie se chová překvapivě logicky a tak jak by se nejspíš chovala i v reálu. To se ovšem nedá říct o zbytku postav a jejich chování je minimálně dost naivní.I ony jsou navíc dost ploché až nesympatické (s výjimkou Kelly Mcdonald) a není výraznější důvod jim fandit...60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Každý má na výber.“ – „Nie ak ste chudobný a nemáte kam ísť.“ Spoilery. Ty kokos, fakt nepríjemný film! Pôvodne sa mi doňho vôbec nechcelo. Odrádzala ma aj dvojhodinová stopáž. Nakoniec som si to užil, aj keď to nie je vhodné slovo pre hnusný triler. Viackrát ma zarazilo, že sa mení hlavný hrdina. Myslel som, že všetci pekne krásne žijú v podzemí drahého domu anglického psychopata. Keď som zistil, že všetkých mimo záber zabil, rozrezal na malé kusy, spálil a popol spláchol do záchoda (!!!), tak som otvoril ústa a pár sekúnd ich tak nechal. Tá nekompromisnosť je strašne silná, intenzívna, pôsobivá a v neposlednom rade realistická. Mrazilo ma aj z toho, ako sa otrasné zlo jednak odohráva v podstate len pár metrov od rušnej ulice (nejeden raz i za bieleho dňa) a jednak to, že ho pácha uveriteľný psychopat, ktorý, ako to už býva aj na Slovensku, je bohatý sponzor a tak si ho všetci vážia a má plno známostí na vysokých miestach. V podaní Hugha Bonnevillea (Paddington!) je to značne nepríjemná osoba. Dominantný a zvrhlo charizmatický, zároveň to ale explicitne nepreháňa, neprehráva a neafektuje. Veľa robí aj krásna pochmúrna anglický výprava a dokonalá tiesnivá atmosféra. Tie 4* sú asi trochu prehnané, ale len 3* tomu neviem dať. A nie, s Mužom v temnote so Stephenom Langeom to (napriek zdaniu) ozaj nemá veľa spoločného. Babak Anvari natočil v r. 2016 príšerné Zahalené tieňom, v r. 2019 podstatne lepšie Rany a v r. 2022 toto. Tomu poviem autorský vývoj. ()

Reklama

Argondia 

všechny recenze uživatele

Film mě bavil a absence detailních krvavých scén mi narozdíl od ostatních rozhodně nevadila, naopak. Jak tohle někdo může považovat za zápor?! Jestli jste viděli málo krve a krutosti, pusťte si záběry z jatek a pokusných laboratoří, úchyláci! Pár chyb a nedomyšleností odpouštím, celek byl pro mě příjemné překvapení i když mě nasral konec. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Film, o kterém je zábavnější si povídat než se na něj dívat. Těžko o tom napíšete recenzi, a stěží děj načrtnete někomu, kdo by o snímek mohl mít eventuálně zájem: prostě se to "musí" vidět. Je vlastně až s podivem, jak tristně nenapínavé to je s ohledem na skutečnost, o jak velké množství postav se divák může bát. [Netflix] ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Kousek žánrově velmi podobný výbornému Bad Samaritan, The Neighbor nebo Disturbia, a proto budu hodně porovnávat. I came by je vlastně dobrá filmařská práce, protože tenhle teenager X psychopatický soused námět je poměrně dobrá látka, která se dá uchopit z jakékoliv strany, ALE… Po hodině kvalitního nastínění příběhu, jeho posunu kupředu a seznámení s postavami se jaksi začínáme motat v kruhu a místo vyvrcholení dostáváme další stejnou příběhovou smyčku. Dále zamrzí, že záporák není více představen, nepůsobí psychopaticky jak by měl a nemá výraznější charakter, který by diváka strašil ze spaní a stejně tak závěr filmu je slabší bez potřebné finálové katarze. Dívá se na to dobře, jen druhá půlka je díky výše zmíněnému až moc natahovaná a občas nutí diváka koukat na hodinky… ()

Galerie (54)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama