Reklama

Reklama

Císařovna

(seriál)
  • Německo Die Kaiserin (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

V 19. století si na Vídeňském dvoře musí rebelka Sissi a císař František Josef vybojovat svůj vztah navzdory velkému tlaku, různým intrikám i tahanicím o moc. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

mira007 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že někdo jako já, dá  během jednoho roku dva seriály o slavné císařovně Sissi. Zatímco rakouská Sisi (2021)  je jakási oddechová nenáročná telenovela (v dobrém slova smyslu), tak tohle je trochu propracovanější, výpravnější,  scénáristicky autentičtější a s lepším vykreslením té historické postavy (jestli to tedy byla taková rebelka) a působí to vůbec "realističtěji", skoro jako seriál o britské královské rodině Koruna (2016). ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Je to takové německé. Určitě více realistické, než jiné počiny na toto téma, nicméně postavy jsou dosti ploché, emoce klouzají po povrchu, žádná postava se nijak nevyvíjí. Tempo dosti pomalé a vlastně žádný obraz není dotažen do konce a to ať už se jedná o sociální rozdíly, dvorské pletichy, nebo romantickou dějovou inku. Navíc vizuál je takový ponurý a to téměř pořád. Interakce mezi jednotlivými osobami je strohá, jakoby osekaná na minimum. Pokud by divák nevěděl o Sisi, rakouském dvoře  a politické situaci té doby ani ťuk, byl by zmatený jak lesní včela na Václaváku. Za mne spíše zklamání (a to jsem moc nečekala). ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Sissi hraje moc hezká herečka, Franz Josef taky vzhledově ujde, ostatně jako ostatní herci – většinou jsou fakt pohlední. Hezké jsou i lokace a kostýmy kombinující historizující vzhled s lehkou moderností. Myslím, že také bylo na čase natočit něco o Sissi a vyhnout se přitom romantické pohádce ve stylu trilogie s Romy. Ale, proč do toho, bože, vložili zcela vymyšlenou a nesmyslnou zápletku o jakémsi lidovém odporu a špionce mezi dvorními dámami? Vždyť Alžbětin život sám o sobě byl mnohoznačný a pestrobarený příběh, není nutné do něj násilně roubovat vyspekulované peripetie. SHRNUTÍ: Když už do seriálu dali takový peníze, mohli aspoň s fantazií rozvíjet historická fakta a ne fantasmagorie. ()

sykyntosh 

všechny recenze uživatele

Boha jeho, další seriál o Sisi... Nikdy jsem nepochopil tu popularitu této císařovny. V nejnovější "adaptaci" jejího příběhu se tvůrci rozhodli z ní udělat nebojácnou vůdkyni, která je moudřejší než ten nejstarší mudrc. Budu-li ovšem ignorovat historické bláboly, tak je seriál velice pěkně natočen, postavy jsou charismatické a dobrá je i hudba. Ovšem je to zkrátka jen další adaptace Sisiina života, který si vlastně z jejího života vzal jen inspiraci. Je to jakoby někdo vzal Hot dog, odstranil z něj párek, ten posléze nakrájel, přidal na pizzu a pak by tvrdil, že se jedná o to samé jídlo. Nechápu, proč se tvůrci rozhodli natočit další seriál o této císařovně, když v té samé době vznikal další, který je v konečném důsledku možná lepší (ale je méně epičtější, tak má méně %) a místo toho se raději nezaměřili čistě na život Františka Josefa I, jehož životní příběh je skutečně velice zajímavý a v konečném důsledku by mohl sloužit jako dobrý konkurent pro The Crown. Shrnul bych to tak, že seriál Císařovna je vlastně docela ok fiktivní příběh, ovšem velice zbytečný. 5.5/10 ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Je to taková německá verze The Crown (z rakouských dějin), která příliš nezaostává za svým britským předobrazem (a docela bezostyšně ho místy kopíruje, hlavně hudbou) . Je tady víc romantiky a intrik na úkor politiky (i když  se to s dalšími díly stupňuje a dojde i na oblíbený historický kolorit - ruské vojáky na hranicích). Má to špičkové herce (zejména Melika Foroutan coby císařovna matka), kameru i výpravu a kostýmy, na kterých je vidět každé utracené euro  (je znát že to není točené po studiích ale na skutečných historických lokacích). Hodně potěší velká historická přesnost do poměrně malých detailů jako je jizva na Františkově krku po nepovedeném atentátu z roku 53. Scénář je celkově chytrý s dobře napsanými dialogy a konečně se snaží odvyprávět známý příběh i s depresemi, ne jako ta červená knihovna s Romy Schneider. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se i na území České Republiky, konkrétně od 26. září do 27. září 2023 v Kroměříži v areálu Podzámecké zahrady. (PavelVanekArt)
  • Seriál se nedrží historických faktů a volně si je upravuje. Například seznámení Elizabeth (Devrim Lingnau) s Františkem (Philip Froissant) je popisováno tak, že je podporovala i Františkova matka Sofie (Melika Foroutan), která však v seriálu projevovala nesouhlas, a Františkův bratr Ferdinand Maxmillian (Johannes Nussbaum) se setkání v Ischlu vůbec nezúčastnil. (Ganka)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno