Reklama

Reklama

The Lair

  • USA The Lair
Trailer 1

Obsahy(1)

Po tom, čo bolo jej lietadlo zostrelené, sa vojenská pilotka Kate (Charlotte Kirk) musí skryť pred miestnymi teroristami. Jej útočiskom sa stane sovietsky podzemný bunker. V tom sa ale skrývajú telá mutantov, ktoré sa kvôli nej prebudia. Podarí sa jej uniknúť, ale rovnako sa na povrch dostanú aj tieto monštrá, ktoré sú pripravené zabíjať. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (43)

tron 

všechny recenze uživatele

O Marshallovi som dávno stratil ilúzie, ale i napriek tomu ma vždy zaskočí, ako sa z hororového zázraku stal... ako to napísať slušne? The Lair je nezáživný, mizerný, stupídny a béčkarský horor, ktorý ponúkne azda všetko, čo budete čakať. Armáda roky pátra po tajnom ruskom objekte. Hrdinka, ktorá sa na inkriminovanom území ocitne pár minút, ho okamžite nájde. Príšery sú v jednej chvíli neporaziteľné a prežijú aj vlastnú pitvu, inokedy im stačí raz streliť do hrude a mĺkvo padajú k zemi a už nikdy viac nevstanú. Vojenská základňa vyzerá skôr ako keby ju z toho, čo jej dali rodičia, cez víkend postavila partia deciek vzadu za sídliskom. Nie je dostatok benzínu, dovolať sa pomoci je nemožné a iné bláboly, po ktorých nebudete chápať, ako je možné, že takáto armáda môže víťaziť. Ale skutočne tu niekto zvíťazil? Alebo všetci prehrali a najviac my, diváci? Samozrejme nesmie chýbať obľúbená hororová ingrediencia: likvidácia najakčnejšej a najdrsnejšej postavy v prvej polovici. Herci si tento „klenot“ nedajú zarámovať, ale na Charlotte Kirk (ktorá to aj spolunapísala a produkovala, fakt netuším prečo) sa fajn pozerá, jeden herec vyzerá ako (lacnejší) Thomas Kretschmann a druhý ako (drahší) Frank Grillo, takže úplná mizéria to nie je. Toto každopádne fakt nie je nový Pád do tmy, ale skôr Hory majú oči 2. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sestřelenou vojandu zažene parta afghánských ručníkářů do podzemního komplexu, ve kterém se Sověti snažili vypěstovat zmutovaného supersoudruha. Marshall to vzal jako poctu či výsměch žánrovým céčkům a v některých momentech se mu to fakt dařilo. Těch drsňáckých hlášek a úsměvných gerojských momentů se tu pár našlo. I herci byli překrásně prkenní a chvilkam si zdálo, jakoby režisér vyzobal casting u Asylum. Problém je, že ta nadsázka dost často nefungovala, což bylo občas přímo k nasr*ní. A polovičatá byla i akce. Některé momenty byly peckové a utržená čelist byla vyloženou mňamkou, ale jindy jsem měl chuť kameramana zastřelit, utopit a oběsit. Na průměr film dosahuje úplně v pohodě, ale mělo být lépe. 50% ()

Reklama

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

… a takový ten Nýl býval skvostně temný, rozkokošně brutální, poměrně originální a vcelku sysluplný řezník maximálně béčkových masen! Pak však, patrně vysílen krizí středního věku, nakráčel přímo do pasti mimořádně odporné a stejně tak netaletované (tedy herecky) aspergerální holyúdské kariérní prostitutky Šarloty Krk (za svobodna Říhové). Načež zubatá kunda této bezelstné profesionální rozkuřovačky o sto let starších studiových hlavounů okamžitě lačně sklapla, vždyť opravdové lásce neporučíš a ona dozajista bezhlavě propadla uhrančivému kouzlu obřího panděra, pleše a ovarového krku nehezkého obstarožního otyloně, co by mohl být jejím fotrem, no a náhlým endorfinem zhlouplý Nýl se srdíčky v očích a hluboce zanořen v Doupěti režijní smrti zcela spláchl do hajzlu své parádní descentní časy a začal psát a režírovat výhradně oligofrenní zetkové reklamy na afektovanou, slizkou a prkennou prospěchářskou kurvu s jedinou „hereckou“ průpravou, a sice z Hustleru. Kurvu, která kdyby ještě chytla nejlepší časy Hárvyho Einschweina, okamžitě by si toho fešáka a svůj dokonale neodolatelný typ nasoukala až na mandle, pročež by se dnes ještě více slunila ve světle reflektorů jako #onataky a korunní svědkyně, která toho odporného znásilňovače a obrprasáka i přes svůj odpor a nesouhlas (s plnou hubou to znělo asi jako „eeeeeee“) vášnivě přeblafla, a ani trochu nechtěla být v televizi, bo přeci naivní láska! Přinesls mi v minulosti mnoho potěšení, Nýle, tudíž upřímně doufám, že až se z toho z posledních sil vycákáš a zchytříš, skončíš jen o pár mega chudší na odškodném jako ta předchozí kohorta metuzalémovitých donchujánu, a ne na dvacet let v supermaxu, přestaneš produkovat tato retardovaná laciná svinstva, sebereš zbytky koulí a ještě všem ukážeš, jak ti to parádně jde bez parazitní šlapky a režisérokopky v zádech. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neil Marschall býval celkem snaživý béčkař a minimálně Psí vojáci mají nemalou fanouškovskou základnu. Zde se pokouší o něco podobného ale po všech směrech v horším provedení. Herci céčkové kategorie, přestřelky jak ze Seagalovek a monstra nezábavná. Je dobře, že se občas objeví čistokrevný výplach, který se neštítí krve a neřeší žádné sociální problémy ani aktuální témata. Ale než v téhle kvalitě, raději žádný. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

No tak tohle bylo peklo v tom pravém slova smyslu. Můj milovaný řezník který kdysi dokázal točit sice těžce kovaná, ale velice výživná, brutální a kvalitní béčka degradoval svoji filmařinu někam na úroveň posledních Seagalovek. Vrcholová kino filmařina se mu nepovedla a jeho Hellboy skončil naprosto tragicky i když já osobně se u něj docela bavil, ale spíš by to vypadalo dobře jako seriál na Netflixu než právoplatný nástupce výborné jedničky od Del Tora. Takže jsem doufal, že vezme nějaké fajn béčkové herce a natočí zase pořádný kus úchylné řezničiny a on místo toho sežene partu ochotnických jantarů, v písečným lomu v Maďarsku se všichni sjedou a natočí ohavně vypadající brak, plný příšerných a stupidních scén (osm borců střílí do monstra ze samopalů ale ženská se rozeběhne, skočí do dráhy všem kulkám a skočí monstru za krk aby ho bodla nožem) a to je jen zlomek neskutečných hoven. Každého herce chcete umlátit naběračkou na polévku, což ano, je jedna ze smrtí ve filmu. Nemůžu uvěřit, že tenhle člověk který dokázal obyčejný béčkový film povýšit na královskou zábavu (Soudný den, Centurion) a spolupracoval s poměrně významnými herci skončí u naprostých céčkových braků. Trailer navnadil a lhal, lhal hodně. Prolhanej parchant. Jestli něco trochu ujde, tak občas nějaký souboj, sem tam přestřelka a kozy hlavní herečky. Jinak jedno obří WTF. Když na konci spadla ta gumová raketa i sem se možná trochu ublinknul. Děsný.25%. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama