Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V této americké komedii se podíváme na svrženou královnu nóbl soukromé školy Dreu (Camila Mendes), která uzavře tajnou dohodu s nevýraznou novou studentkou Eleanorou (Maya Hawke). Obě dvě se postaví všeobecnému výsměchu a šikaně a my se staneme svědky společné pomsty vykonané na jejich tyranech. (Trajektt)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

Flopik 

všechny recenze uživatele

Prvých 15 minút som sa sám seba pýtal, či som mladá pätnástka a prečo to vlastne pozerám. Zrazu ma to však vtiahlo a ten príbeh je tak premakaný, že som len pozeral. Stojí to na famóznej ústrednej dvojke, kde Mayu milujem od Stranger Things no a Camile budem dávať rozhodne šancu častejšie. Miestami sa nasmejete a po obrovskom zvrate to chvíľami pripomínalo psychothriller kde sa úplne nevyužil potenciál a koniec tak bol už v norme. Za mňa doporučujem a solídne 4*. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nečekal sem nic a i když  mě děsně iritovalo to povrchní a šíleně pastelově barevné prostředí, nakonec to tak špatné nebylo.Maya Hawke to celkem táhne a chvílemi dost připomíná mámu za mlada (v jeden moment dokonce i tátu).Minimálně je tu solidní mesidž o tom, že pomsta ve výsledku nikam nevede a akorát vám tak zku*ví život nebo charakter (nebo oboje). Velké a pro netflix už standardní mínus je délka, protože podobné filmy by prostě neměly mít víc jako devadesát minut...60% ()

Reklama

haluska11 

všechny recenze uživatele

zdlouhavá hravá pastiš na Mean Girls a Heathers ve stylu The End of The *** World a v podstatě fajn příspěvek do subžánru moderních dívčích teen černých komedií. nejvíc tleskám castingovému oddělení za ředitelku buffy, přemožitelku teenagerek, ale výběr herců z populárních teen seriálů Euforie, Riverdale Stranger Things rozhodně nezaostává. dějová struktura je vlastně dobře shrnutelná slovy jedné z protagonistek: "jsme teenagerky, nejsadističtější bytosti pod sluncem"...až na to, že vůbec, protože se z toho v posledních 30 minutách stane karikatura feminismu s poselstvím "muži špatní" a "za všechno může patriarchát" alá podcast vyhonit ďábla anebo promising young woman. jako estetický a oddechový komediální netflixáč po náročném týdnu nevyžádané psychoanalýzy pro všechny studenty filozofické fakulty asi fajn, ale jinak si z toho odnesete možná tak vědomost, že ethan hawke a uma thurman mají dceru. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Mišmaš devadesátkových a raně nultých teen klasik, který se dělá sofistikovanějším, než ve skutečnosti je. Hlavní hrdinka Drea je sezazená "včelí královna" a zároveň studentka na stipendiu, která se snaží zapadnout do světa über bohatých. Eleanora je über bohatá outsiderka, která se proti lidem typu Drea vymezuje. Jejich pomsty nejsou nijak sofistikované, svět téhle elitní střední školy je bizarní jen svou existencí, a závěrečný zvrat je vidět na míle daleko. Ale je to taky o řád jinde než běžné teen romantické komedie a to kvituji s povděkem. Málokde taky vidíte teen film, kde hlavní roli nehraje romance, ale přátelství dvou dívek. S přimhouřením oka u mě dobrý. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Mám určité výhrady k scenáru a hercom. Emocionálny vývoj mi prišiel miestami príliš urýchlený, jak keby tam občas chýbala nejaká scéna. Hlavný záporák by sa nikdy nestal školským frajerom, pretože vyzerá jak slizký mladší klon Martina Shorta a Maya Hawke, akokoľvek ju (a jej lesbické charaktery) mám rád, a akokoľvek je zlatá a talentovaná, patrí do role školského outsidera; na populárnu holku nemá telo ani ksicht a nesluší jej to v plavkách. No a teraz k pozitívam: Skvelé vysvedčenie je už samotné prirovnanie, ktoré udelil Botič a ja sa s ním stotožňujem. Aj keby to bola trochu vykrádačka - tak tento žáner funguje, navyše sú to 20-ročné filmy, a i tak to nie je okaté (okrem toho 10 Things už samo adaptuje Shakespearea). Nápady to má drsné a vtipné, naľahko sa to vozí po aktuálnych témach (politika je všade), a skvele stupňuje pesničkový soundtrack. Primárne ide o dievčenské gitarovky, sem tam nejaký cover, zlomí sa to však použitím Happier Than Ever od Billie Eillish. Songom, o ktorom už rok rozprávam, že druhá polka znevažuje prvú, a oni práve využijú tú gitarovú, druhú polovicu a funguje to výborne. Keď príde dnes už preslávené “You made me hate this city”, tak to má presne ten drive, ktorý by mala vyčítavá, rozchodová pesnička, uprostred vrcholenia revange filmu o mladých, mať. A od toho momentu (začiatok poslednej tretiny filmu) sa vlastne len striedajú 90’s klasiky a ja ich tu ani nebudem menovať, nech máte radosť aj vy. Ja som teda radosť mal, po Honor Society ide tento rok o druhú fajnú teen vec a pokiaľ tieto filmy stále budú točiť ľudia 30+, čo majú už niečo odžité a stihli si vybudovať nejaký vkus, bude žáner v pohode. A obsadenie milfky SMG a jej záverečná reč, je potom už čisté požmurkávanie po našej generácii. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (3)

  • V čase 01:13:00 můžeme slyšet z úst Eleanor (Maya Hawke) pozměněnou repliku z písně „Look What You Made Me Do“ od Taylor Swift: „The old Taylor (Eleanor) can’t come to the phone right now – why? – cause she’s dead.“ (Kejf.)

Reklama

Reklama