foto

Jamie Bamber

  • nar. 3.4.1973 (46 let)
    Hammersmith, Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jamie se narodil 3.dubna 1973 v Londýně. Jeho otec Ralf je američan, jeho matka Elisabeth je irka(herečka).Má pět bratrů a jednu sestru, se kterými pár let žil ve Francii,kde studoval jazykovou školu. Pak se v jeho osmi letech přestěhovali zpátky do Anglie. Má velký jazykový talent. Vystudoval Univerzitu Cambridge v Anglii, kde dosáhl nejvyššího ohodnocení v moderních jazycích (francouzština a italština). Ke všemu ještě mluví španělsky.

Jeho úplně první herecká role byla hříšná čarodějnice v "Čaroději ze země Oz", kterou si zahrál ještě na škole. V roce 1996 absolvoval londýnskou akademii herectví (lamda). Následovala role Archieho Kennedyho v HORNBLOWER, zahrál si v seriálech ČERVENÝ BEDRNÍK a HERCULE POIROT. Hrál v BRATRSTVU NEOHROŽENÝCH poručíka Jacka Foleye, v PEAK PRACTICE hrál Dr.Matta Kendala. Potom konečně přichází jeho největší role v BATTLESTAR GALACTICA, kde hraje syna šéfa flotily majora Lee Adamu.

Jamie má plavé vlasy a modré oči, a má rád jízdu na koni ,ragby, golf, potápění, tenis,lyžování a běh. Žije se svojí manželkou Kerry Norton, a se svými dětmi - dcerou Islou a dvojčaty Darcy a Avau v Londýně, od kterých musí odjíždět do Vancouveru, aby pro nás natáčel BSG.

Martin "Matrinx" Janoušek

Herecká filmografie

Filmy

2019 The Car: Road to Revenge
2017 Skleněné peklo
Vyber si!
2016 A New York Christmas
Money
2015 Numb
The Better Half
2014 John Doe: Vigilante
2013 Before I Sleep
2012 Tom a Jerry: Robin Hood a Veselý Myšák
2011 17th Precinct (TV film)
Un jour mon père viendra
2008 Puls 2: Posmrtný život
2007 Battlestar Galactica: Břitva (TV film)
2003 Battlestar Galactica (TV film)
Devil's Tattoo, The
2002 Daniel Deronda (TV film)
2001 Hornblower II - Odplata (TV film)
Hornblower II - Vzpoura (TV film)
2000 Lady Audley's Secret (TV film)
1999 Hornblower - Vévodkyně (TV film)
Hornblower - Žabáci a Langusty (TV film)
1998 Hornblower - Rovná šance (TV film)

TV seriály

2019 Protiúder (TV seriál)
Epizoda 10 (S07E10)
Epizoda 9 (S07E09)
Epizoda 8 (S07E08)
další epizody (10)
2018 Marcella (TV seriál)
Episode 7 (S02E07)
Episode 6 (S02E06)
Episode 5 (S02E05)
další epizody (7)
2017 Dva světy (TV seriál)
The Crossing (S01E01)
Fearless (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (5)
2016 Marcella (TV seriál)
Episode 8 (S01E08)
Episode 7 (S01E07)
Episode 6 (S01E06)
další epizody (7)
Model Woman (TV seriál)
2015 Poslové (TV seriál)
Sklizeň (E11)
Zač bojujeme (E10)
Rozdělení (E08)
Closer: Nové případy (TV seriál)
Otevřená linka (S04E03)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Kolo osudu (S13E11)
Den u soudu (S13E09)
Návnada (S12E22)
další epizody (4)
2014 The Smoke (TV seriál)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Na zemi (S12E09)
2013 Mezi životem a smrtí (TV seriál)
Rodinná pouta (E10)
Nic není tak jasné, jak se na první pohled zdá (E09)
Pravda či následky (E08)
další epizody (10)
Star Trek Continues (TV seriál)
2012 Prozíravost (TV seriál)
Kilimandžáro (S01E08)
Roztoužený (S01E06)
Tváře (S01E02)
2011 Law & Order: UK (TV seriál)
Deal (S05E06)
Intent (S05E05)
Tick Tock (S05E04)
další epizody (6)
Dr. House (TV seriál)
Zpověď (S08E05)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Lovci tornád (S10E03)
2010 Vyděděnci (TV seriál)
Law & Order: UK (TV seriál)
Skeletons (S04E06)
Help (S04E05)
Duty of Care (S04E04)
další epizody (19)
2009 Dům loutek (TV seriál)
Sliby (S02E01)
Law & Order: UK (TV seriál)
Alesha (S01E07)
Paradise (S01E06)
Buried (S01E05)
další epizody (7)
Battlestar Galactica (TV seriál)
Daybreak: Part 2 & 3 (S04E20)
Daybreak: Part 1 (S04E19)
Islanded in a Stream of Stars (S04E18)
další epizody (10)
2008 Battlestar Galactica (TV seriál)
Revelations (S04E10)
The Hub (S04E09)
Sine Qua Non (S04E08)
další epizody (8)
2007 Posel ztracených duší (TV seriál)
The Walk-in (S02E17)
Battlestar Galactica (TV seriál)
Crossroads: Part 2 (S03E20)
Crossroads: Part 1 (S03E19)
The Son Also Rises (S03E18)
další epizody (9)
Odložené případy (TV seriál)
Krev na stopách (S04E15)
2006 Battlestar Galactica (TV seriál)
The Eye of Jupiter (S03E11)
The Passage (S03E10)
Unfinished Business (S03E09)
další epizody (21)
2005 Battlestar Galactica (TV seriál)
Pegasus (S02E10)
Flight of the Phoenix (S02E09)
Final Cut (S02E08)
další epizody (14)
2004 Battlestar Galactica (TV seriál)
Překvapení pro Tighe (S01E09)
Z masa a kostí (S01E08)
Šest stupňů odloučení (S01E07)
další epizody (9)
2003 Poslední detektiv (TV seriál)
2002 Ultimate Force (TV seriál)
2001 Bratrstvo neohrožených (TV seriál)
Proč bojujeme? (E09)
Poslední hlídka (E08)
Bod zlomu (E07)
2000 Bob Martin (TV seriál)
Hercule Poirot (TV seriál)
Vražda Rogera Ackroyda (S07E01)
1999 Červený Bedrník (TV seriál)
1995 JAG (TV seriál)
1993 Venkovská praxe (TV seriál)

Dokumentární

2012 Syfy 20th Anniversary Special (TV film)
2005 Sci Fi Inside: Sci Fi Friday (TV film)

TV pořady

2012 The Jeff Probst Show (TV pořad)
2003 Celebrity Poker Showdown (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace