Reklama

Reklama

Když je armádní tým ODA přepaden, jejich jedinou nadějí je letecký JTAC (Liam Hemsworth) a pilot dronu (Russell Crowe), kteří je provedou brutální 48hodinovou bitvou o přežití. (Tomas.C.1509)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (82)

bourec 

všechny recenze uživatele

S půlkou filmu mám problém. Jako část, kdy Hemsworth jen pasivně nestatuje, ale začne se i trochu zúčastňovat, a ohánět jsou dobrý. Ostatní části, kdy se vysere na ostatní, pořádně je nekreje, a zmatkuje už stojej za hovno, a slušně brzděj film v rozletu.. Mohlo se to podobat, a bejt euforický jako Vyproštění, ale to není. Hanit to nebudu, ale párty to mohla bejt kruci parádní. 60%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Akční film, tak jak by měl být. Letecký operátor vypadá trochu jako trouba, což je záměr, zato zbytek týmu jsou typičtí vojáci. A ušetřena není ani kritika armády, páč vypatlaných gum, hlavně nahoře, bývá vždy dost. A je úplně jedno, o jakou armádu jde. Každopádně tu nejde o žádné šíření americké demokracie a jejích ideálů, jak si možná někdo špatně vyložil, ale jen o záchranu jednoho agenta, co se zvrtne na záchranu zbytku týmu. Nic víc a ani úvodní titulky na tom nic nemění. Já se jen divím, proč se na to dívá někdo, kdo musí vědět, o co jde, a pak tu v komentech zbytečně fňuká. A hledat logiku v tomhle žánru je také zbytečné, páč to by byla buď nuda, nebo by všichni zařvali hned na začátku. Tudíž hodně fantazie a několik důležitých náhod. Nebo snad měl hlavní hrdina v půlce filmu zkapat? K tomu jsou válečná dramata... ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Prasl Vránae, který se od své poslední expozice vyžral o další čtvrt metráku a zjevně už musí brát jen sedavé role, zachraňuje ze židle Krajinu špatných (herců) od performančního fiaska. Nicméně to honění slizkých a prkenných sekndhendových Homosworthů bandou jakýchsi fanatických koala lumpů je na bojišti hezky udělané, svižné a zábavné, ač v týlu, jenž naštěstí nepřevažuje, se odehrává obvyklý festival kýčovité oligofrenie, brodění vatou a dialogové bezradnosti. Poměrově však převažuje vcelku kulantní akcička, tudíž se při tom dají v pohodě rozškrábat tři solidní strupy. Prasle, vole, nežer už tolik a hni trochu prdelí, než budeš muset přejít výhradně na ležáky! Rydly Kvadruplegikátora, Funivý ročník ani Amerického patootyloně určitě neplánuje. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Po dlhšom čase konečne poriadny akčňák, ktorého dej nie je okato debilný a postavy sa chovajú celkom príčetne. Navyše má všetko, čo dobrý film tohto žánru má mať - kvalitnú akciu, napätie a ani na chvíľu nenudí. Crowe s jeho 150 kg síce len sedí a šoféruje dron, no aspoň mohol ukázať, že je stále herec, ktorý dokáže kvalitne zahrať a nepotrebuje k tomu nič, len dobré dialógy a svoj hlas. Škoda záveru, ktorý bol plný klišé, ale keďže som sa celý film dobre bavil, tak dávam vyššie hodnotenie. 70% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Válečné drama pod producentskou taktovkou Petra Jákla. Ano, přiznám se. Měl jsem menší obavy, ale nakonec se z toho vyklubala přijatelná jednohubka. Mladší Hemsworth se nakonec popral s hlavní rolí docela na jedničku. A Russell Crowe si tu roli pilota dronů užíval též plnými doušky. Rozhodně se to nezařadí k nejlepším snímkům na poli válečného žánru. Na druhou stranu, příběh ucházející. A akce místy velice nadprůměrná, ať už se jednalo o poctivé přestřelky jako ze staré školy, nebo o souboje na nože 1v1. Ve středu to trošku ztratilo na tempu, to se musí zdůraznit. Ale konec naštěstí zase přišlápl na plyn. Jo, dokázal jsem si to užít. A to já osobně považuji za to nejdůležitější. Uvidíme, pod co se upíše Jákl příště. Za mě dávám 6,5/10 ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Stíhačka F/A-18 zobrazená pri nálete nepatrí americkému letectvu ani námorníctvu, pretože na krídlach sú jasne viditeľné znaky švajčiarskeho letectva. (MikaelSVK)
  • Natáčanie začalo v septembri 2022 a prebiehalo do novembra 2022 v Gold Coast v Queenslande. Produkcia využila lokálne stimuly ponúkané austrálskou vládou, čo jej miestnemu filmovému priemyslu prinieslo zhruba 270 pracovných miest. (Arsenal83)
  • Eubank a Frigerio strávili dva týždne sledovaním reálnych príslušníkov JTAC pri práci vo Fort Irwin National Training Center, čím sa dostali do základov fungovania tohto leteckého riadenia. (Arsenal83)

Reklama

Reklama